Ολυμπιακός-Γκραν Κανάρια: Πιο εύκολη η νίκη από την ψήφο στο GNTM

Με Βασίλη Σπανούλη να πετάει, Γιώργο Πρίντεζη να δίνει το έναυσμα, Νίκολα Μιλουτίνοβ να είναι... Μιλουτίνοβ και ρεκόρ στις ασίστ, ο Ολυμπιακός θα δυσκολευόταν περισσότερο να ψηφίσει στο GNTM παρά να νικήσει την Γκραν Κανάρια.

Ολυμπιακός-Γκραν Κανάρια: Πιο εύκολη η νίκη από την ψήφο στο GNTM
EUROKINISSI

Ένα 24ωρο νωρίτερα, ο Γιώργος Πρίντεζης σχολίαζε απηυδησμένος στο instagram το μπλοκάρισμα στην ψηφοφορία του τελικού στο Greece's Next Top Model. Ο Βασίλης Σπανούλης έβαζε τα 5 παιδιά του για ύπνο (αν κατάφερε να τα κρατήσει μακριά από το GNTM...), ενώ ο Ντέιβιντ Μπλατ πιθανότατα να διάβαζε κοινωνικοπολιτικά άρθρα για τις σχέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ.

Το κλισέ θέλει να μην υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, αλλά... Ο Ολυμπιακός των τελευταίων δύο εβδομάδων έχει εύκολα παιχνίδια στο καλεντάρι του. Παιχνίδια όπως αυτό κόντρα στην Γκραν Κανάρια είναι 'ψωμοτύρι' για τους Πειραιώτες αυτήν τη χρονική στιγμή και του συμπεριφέρθηκαν ως τέτοιο.

Όχι με υπεροψία, αλλά αντιθέτως, με τη δέουσα προσοχή, ώστε να το 'καθαρίσουν' από νωρίς και στη συνέχεια να ασχοληθούν περισσότερο με ένα δεύτερο σερί ξέγνοιαστο βράδυ. Το τελικό 98-77 τους το επέτρεψε, αφού έφερε την 5η σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις και την 6η στις τελευταίες 7 αγωνιστικές της Ευρωλίγκας.

Ο Πρίντεζης, αν και... ξενυχτισμένος λόγω του θριάμβου της Ειρήνης Καζαριάν στο διάσημο σόου, μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Με 11 πόντους στο 1ο ημίχρονο υπήρξε ο αρωγός ώστε οι 'ερυθρόλευκοι' να αρχίζουν να χτίζουν από το 1ο δεκάλεπτο (20-14) μία διαφορά. Η τραγική αστοχία των Ισπανών στις δεύτερες επιθέσεις ουσιαστικά ακύρωσε τα 8 επιθετικά ριμπάουντ, ενώ οι γηπεδούχοι με 9 αμυντικά (έναντι 4), 17 ασίστ (έναντι 7) και 4 λάθη λιγότερα, έκαναν... πάρτι στο καλάθι των φιλοξενουμένων.

Η ώρα του υπαρχηγού τελείωσε κάπου εκεί και άρχισε η ώρα του αρχηγού. Ο Βασίλης Σπανούλης, πολύτεκνος γαρ, αν ποτέ χρειαστεί να διδάξει τα οφέλη της οικονομίας στα παιδιά του, μπορεί να τους δείξει την αποψινή εμφάνισή του. Αγωνίστηκε 21:08 και πέτυχε 21 πόντους, με 4/5 τρίποντα, μοιράζοντας 8 ασίστ στην πορεία.

Οι νίκες της Γκραν Κανάρια επί της Νταρουσάφακα και Αρμάνι εκτός έδρας, αλλά και τα 'ροζ' φύλλα κόντρα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μπουντούτσνοστ από Νοέμβριο και μετά έμοιαζαν με μακρινό παρελθόν. Οι νησιώτες ήταν ο σάκος του μποξ που περίμενε αρκετός κόσμος στην αρχή της σεζόν, μέχρι να έρθει η διάψευση με τις προαναφερθείσες νίκες.

Στο ΣΕΦ πήραν προβάδισμα στο σκορ μόνο στο πρώτο 5λεπτο με 9-8 και έκτοτε απλώς δέχονταν απανωτά χτυπήματα από παντού. Το ρεκόρ καριέρας του Νίκολα Μιλουτίνοβ με 5 ασίστ ήταν ενδεικτικό της κατάστασης. Το ρεκόρ Ευρωλίγκας με συνολικά 29 ασίστ από τους Πειραιώτες επιβεβαίωσε τη διαφορά ποιότητας που υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων σε ιδανικές συνθήκες.

Μία διαφορά που καταπνίγει και τα κλισέ των δηλώσεων περί 'επικίνδυνων παιχνιδιών' που 'κρύβουν παγίδες'. Με Πρίντεζη και Σπανούλη σε τέτοια μέρα, Μιλουτίνοβ σε τέτοια σεζόν και ομάδα με τέτοια σοβαρότητα, απέναντι σε τέτοιας δυναμικότητας αντίπαλο, είναι πιο δύσκολο να ψηφίσεις στο GNTM, παρά να ανέβεις στην τετράδα...

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK