Ολα για όλα

Ολα για όλα
Τα πράγματα είναι απλά. Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να συνεχίσει στην διοργάνωση της Ευρωλίγκα θα πρέπει την Τετάρτη να νικήσει την Σιένα στα Πατήσια, έστω και με μισό πόντο.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αν καταφέρει να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα θα έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για την πρόκριση, αφού η Σιένα που είναι ο κύριως αντίπαλος για την πέμπτη θέση έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα (Μετά τον Παναθηναϊκό, φιλοξενεί την Σκίπερ ενώ τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει την Μακάμπι στο Ισραήλ), ενώ οι "πράσινοι" την ΚΡΚΑ εντός και την Μάλαγα εκτός, ομάδες οι οποίες είναι ήδη αποκλεισμένες.

Aυτό το έχουν καταλάβει καλά από ότι φαίνεται τόσο ο Ομπράντοβιτς όσο και οι παίκτες του, οι οποίοι στις δηλώσεις που έκαναν χαρακτήρισαν το παιχνίδι σαν τελικό:

Ομπράντοβιτς: " Ολοι οι παίκτες μου έχουν καταλάβει ότι αυτό το παιχνίδι είναι σαν τελικός για τον Παναθηναϊκό. Αν καταφέρουμε και νικήσουμε την Σιένα τότε θα έχουμε κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση. Γι αυτό περιμένω από τους παίκτες μου να έχουν μεγάλη αυτοσυγκέντρωση και να δώσουν όλο τους τον εαυτό για τη νίκη. Μας ξέρουνε και τους ξέρουμε γι αυτό δεν υπάρχει τίποτα κρυφό ανάμεσά μας. Εμείς θα πρέπει να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο ποιος είναι καλύτερος. Ευχομαι οι οπαδοί μας να είναι στο γήπεδο όπως σε κάθε αγώνα άλλωστε και να τους ευχαριστήσουμε με μια μεγάλη νίκη. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μεγάλη μάχη αφού αντιμετωπίζουμε έναν από τους κορυφαίους ιταλικούς συλλόγους γι αυτό οι παίκτες μου θα πρέπει να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για 40 λεπτά για να καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας".

Μιντλετον: " Η Σιένα είναι πολύ καλή ομάδα αλλά εμείς πρέπει να τους κερδίσουμε για να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας για πρόκριση. Θα αντιμετωπίσουμε μία από τις καλύτερες ιταλικές ομάδες, που στον πρώτο γύρο μας κέρδισε, γι αυτό άλλωστε την σεβόμαστε. Σε καμία περίπτωση όμως δεν την φοβόμαστε. Oλη αυτή την βδομάδα δουλέψαμε πολύ σκληρά και είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που απαρτίζεται από εξαιρετικούς παίκτες. Πιστεύω ότι η πρόκριση είναι στα δικά μας χέρια. Αμα παίξουμε όπως πρέπει μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης θα έχουμε πάρει τρεις νίκες".

Κάπως έτσι βλέπουν και από την άλλη τον αγώνα οι Ιταλοί. Ο Ρεκαλκάτι ξέρει καλά ότι το πρόγραμμα της ομάδας του είναι πολύ δύσκολο και έχει προετοιμάσει τους παίκτες του για ...μάχη:

" Eχουμε τον ίδιο στόχο με τον Παναθηναϊκό, δηλαδή την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Είναι ομάδα που αξίζει να περάσει στον επόμενο γύρο και τώρα έχει αβαντάζ που παίζει στην έδρα της. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μάχη. Πάμε στην Αθήνα με στόχο να πάρουμε τη νίκη. Από τότε που πήραν τον Μουγεζίνοβιτς έχουν δυναμώσει κάτω από το καλάθι και θα πρέπει να προσέξουμε πολύ. Είναι παίκτης μαχητής που κάθε προπονητής λατρεύει να έχει. Πλέον ο Ομπράντοβιτς έχει την ευχέρεια να ξεκουράσει τον Μιντλετον ο οποίος στο πρώτο αγώνα ήταν τέλειος αλλά μόλις κουράστηκε δεν μπορούσε να βοηθήσει. Πιστεύω ότι θα προσπαθήσουν να περάσουν την μπάλα κάτω από το καλάθι και εμείς θα είμαστε προετοιμασμένοι για να τους αντιμετωπίσουμε".

Ζουκάουσκας: " Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι πολύ σημαντικό αλλά δεν είναι ζωής και θανάτου. Αν κερδίσουμε βέβαια θα έχουμε κάνει μεγάλο βήμα για πρόκριση. Για μας το παιχνίδι που είναι τελικός είναι αυτό με την Σκίπερ στην έδρα μας την επόμενη εβδομάδα. Οταν παίζεις με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις γιατί παίζει διαφορετικό μπάσκετ από όλες τις άλλες ομάδες στην Ευρώπη. Είναι εκπληκτικοί όταν τρέχουν και εμείς έχουμε πρόβλημα σε ομάδες με τους αιφνιδιασμούς. Στο πρώτο ματς καταφέραμε να τους κερδίσουμε αλλά στην έδρα τους ξέρουμε ότι όλα θα είναι διαφορετικά".


Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Σιένα στην πιο κρίσιμη αναμέτρηση για την πρώτη φάση της Ευρωλίγκα, αφού θέλει "πάση θυσία" τη νίκη για να αναπτερώσει τις ελπίδες του για πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Οι δύο ομάδες συναντιούνται για τέταρτη φορά επί ελληνικού εδάφους στο πλαίσιο της κορυφαίας διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι "πράσινοι" υπερέχουν κατά κράτος αφού έχουν νικήσει και στις τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις. Αντίθετα στους εκτός έδρας αγώνες, ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει μία νίκη, ενώ έχει υποστεί τρεις ήττες.

Η Σιένα δεν έχει κερδίσει επί ελληνικού εδάφους όπου έχει τέσσερις ήττες (τρεις από τον Παναθηναϊκό και μία από τον Πανιώνιο στο Κύπελλο Σαπόρτα τον Γενάρη του 2002), ενώ ο Παναθηναϊκός σε δεκαοχτώ εντός έδρας ματς με ιταλικές ομάδες για το Κύπελλο των Πρωταθλητών Ευρώπης, έχει σημειώσει δεκαέξι νίκες και έχει ηττηθεί μόνο δύο φορές.

08/02/2001 Παναθηναϊκός-Σιένα 99-95
15/01/2003 Παναθηναϊκός-Σιένα 64-56
16/04/2003 Παναθηναϊκός-Σιένα 111-103

News 24/7

24MEDIA NETWORK