Οι πρώτες αναβολές ελληνικών αγώνων εξαιτίας κορονοϊού

Ουδείς παίζει μ' αυτά τα πράγματα. Διπλής ανάγνωσης μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων από 9 σε 31 εντός λίγων ωρών.

Απολύμανση δια ψεκασμού σε κλειστό γυμναστήριο της Λάρισας
Απολύμανση δια ψεκασμού σε κλειστό γυμναστήριο της Λάρισας EUROKINISSI

Αρχίζουν ν' αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι Έλληνες πολίτες που νοσούν από τον κορονοϊό. Από το θρησκευτικό ταξίδι στους Αγίους Τόπους ελέγχθηκαν ήδη θετικοί 23 εκδρομείς, με βαρύτερα ή ελαφρύτερα συμπτώματα, γεγονός που έφερε τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων πάνω από τα 30 επιβεβαιωμένα, σε χρονική απόσταση από το πρωί ως το απόγευμα της Πέμπτης.

Όπως ενημέρωσαν από το Υπουργείο Υγείας δια του επιδημιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, από το σύνολο των ασθενών, ο ένας, το χθεσινό 9ο κρούσμα, βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση με πνευμονία, άλλοι δυο εμφανίζουν ήπια πνευμονία, ενώ νοσηλεύονται επίσης άλλοι έξι ασθενείς σε πιο ήπια κατάσταση. Όλοι οι υπόλοιποι εξ όσων έχουν αρρωστήσει θα παραμείνουν σε κατ' οίκον απομόνωση προκειμένου να ελαττωθούν οι συναναστροφές τους και να μειωθεί η πιθανότητα μετάδοσης του ιού σε τρίτους.

Επειδή η κατάσταση στη Δυτική Ελλάδα έγινε αναπόφευκτα περίπλοκη, έχει ήδη ανακοινωθεί από την Πολιτεία η λήψη έκτακτων μέτρων στους νομούς Αχαΐας, Ηλίας και Ζάκυνθου για το διήμερο 5-6 Μαρτίου. Μεταξύ αυτών είναι η απαγόρευση επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους, η ακύρωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς και το κλείσιμο θεάτρων, κινηματογράφων και φυσικά γηπέδων. Χώροι δηλαδή που δύναται να συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός ατόμων.

Αναπόφευκτο είναι να επηρεάζεται ο προγραμματισμός αθλητικών ομοσπονδιών. Η ΕΟΚ ήταν η πρώτη ομοσπονδία που ανέβαλε παιχνίδια εθνικών πρωταθλημάτων. Πρόκειται για την αναμέτρηση του Κόροιβου με την Ελευθερούπολη στην Αμαλιάδα για την Α2 και αυτές Αχαγιά '82-Ληξούρι, Παναχαϊκή-ΣΔΥ Τρίπολη για τον 1ο όμιλο της Γ' Εθνικής. Δεν αποκλείεται αντίστοιχα να συμβεί με το Προμηθέας-Ρέθυμνο του Σαββάτου, αλλά αυτό βρίσκεται στη δικαιοδοσία του ΕΣΑΚΕ.

Οι απολυμάνσεις κλειστών γυμναστηρίων είναι μια από τις έτερες λύσεις που προωθούνται. Όπως συνέβη στο 'Νίκος Γκάλης' ΟΑΚΑ πριν τον αγώνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την Euroleague.


News 24/7

24MEDIA NETWORK