Οι Μπουλς μετά τον Τζόρνταν άρχισαν με ένα προφητικό σαρδάμ

Η χρονιά του 'Last Dance' ήταν αυτή που εκτόξευσε τους Σικάγο Μπουλς στον ουρανό του NBA. Η σεζόν που ακολούθησε, όμως, άρχισε με αμηχανία και ένα σαρδάμ του εκφωνητή στο πρώτο εντός έδρας ματς, που ίσως και να μη συνέβη κατά λάθος.

Ο Τιμ Φλόιντ συνομιλεί με παίκτες των Σικάγο Μπουλς, κατά το ξεκίνημα της σεζόν 1998-1999
Ο Τιμ Φλόιντ συνομιλεί με παίκτες των Σικάγο Μπουλς, κατά το ξεκίνημα της σεζόν 1998-1999 AP IMAGES

Το χρονικό της πορείας των Σικάγο Μπουλς από την εκτόξευση, μέσω της υπέρ-ομάδας του Μάικλ Τζόρνταν με προπονητή τον Φιλ Τζάκσον, μέχρι την απόλυτη παρακμή με τον Τιμ Φλόιντ και τις ασκήσεις επί χάρτου σε έναν κορμό παικτών που δεν δικαίωσε κανέναν, το έχεις διαβάσει από τη Νίκη Μπάκουλη εδώ. Επειδή όμως "τις φωνές από τα λάθη κάποιος πρέπει να πληρώσει κι είναι ελεύθερη και κρύα κι κι αχαλίνωτη η πτώση" όπως έλεγαν και οι στίχοι ενός θρυλικού ελληνικού rap άσματος, με αφορμή αυτό το θέμα από το The Ringer, αποφασίσαμε να εξετάσουμε λίγο πιο βαθιά ένα από τα 'λάθη' της μετά-Last Dance εποχής των Μπουλς.

Είμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν 1998-1999 και από την ομάδα του Φιλ Τζάκσον έχουν μείνει οι Τόνι Κούκοτς, Ρον Χάρπερ, Μπιλ Γουένινγκτον, Ντίκι Σίμπκινς και Ράντι Μπράουν. Στο 'νέο αίμα' των Μπουλς συναντάμε ονόματα όπως Κόρεϊ Μπέντζαμιν, Κιθ Μπουθ, Μπρεντ Μπάρι, Κόρεϊ Καρ και Ντέιβιντ Κορνέλ. Ο Τιμ Φλόιντ ερχόταν από τον κόσμο του κολεγιακού μπάσκετ για να συναντήσει στο τεχνικό τιμ της ομάδας τον Τεξ Γουίντερ, τον εμπνευστή της τριγωνικής επίθεσης.

Πριν από τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της ομάδας κόντρα στους Γιούτα Τζαζ, ο Φλόιντ έδειξε στους νέους παίκτες video με στιγμιότυπα από μαρκαρίσματα σε παίκτες-κλειδιά της ομάδας του Σολτ Λέικ. Οι πρωταγωνιστές εκείνου του video λέγονταν Ντένις Ρόντμαν, Σκότι Πίπεν και Τζόρνταν. Ο θρύλος λέει πως σ' εκείνη την προπόνηση ο Φλόιντ είχε μονολογήσει "μακάρι να ήταν κι αυτοί μαζί μας απόψε".

Από την άλλη, ο Γουίντερ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Sports Illustrated, προσπαθούσε να διδάξει την τριγωνική επίθεση στους νέους παίκτες των Μπουλς χωρίς επιτυχία. Ο επί σειρά ετών βοηθός προπονητή της ομάδας φώναζε στην προπόνηση: "Όχι, όχι! Αν ήταν εδώ ο Σκότι, θα στεκόταν σε αυτό το σημείο. Όχι, μην το κάνεις αυτό. Ο Τζόρνταν θα σούταρε έτσι". Ο Γουίντερ είχε εξομολογηθεί στο δημοσιογράφο Ρικ Ράιλι: "Πρέπει να σταματήσω να τους φωνάζω, άλλωστε δεν υπάρχουν πολλοί Σκότι και Μάικλ εδώ μέσα".

Φτάνουμε στο πρώτο βράδυ του Φλόιντ. Η παρουσίαση της ομάδας αρχίζει με το κλασικό, trademark άσμα 'Sirius'. Όμως εδώ υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια: η προσφώνηση των παικτών από τον εκφωνητή Ρικ Κλέϊ ως "your world champion Chicago Bulls" (World Champion=η προσφώνηση του εν ενεργεία πρωταθλητή στο NBA) αντικαθίσταται από το αρκετά πιο απλό "your Chicago Bulls". Η ομάδα που τυπικά ήταν ακόμα πρωταθλήτρια του NBA ξεκινούσε μια νέα σεζόν ρίχνοντας 'μαύρη πέτρα' στο ένδοξο παρελθόν της. Το 'λάθος' αυτό της εκφώνησης φημολογείται πως ήταν σκόπιμο. Την ίδια στιγμή, ο κόσμος που είχε βρεθεί στο 'Γιουνάιτεντ Σέντερ' έδειχνε εμφανώς ξενερωμένος, βλέποντας μια ομάδα αγνώριστη. Πάντως, σίγουρα αυτό το 'λάθος' αποδείχθηκε προφητικό.

Τουλάχιστον έκανε όμορφες τελετές βραβεύσεων στο 'Γιουνάιτεντ Σέντερ'. Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις.


News 24/7

24MEDIA NETWORK