Ολυμπιακός-Πανιώνιος 81-65
Απλά τα πράγματα Όταν ο Ολυμπιακός παίζει για να νικήσει και όχι για να μην... χάσει (βλ. Μάλαγα)έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Κόντρα σε έναν Πανιώνιο που στοχεύει στην τρίτη θέση, η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη δεν κόπιασε μέχρι να φτάσει στο 81-65. Ήταν ποιοτικά ανώτερη και η επιβεβαίωση ήρθε στο παρκέ.
Ο Πανιώνιος άργησε πολύ να βρει το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι και ο Ολυμπιακός, προηγούμενος 8-0 και 12-4, αντιμετώπισε υπό διαφορετικό πρίσμα, χωρίς μεγάλη πίεση, το παιχνίδι. Ο Γιαννάκης μοίρασε εξ αρχής το χρόνο συμμετοχής, δοκίμασε τον Μιλόσεβιτς στο πλάι του Παπαλουκά και παρότι η διαφορά παρουσίαζε αυξομειώσεις (22-14, 36-25, 38-31) οι “ερυθρόλευκοι” ήλεγχαν πλήρως την κατάσταση στο παρκέ, έστω κι αν ο κόσμος προτίμησε να παρακολουθήσει τηλεοπτικά την ποδοσφαιρική ομάδα.
Ο Τσίλντρες βρήκε… τρύπες στην αντίπαλη άμυνα, έκανε το κομμάτι του και δεν επέτρεψε στους “κυανέρυθρους” να διατηρούν ακμαίες τις ελπίδες έκπληξης. Ο Ντικούδης και γενικώς οι ψηλοί του Τριφούνοβιτς (Κένταλ, Μπάξτερ) στήριξαν τις προσπάθειες αντεπίθεσης, αλλά κάθε φορά που ο Ολυμπιακός αισθανόταν πίεση (46-40, 52-45), έβγαζε άμυνες, είχε σωστές επιθετικές επιλογές με εκτελεστή τον Τεόντοσιτς και δεν άφηνε πολλά περιθώρια (55-45, 59-47) για ανατροπές. Μετά το 72-56 όλα κύλησαν χωρίς συγκινήσεις.
Το αστέρι
Μπερδευτήκαμε και εμείς ποιος εκ των Τζος Τσίλντρες ή Μίλος Τεόντοσιτς αξίζει να δει το όνομά του στο συγκεκριμένο πεδίο. Για να μην αδικήσουμε είτε τον έναν είτε τον άλλον ας μοιραστούν το βραβείο για τις όμορφες στιγμές ποιοτικού μπάσκετ που προσέφεραν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μαζί είχαν 30 πόντους με 9/10 δίποντα.
Απογοήτευση
Παρότι οι ψηλοί του Τριφούνοβιτς σκόραραν αρκετά, μεγάλη πληγή αποτέλεσαν για τον Πανιώνιο τα ριμπάουντ. Η διαφορά με τους “ερυθρόλευκους” στο συγκεκριμένο τομέα ήταν τεράστια (31 έναντι 19)
Σχόλιo
Ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε να ξεπεράσει τον εαυτό του για να φτάσει σε ακόμη μία επιτυχία. Αυτό που είχε ενδιαφέρον ήταν η αντίδραση τόσο του Γιαννάκη όσο και των παικτών του μετά την ήττα και την κακή εμφάνιση στη Μάλαγα. Οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν τη δουλειά τους, την ίδια ώρα που ο Πανιώνιος ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Ο Ντικούδης βρήκε ρυθμό και θα προσφέρει πολλά, αλλά ο Τριφούνοβιτς θα πρέπει να βρει γρήγορα έναν ποιοτικό γκαρντ για να δοθούν ανάσες στους κουρασμένους Μάιλς και Καλαμπόκη.
Τα δεκάλεπτα: 22-12, 44-35, 59-47, 81-65
Στατιστικά: GALANIS sports data