ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Suns “σκούπισαν” τους Spurs. Εμειναν ζωντανοί οι Celtics (vids)

Mε πρωταγωνιστή τον Steve Nash ο οποίος αγωνίστηκε με έξι ράμματα πάνω από το δεξί φρύδι οι Phoenix Suns νίκησαν εκ νέου τους Spurs στο San Antonio και κάνοντας το 4-0 πήραν πανηγυρική πρόκριση για τους τελικούς της Δύσης. Στη Βοστώνη οι Celtics νίκησαν τους Cavaliers και έφεραν τη σειρά στα ίσα.

Οι Suns “σκούπισαν” τους Spurs. Εμειναν ζωντανοί οι Celtics (vids)

Εχοντας έξι ράμματα στο δεξί φρύδι, το μάτι του πρηζόταν και έκλεινε όσο περνούσε η ώρα. Ούτε αυτό το γεγονός όμως, στάθηκε ικανό να σταματήσει τον Steve Nash. O Καναδός guard προσθέτοντας άλλη μία έξαιρετική εμφάνιση στην ημιτελική σειρά κόντρα στους Spurs, οδήγησε τους Suns στην τέταρτη νίκη και στο sweep.Αυτή τη μέρα την περίμεναν από το 2003 οι Suns καθώς από τότε είχαν υποστεί τέσσερις αποκλεισμούς από τους Spurs στα playoff!

O Nash πέτυχε 10 από τους 20 πόντους του στην τέταρτη περίοδο και τελείωσε τον αγώνα μοιράζοντας 9 ασίστ. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Amare Stoudemire με 29 πόντους ενώ πολύτιμη συνεισφορά είχε και ο Dudley με 16 πόντους (3/3 τρίποντα), 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Από πλευράς Spurs, οι οποίοι υπέστησαν sweep για πρώτη φορά από το 2001, πρώτευσε ο Tony Parker με 22 πόντους, από 17 πέτυχαν οι Duncan και Hill και 15 ο Ginobili μοιράζοντας και 9 ασίστ.

Στο άλλο ματς που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας (10/05) οι Celtics έπαιζαν ουσιαστικά την ύπαρξή τους στην ημιτελική σειρά με τους Cavaliers, μετά την εντός έδρας ήττα πριν από δύο βράδυα. Το ένστικτο της επιβίωσης λειτούργησε αποτελεσματικά, οι “κέλτες” νίκησαν 97-87 και ετοιμάζονται για τουλάχιστον άλλα δύο παιχνίδια με την παρέα του LeBron James.

Ολα τα λεφτά στον τέταρτο αγώνα ήταν ο Rajon Rondo ο οποίος έκανε ένα εντυπωσιακό triple-double με 29 πόντους, 18 ριμπάουντ και 13 ασίστ. Μονάχα οι “θρύλοι”, Oscar Robertson (32π., 19ρ., 13ασ., το 1963) και Wilt Chamberlain (29π., 36ρ., 13ασ., το 1967) έχουν κάνει ανάλογα triple-double στην ιστορία των playoff. Οι Ray Allen και Kevin Garnett πέτυχαν από 18 πόντους ενώ για τους Cavs πρώτος σκόρερ ήταν ο LeBron James με 22 πόντους και ακολούθησε ο Shaquille O’Neal με 17.

Η σειρά μεταφέρεται στο Cleveland τα ξημερώματα της Τετάρτης και επιστρέφει στη Βοστώνη 48 ώρες αργότερα.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ της σειράς)

Boston Celtics – Cleveland Cavaliers 97-87 (2-2)
San Antonio Spurs – Phoenix Suns 101-107
(0-4)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ