Οι πεντάδες που προτίμησαν οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στην πρεμιέρα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εμπιστεύτηκε για πολλή ώρα μια πεντάδα που δεν ανταποκρίθηκε. Το ίδιο και ο Νέβεν Σπάχια. Τι έκαναν οι Μπλατ και Πασκουάλ και ποιες ήταν οι συνθέσεις που ξεχώρισαν επιθετικά και αμυντικά στην πρώτη αγωνιστική.

Οι πεντάδες που προτίμησαν οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στην πρεμιέρα

H πρώτη αγωνιστική της φετινής Euroleague πέρασε στην ιστορία και στο πλαίσιο όσων είδες, έγιναν πράγματα τα οποία ενδεχομένως δεν υπέπεσαν στην αντίληψη σου. Ο λόγος είναι πολύ απλός: εσύ έχεις ένα ζευγάρι μάτια, ενώ το σύστημα που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος μας, Γιάννης Γκούφας (κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ως Euroleague Data Guy) επεξεργάστηκε όλον τον όγκο των δεδομένων που προέκυψαν από τα play-by-play κάθε αγώνα.

Το Contra.gr έθεσε το αίτημα της ανακάλυψης των καλύτερων/χειρότερων πεντάδων, όχι όμως των συμβατικών, Αυτών που βλέπεις το index και κρίνεις. Χρησιμοποιήθηκε το plus-minus, που υπολογίζει τη συνολική επίδραση όλων, στην επιτυχία/αποτυχία της ομάδας τους. Το + δείχνει το θετικό της επίδρασης (οι αριθμοί είναι οι πόντοι) και προφανώς καταλαβαίνεις τι σημαίνει το -.

Η καλύτερη αμυντική πεντάδα

H Fenerbahçe δεν είχε κάποιο θέμα με την Gran Canaria -προηγήθηκε με διψήφιο αριθμό πόντων, από το πρώτο ημίχρονο και γενικά, δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο. Ο Željko Obradović μια φορά, έκανε τη δουλειά του, ως προς το να δει ποια σύνθεση είναι αυτή που αποδίδει καλύτερα, έμπροσθεν και όπισθεν.

Οι Melli, Σλούκας, Guduric, Duverioglu και Datome ήταν οι πέντε που δέχθηκαν τους λιγότερους πόντους, στη συνύπαρξη τους: ήταν μόλις 2 σε διάστημα πέντε λεπτών.

Στον πίνακα που ακολουθεί, θα δεις γιατί ο Sarunas Jasikevicius μπορεί να αισθάνεται ευτυχισμένος, αλλά και ποιος συνδυασμός του Ολυμπιακού κατάφερε να μπει στους πέντε κορυφαίους.

Οι πεντάδες που προτίμησαν οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στην πρεμιέρα

Στην άλλη άκρη του γηπέδου, ο Ολυμπιακός μοιράστηκε την πρώτη θέση με την Anadolu Efes, στην κατηγορία “πόντοι ανά λεπτό”. Η τουρκική ομάδα ωστόσο, εμφάνισε δυο συνθέσεις στο ΤΟΡ5. Οι Moerman, Dunston, Micic, Simon και Balbay δέχθηκαν το εντυπωσιακό του 0.5π. ανά λεπτό, ενόσω ήταν στο παρκέ παρέα.

Οι πεντάδες που προτίμησαν οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στην πρεμιέρα

Συνολικά, ωστόσο ήταν η Real Madrid αυτή που έκανε θραύση -εξ ου και οι 109 πόντοι, θα μου πεις. Οι Causeur, Randolph, Tavares, Walter, Llull και Taylor σκόραραν 55 πόντους, σε 17 λεπτά. Ενόσω ήταν οι συγκεκριμένοι στο παρκέ, το plus-minus έφτασε στο +14. Παρεμπιπτόντως, α 17 λεπτά της συνύπαρξης αυτών ήταν τα περισσότερα που πέρασαν μαζί πέντε παίκτες της όποιας ομάδας. Ακολούθησε η CSKA Moscow που άφησε τους Vorontsevich, Hines, Rodriguez, Clyburn και Higgins για 13 λεπτά (είχαν 37π., δεύτερη καλύτερη συνολική επίδοση).

Αν και πρόκειται μόλις για την πρεμιέρα, μπορείς να δεις την τάση που υπάρχει σε συγκεκριμένες ομάδες, να προτιμούν συγκεκριμένους παίκτες. Μεταξύ τους είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός.

Οι πεντάδες που προτίμησαν οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στην πρεμιέρα

Η αποκάλυψη για τους αντιπάλους των 'αιωνίων'

Οι αριθμοί δείχνουν πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέμεινε σε μια πεντάδα που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του. Στα 16 λεπτά που συνδύασε τους Shved, Bost, Crocker, Gill και Mickey, η Khimki είχε +1 στο plus-minus.

Και μάλλον δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Μaccabi ήταν στο Νο2 αυτής της λίστας, με τους Wilbekin, O'Bryant, Roll, Kane και Black να παίζουν για 11 λεπτά μαζί και να έχουν 0 στο plus-minus.

Οι πεντάδες που προτίμησαν οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στην πρεμιέρα

Photo: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK