Ολυμπιακός - Νταρουσάφακα: Οι Πειραιώτες ζεστάθηκαν, το άδειο ΣΕΦ όχι

Έμοιαζε βέβαιο ότι το ΣΕΦ θα ήταν άδειο για τον αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στην Νταρουσάφακα. Στα πρώτα 15 λεπτά δεν πήγαν στο γήπεδο ούτε οι Πειραιώτες. Μετά πήραν μπροστά και θα έφταναν σε 'κατοστάρα', αν δεν ήταν ο Μπλατ.

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Περίπου 50 λεπτά πριν από το τζάμπολ είχαν μαζευτεί μόλις 100 άτομα στις κερκίδες, λιγότερα από τους ανθρώπους των δύο ομάδων και της Euroleague που εργάζονταν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Όταν έγινε ο τζάμπολ, τα ΜΜΕ έκαναν λόγο για 2.000 φιλάθλους, λιγότεροι από όσοι μαζεύονται για ένα παιχνίδι απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου.

Όταν 5 λεπτά πριν από το τέλος ο Ντέιβιντ Μπλατ απέσυρε τον Νίκολα Μιλουτίνοβ, η ιαχή με το όνομα του Σέρβου σέντερ έμοιαζε να ακούγεται από περίπου 10.000 στόματα από την ένταση, ακόμα κι αν η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Ήταν η μοναδική φορά που το ΣΕΦ έμοιαζε ζεστό. Όσο ζεστάθηκε και ο Ολυμπιακός με την πάροδο του χρόνου, κλείνοντας τη φετινή πορεία του στη διοργάνωση αρκετά πρόωρα, με το 99-74 επί της Νταρουσάφακα.

Δεν ήταν τόσο οι δύο νίκες στα τελευταία 10 παιχνίδια των Πειραιωτών στη διοργάνωση και το 14-15 στις νίκες. Ούτε καν η ήττα στην Τουρκία απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο στον 1ο γύρο, που από τότε ήταν η χειρότερη ομάδα του τουρνουά.

Ήταν το σύστημα της διοργανώτριας που επιμένει να μην το αλλάζει και να αφήνει για την τελευταία μέρα της κανονικής σεζόν, για την κλιμάκωση της αγωνίας, αδιάφορα παιχνίδια!

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός γνώριζε εδώ και περίπου 24 ώρες τη μοίρα του, δεν είχε ανάγκη κάποιο αποτέλεσμα στο ΣΕΦ. Το ίδιο και οι φίλοι του, που προτίμησαν να μην μπουν καν στον κόπο να παραστούν στις κερκίδες. Η ομάδα δεν χρειαζόταν ώθηση για να πετύχει κάποιον στόχο, τους είχε χάσει όλους μετά από τη νίκη της Ζάλγκιρις επί της (αδιάφορης και λειψής) Ρεάλ στη Μαδρίτη την Πέμπτη.

Δίχως Βασίλη Σπανούλη και Γιάνις Στρέλνιεκς για ακόμα ένα παιχνίδι (αλλά με τον Δημήτρη Αγραβάνη παρά τον τραυματισμό του μια μέρα νωρίτερα), ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να κάνει ακόμη χειρότερα τα πράγματα.

Ήταν μία ομάδα που δεν έφτασε ούτε εκείνη στο γήπεδο, μία ομάδα που σε 12:20 είχε δεχθεί 35 πόντους, 10 μόνο από τον Στάντον Κιντ. Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγα λεπτά αργότερα ο Μπριάντε Γουέμπερ τραυματίστηκε και αποχώρησε υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια. Προσωρινά, όπως αποδείχθηκε.

Περίπου στα μέσα της 2ης περιόδου, όμως, οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίρνουν μπροστά, άρχισαν να ζεσταίνονται. Το 20-28 της 1ης περιόδου και το 27-37 του 14' έγινε 45-44 στην ανάπαυλα χάρη σε καλάθι του Αξέλ Τουπάν κι ενώ ο Μιλουτίνοβ είχε 12 πόντους.

"Έρχεται και σας ζητάει το τηλέφωνο των μανάδων σας", φώναζε ο τεχνικός των Τούρκων, Σελτζούκ Ερνάκ, για τον Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος του 3ου δεκαλέπτου, όπου ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε και έχτισε διψήφια διαφορά πόντων.

Η νίκη είχε κριθεί, με τον Μιλουτίνοβ να βγαίνει στο 35' και να γνωρίζει την αποθέωση από τους φιλάθλους. Μόνο 2.000 άτομα είδαν τον Σέρβο ίσως στο τελευταίο παιχνίδι του σε τέτοιο επίπεδο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αφού το καλοκαίρι μπορεί να συνεχίσει στους Σαν Αντόνιο Σπερς.

EUROLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στο παιχνίδι πέρασε ο 17χρονος Αλεκσέι Ποκουσέβσκι ο οποίος επίσης αποθεώθηκε, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάποιον πόντο. Η μπάλα πήγαινε στα χέρια του στο τέλος, όμως ο Μπλατ δεν του επέτρεψε μια τελευταία επίθεση στο 99-74, με συνέπεια η κατοστάρα να μην έρθει ποτέ.

Ο κόσμος που έμεινε μέχρι τέλους χειροκρότησε την ομάδα μετά από την κόρνα και επιβάρυνε ακόμη περισσότερο την ψυχολογία των παικτών που έκαναν έναν από τους χειρότερους 2ους γύρους στην ιστορία της διοργάνωσης.

"Είναι απογοητευτικό για εμάς. Καταλαβαίνω τους φιλάθλους μας για την αντίδρασή τους. Όμως είναι σημαντικό το πώς μας στήριξαν απόψε", δήλωσε ο Μπλατ στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον αγώνα.

Μόλις για 2η φορά στα τελευταία 13 χρόνια οι 'ερυθρόλευκοι' έμειναν εκτός playoffs (η προηγούμενη το 2016, όταν 'κόλλησε' στο Last 16). Μόλις για 6η από το 1992-1993, παρότι συμμετέχει διαρκώς στη διοργάνωση από τότε.

Όσο για τη συνέχεια, το μυστήριο είναι μεγάλο. Η πρώτη ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών από τη Basket League έπεσε στους -2 βαθμούς, όμως και πάλι οι 'ερυθρόλευκοι' προετοιμάζονται, γνωρίζοντας ότι δύσκολα θα φτάσουν μέχρι τον τερματικό σταθμό της μοναδικής διοργάνωσης στην οποία παραμένουν ακόμα.

Ο Μπλατ αποκάλυψε τι είπε στους παίκτες του για να τους δώσει κίνητρο: "Να έχουν πάντα το ίδιο πρόσωπο, ανεξαρτήτως συνθηκών". Ίσως, όμως, θα έπρεπε να μιλήσει και στους φιλάθλους, που -πλην 2.000 εξαιρέσεων- έχουν απολέσει και το δικό τους.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK