Μισή ομάδα, μεγάλη νίκη!

Αν και έπαιξε χωρίς Σπανούλη, Πρίντεζη και Παπανικολάου Ολυμπιακός νίκησε 90-82 τη Μακάμπι στον τελικό του διεθνούς τουρνουά του Ηρακλείου και κατέκτησε την 1η θέση.

2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΡΗΤΗΣ / ΟΣΦΠ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΡΗΤΗΣ / ΟΣΦΠ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ούτε Σπανούλης (περιμένει τη γέννηση του 5ου παιδιού του), ούτε Πρίντεζης (έμεινε στην Αθήνα για θεραπεία), ούτε Παπανικολάου (ενοχλήσεις στην ποδοκνημική) ούτε μία διάθεση για ήττα…

Ο Ολυμπιακός νίκησε 90-82 και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στον τελικό του διεθνούς τουρνουά του Ηρακλείου Κρήτης και κατέκτησε έτσι την 1η θέση παρά το γεγόνός ότι έπαιξε δίχως τα 3/5 της βασικής του πεντάδας και του κορμού του ρόστερ του.

Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν δύο εντελώς διαφορετικά αγωνιστικά πρόσωπα, ένα σε κάθε ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος παρασύρθηκαν από το run&gun παιχνίδι της «ομάδας του λαού» με αποτέλεσμα να ξεχάσουν κάτι βασικό. Την άμυνα. Έτσι, επέτρεψαν στη Μακάμπι να κλείσει το ημίχρονο με παρά έναν πενήντα πόντους (49-44), επτά λιγότερους απ’ όσους είχαν δεχθεί την Παρασκευή στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα.

Στο διάστημα αυτό σημείο αναφοράς επιθετικά ήταν ο Μιλουτίνοβ με τον εξαιρετικό και πάλι Ρόμπερτς ενώ εκτός κλίματος ήταν ο Στρέλνιεκς που φάνηκε «εγκλωβισμένος» στη θέση «2».

Το σκηνικό άλλαξε άρδην στην 3η περίοδο όταν οι ερυθρόλευκοι με τον Αγραβάνη στην πεντάδα έδεσαν την άμυνά τους, μπλόκαραν τη Μακάμπι. Παρότι βρέθηκαν στο -7 κατάφεραν με υπομονή και προσήλωση στα αμυντικά τους καθήκοντα να επιτρέψουν στη Μακάμπι να πετύχει μόλις 6 πόντους μέχρι το 29ο λεπτό όταν είχαν ήδη προσπεράσει με επιμέρους 24-6 (68-55). Σε ένα διάστημα όπου ο Χόλις Τόμπσον ανέλαβε πρωτοβουλίες και βοήθησε σημαντικά στο σκοράρισμα με τις ενέργειές του.

Στην τελευταία περίοδο οι ερυθρόλευκοι κράτησαν μία απόσταση ασφαλείας και είχαν σωστές αντιδράσεις όταν η Μακάμπι πλησίασε 81-77 αφού με τον Μιλουτίνοβ ξανά ξέφυγαν με 9 πόντους και πήραν τη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μακ Λιν 4, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 7, Αγραβάνης 6, Μιλουτίνοβ 17, Στρέλνιεκς 11, Τιλί 10, Μάντζαρης 3, Αρσενόπουλος, Ρόμπερτς 18, Μπόγρης 2, Τόμπσον 12

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Τόμας 7, Μασούρ 7, Ρολ 10, Κέιν 7, Τάιους 2, Ντιμπαρτολομέο 6, Κοέν 7, Σεγκέβ 2, Μπόλντεν 4, Παραχούσκι 4, Ζουσμάν 6, Τζάκσον 20

News 24/7

24MEDIA NETWORK