Οι σταρ

Οι σταρ

Μπορεί μεγάλοι Ευρωπαίοι σταρ να άφησαν τις Εθνικές τους ομάδες στα κρύα του λουτρού όμως κάποιοι άλλοι είναι έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη του Ευρωμπάσκετ. Σας παρουσιάζουμε, με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια, τους 4 μεγάλους σταρ αυτής της διοργανώσεις. Οι όποιες ενστάσεις δεκτές!

Τόνι Πάρκερ: Μπορεί κάλλιστα να έχει γίνει μισητός σε πολλούς αστέρες του ΝΒΑ. Για ποιο λόγο; Μα γιατί μόλις στα 23 του χρόνια κατέχει δύο δαχτυλίδια πρωταθλητή στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου (με τους Σπερς) ενώ κάποιοι θρύλοι (βλέπε Μαλόουν) δεν είχαν την ευτυχία να φορέσουν ποτέ το πολυπόθητο αυτό κόσμημα. Ο Πάρκερ είναι εκπληκτικός παίκτης και δυστυχώς θα τον βρούμε μπροστά μας. Ταχύς, έξυπνος, σκόρερ άλλα και ομαδικός προκαλεί πονοκεφάλους στους αντίπαλους προπονητές. Ας ελπίσουμε ότι ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει ήδη καταστρώσει πλάνα εξολόθρευσης.

Ντιρκ Νοβίτσκι: Το Α και το Ω της Γερμανίας. Δεν λείπει τίποτα από αυτόν τον αθλητή. Σουτ, κινήσεις κοντά στο καλάθι, ύψος, προσωπικότητα, εμπειρίες. Στη μέρα του δεν πιάνεται ούτε με λάσο. Τυχερός ο Μπάουρμαν που τον έχει στην ομάδα του. Δηλώνει πάντα πιστός στην Εθνική και σε αντίθεση με πολλούς αστέρες του ΝΒΑ που κάνουν κοπάνα από τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, αυτός κάθε καλοκαίρι ιδρώνει για τα εθνικά χρώματα.

Αντρέι Κιριλένκο: Άλλος ένας ΝΒΑer στο Ευρωμπάσκετ. Ο Ρώσος που διαπρέπει με τη φανέλα των Jazz είναι πλέον ο ηγέτης της Εθνικής του ομάδας και ικανός να την οδηγήσει στο βάθρο. Αν και μόλις 24 χρονών ο Κιριλένκο έχει ωριμάσει μπασκετικά, έχει προσθέσει όγκο και είναι πλέον ένας ολοκληρωμένος παίκτης. Τις κινήσεις του τις ζηλεύουν πολλοί.

Ντέγιαν Μποντιρόγκα: Γιατί δεν διαλέξαμε άλλον παίκτη από την οικοδέσποινα Σερβία; Ε, πώς να το κάνουμε ο Μποντιρόγκα έχει αυτό το κάτι. Εστω και στα 32 του ο «Ντέκι» που παίζει σε τέσσερις θέσεις, αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το στιλ του, το πάθος του άλλα και το ταλέντο του σπάνια συναντώνται πλέον στα παρκέ. Ψηφίζουμε «Μπόντι» λοιπόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK