Θα τους ακούν τους παίκτες ή θα κάνουν το δικό τους;

Η ELPA αρχίζει τη δράση της. Θ' ακολουθήσει το παράδειγμα των Αμερικανών συναδέλφων της; Ο χρόνος θα δείξει.

EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / REAL MADRID - FENERBAHCE (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
Τζίτζι Ντατόμε EUROKINISSI

Καιρός ήταν οι επαγγελματίες παίκτες που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα ν' αποκτήσουν τη δική τους φωνή. Υπό την προϋπόθεση βέβαια πως η φωνή αυτή θα είναι βροντερή, θ' ανεβάζει τους τόνους όταν κρίνεται αναγκαίο και θα πηγάζει δυναμισμό και πυγμή. Μόνο τότε θα λαμβάνεται σοβαρά υπ' όψιν.

Η ELPA, η Ένωση των παικτών που ανήκουν σε ομάδες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό με βασικό στόχο να λειτουργήσει για το κοινό καλό και να προστατεύσει τα εργασιακά δικαιώματα καθενός. Να υπερασπίζεται και να μην συγκαλύπτει. Όπως αντιστοίχως δυναμικά λειτουργεί το όργανο του ΝΒΑ από το μακρινό 1954, ασχέτως αν αναγνωρίστηκε μια 10ετία αργότερα, και έχει εδραιώσει τη θέση του πιέζοντας σταθερά τους ιδιοκτήτες.

Πρώτος πρόεδρος ψηφίστηκε ο Ιταλός Τζίτζι Ντατόμε. Ο αντίστοιχος... Κρις Πολ! Τα νήματα βέβαια θα κινεί ως επί το πλείστον ο Σλοβένος Μπόστιαν Νάχμπαρ ως εκτελεστικός διευθυντής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK