ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολύμπια-Αρης 72-82 (παρ)

Η εμπειρία του Αρη μέτρησε στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και έτσι οι κίτρινοι κατάφεραν να φύγουν νικητές από τη Λάρισα επικρατώντας με της Ολύμπιας στην παράταση και κάνοντας το 2-0 στη σειρά. Το ξέσπασμα των παικτών του Αρη στο πρώτο δίλεπτο της παράτασης ήταν αρκετό για να τους χαρίσει τη νίκη.

Ολύμπια-Αρης 72-82 (παρ)

Μάσεϊ, ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής


Η εμπειρία του Αρη μέτρησε στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και έτσι οι κίτρινοι κατάφεραν να φύγουν νικητές από τη Λάρισα επικρατώντας
με της Ολύμπιας στην παράταση και κάνοντας το 2-0 στη σειρά. Το ξέσπασμα των παικτών του Αρη στο πρώτο δίλεπτο της παράτασης ήταν αρκετό για να τους χαρίσει τη νίκη.


Θα μιλούσαμε μάλλον για ένα μπασκετικό παράδοξο αν ο Αρης δεν επικρατούσε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Όχι ότι η Ολύμπια ήταν κακή, κάθε άλλο. Εξόχως ανταγωνιστική παρουσιάστηκε η ομάδα του Μπαρτζώκα. Όμως, οι Θεσσαλονικείς είχαν τον έλεγχο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και είχαν τις λύσεις στα κρίσιμα σημεία, έστω και αν στο τέλος της κανονικής περιόδου έπαιξαν με τη φωτιά.

Ο Αρης, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η Ολύμπια είχε πρόβλημα στη θέση 1. Οι Λαρισαίοι όμως πήραν το ρίσκο και χρησιμοποίησαν τον ανέτοιμο Αποστολίδη και εξισορρόπησαν λίγο την κατάσταση. Παρόλα αυτά, ο Αρης παίρνοντας σκορ από δύο παγκίτες, τον Σεραπίνας και τον Τσαλδάρη πλήγωναν τους γηπεδούχους (21-25, 31-36). Ευτυχώς για την Ολύμπια σε αυτό το διάστημα έδωσαν λύσεις-χρυσάφι οι Πρίντεζης και Μπέλσερ.

Aπό τη στιγμή που ο Αρης είχε τα κλειδιά του αγώνα και στο τρίτο δεκάλεπτο (49-57), ελάχιστοι περίμεναν ότι η Ολύμπια θα το πάλευε μέχρι τέλους. Και όμως, οι Λαρισαίοι, με την καλή τους άμυνα και την ψυχραιμία στην επίθεση, όχι μόνο ροκάνισαν τη διαφορά αλλά πέρασαν και μπροστά με 65-63 2:15 πριν από το τέλος. Σε εκείνο το σημείο αφυπνίστηκε ο Μάσεϊ ο οποίος κράτησε τον Αρη ζωντανό.

Στον έξτρα χρόνο οι κίτρινοι έδειξαν ότι έχουν περασμένη στο DNA τους τη νίκη. Μέσα σε δύο λεπτά καθάρισαν τον αγώνα και έκοψαν τα πόδια των γηπεδούχων που πλέον δεν είχαν κουράγιο να παλέψουν. Η τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας για ένα ανάποδο φάουλ ξεκαθάρισε μία και καλή τα πράγματα.

ΣΤΑΡ

Δύο λεπτά πριν από τέλος ο Αντρέα Ματσόν πήρε τάιμ άουτ και κατσάδιασε τον Μάσεϊ. «Τι θα γίνει, θα παίξεις καθόλου σήμερα;» τον ρώτησε. Αυτόν ήταν. Ο Αμερικάνος μπήκε μέσα, «δάγκωσε» τους αντιπάλους του και οδήγησε τον Αρη στη νίκη.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

H μικρή προσέλευση του κόσμου. Κρίμα. Ωραίο παιχνίδι ήταν, εμπορικός ο αντίπαλος, μη εργάσιμη η μέρα, κρίσιμη η αναμέτρηση. Η ζέστη μάλλον θα επηρέασε αρνητικά.

ΣΧΟΛΙΟ

O Aρης ζορίστηκε αλλά ακόμα και κάτω από συνθήκες πίεσης, έδειξε ότι είναι μία ομάδα που έχει μάθει να νικά. Πολύ σημαντικό αυτό ενόψει των ημιτελικών. Οσο για την Ολύμπια, μόνο μπράβο αξίζει για τη φετινή πορεία. Αν έπαιζε ο Ουόλς στα παιχνίδια με τον Αρη, ίσως τα πράγματα να ήταν λίγο διαφορετικά, αλλά με τα αν δεν γράφεται ιστορία.


Tα δεκάλεπτα: 19-22, 38-36, 54-57, 67-67, 72-82

ΟΛΥΜΠΙΑ: Κρστιτς 7, Μπέλσερ 12 (4), Αριγκμπάμπου 7, Αποστολίδης 10, Τσιάρας 14, Καραβασάνης, Πρίντεζης 9, Τζικάνοβιτς 11, Νεοφυτίδης.

ΑΡΗΣ: Κάστλ 9 (1), Σιγάλας 3 (1), Τσαλδάρης 18 (4), Σεραπίνας 15 (3), Σκέιλς 2, Καλαϊτζής 2, Ουίλκινσον 12 (1), Παντελιάδης, Μάσεϊ 21, Γιαννούλης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK