Οιωνός... κούπας η μάχη με τη Ρωσία

Το σταύρωμα με τη Ρωσία φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις στο ελληνικό μπάσκετ. Ποιος έχει ξεχάσει τι είχε συμβεί σ' εκείνο το κλειστό ματς απέναντι στην παρέα του Κιριλένκο;

Οιωνός... κούπας η μάχη με τη Ρωσία

Ας πάμε δώδεκα χρόνια πίσω. Στις 22 Σεπτεμβρίου του 2005. Τότε που στο Βελιγράδι η Εθνική, αφού είχε προκριθεί έναντι του Ισραήλ στο πρώτο ενδιάμεσο χιαστί (διαφορετικό σύστημα), έπεσε πάνω στη Ρωσία του ακμαίου Κιριλένκο (νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας) και του Χόλντεν (που την έχρισε πρωταθλήτρια δυο χρόνια μετά). Έπαιζε κι ο Φριντζόν, ο μόνος που ενώνει πλέον τις δυο ομάδες.

Οι Ρώσοι, πρώτοι στον όμιλο τους, ήταν το φαβορί του προημιτελικού κι ένα επιμέρους 13-0 στην πρώτη περίοδο τούς επέτρεψε να ξεφύγουν με διψήφια διαφορά. Όχι όμως να νικήσουν και κατ' επέκταση να προκριθούν!

Γιατί ο Θοδωρής Παπαλουκάς, σαν άλλος τσάρος, ο Κώστας Χατζηβρέττας και ο Δήμος Ντικούδης μετέτρεψαν την Εθνική σε αρκούδα. Το -7 στο πρώτο μισό (33-26) είχε γίνει +4 (44-40) στο 30' κι 60-53 δια χειρός Κακιούζη των 11 ριμπάουντ. Όλα τα υπόλοιπα ήταν ιστορία. Μια ιστορία που γράφηκε με χρυσά γράμματα.

Λέτε;

Τους πόντους της Ελλάδας είχαν πετύχει: Παπαλουκάς 23(2), Σπανούλης 3, Ζήσης 6, Μπουρούσης, Φώτσης 4, Χατζηβρέττας 9(1), Ντικούδης 11, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 2, Παπαδόπουλος, Κακιούζης 6 (11ρ)

Σε πρώτη φάση ας θυμηθούμε:

News 24/7

24MEDIA NETWORK