Ολυμπιακός-Μακάμπι: Άαρον Άαρον σταύρωσον τον Σφαιρόπουλο

Ο Χάρισον θυμήθηκε τα ιστορικά του σουτ με το Κεντάκι και με ένα buzzer beater τρίποντο του Αμερικανού, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 85-82 της Μακάμπι στο ΣΕΦ. Προηγουμένως οι Μάρτιν και Βεζένκοβ είχαν κρατήσει τους 'ερυθρόλευκους' σε τροχιά νίκης, κερδίζοντας την φροντ-λάιν των Ισραηλινών.

Ο Άαρον Χάρισον μόλις έχει 'εκτελέσει' τη Μακάμπι με buzzer beater και πανηγυρίζει με τον Τζένκινς το 85-82 υπέρ των 'ερυθρολεύκων' για την 4η αγωνιστική της Euroleague 2020-2021. (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Ο Άαρον Χάρισον μόλις έχει 'εκτελέσει' τη Μακάμπι με buzzer beater και πανηγυρίζει με τον Τζένκινς το 85-82 υπέρ των 'ερυθρολεύκων' για την 4η αγωνιστική της Euroleague 2020-2021. LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Δύο άνθρωποι που έχουν ζήσει σπουδαίες στιγμές στο ΣΕΦ κάθονταν στην άκρη των δύο πάγκων για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μακάμπι, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Euroleague. Στο τέλος ένας από τους δύο θα χαμογελούσε. Αυτός ήταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας και μάλιστα με μια εξέλιξη που άφηνε πληγωμένο τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Το τελικό 85-82 υπέρ των 'ερυθρολεύκων' ήρθε με έναν τρόπο που ίσως ακόμη και ο Άαρον Χάρισον δεν είχε προλάβει να ονειρευτεί πως θα ερχόταν τόσο γρήγορα, όταν συμφωνούσε με τους Πειραιώτες πριν από λίγους μήνες. Στο παρελθόν βέβαια το είχε ξανακάνει. Και όχι μια φορά...

Ο Ολυμπιακός ήξερε τη δύναμη πυρός στην περιφέρεια της Μακάμπι, ωστόσο ήξερε και πως όφειλε να βρει λύσεις σε δύο ακόμη προβλήματα. Οι Ισραηλινοί ήταν η ομάδα με τους περισσότερους πόντους μετά από επιθετικό ριμπάουντ στη διοργάνωση, ενώ διαθέτουν τον Ζίζιτς, έναν ψηλό που δύσκολα περιορίζεται μέσα στη ρακέτα.

Κοιτάζοντας το φύλλο της στατιστικής, το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού θα είχε ένα πλατύ χαμόγελο. Μόλις 5 τα επιθετικά ριμπάουντ της Μακάμπι, μόλις 4 οι πόντοι του Ζίζιτς στο ματς. Προφανώς σε ένα ρόστερ όπως αυτό των Ισραηλινών οι 'ερυθρόλευκοι' δεν μπορούσαν να φυλάγονται από παντού. Έτσι ο Οθέλο Χάντερ έκανε σπουδαία δουλειά (15π., 6ρ.) για την ομάδα του κόουτς Σφαιρόπουλου, αλλά ο Χασάν Μάρτιν έκανε ακόμη καλύτερη γι' αυτήν του κόουτς Μπαρτζώκα. Ο Αμερικανός σέντερ τελείωσε το ματς με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, στρώνοντας τον δρόμο για το δραματικά υπέροχο για τον Ολυμπιακό φινάλε στο ΣΕΦ. Έχοντας άξιο συμπαραστάτη στο πρόσωπο του Σάσα Βεζένκοβ (4/5τρ., 2/2β., 5ρ.)

Το ξεκίνημα ήταν νευρικό και για τις δύο ομάδες, με τη συνεργασία Σλούκα - Έλις να δίνει το πρώτο... γκολ της αναμέτρησης μετά από 2,5 στείρα λεπτά. Βεζένκοβ και Παπανικολάου συνδέθηκαν πίσω από τα 6.75, το ίδιο όμως έκανε και ο Μπλέιζερ όποτε η άμυνα του Ολυμπιακού επιχειρούσε να θωρακίσει την ρακέτα. Ο Ολυμπιακός έβρισκε δημιουργία στο πρόσωπο του Παπανικολάου (3 ασίστ), όμως η Μακάμπι πρώτα με ένα σερί 10-0 για το 8-14 και μετά με δύο buzzer beater του Ντόρσεϊ έκλεισε το δεκάλεπτο στο 15-22.

Ο Μπαρτζώκας επιστράτευσε τους παίκτες του πάγκου, αλλά όταν αυτοί πλέον εντοπίζονται στα πρόσωπα των Σπανούλη, Χάρισον, Πρίντεζη, το ρίσκο είναι ελάχιστο. Ο αρχηγός των Πειραιωτών έδωσε το σύνθημα αντεπίθεσης με τρίποντο, αλλά η ευχάριστη έκπληξη για τον κόουτς του Ολυμπιακού ήταν η ενέργεια που έβγαλε η πεντάδα του, συν τους Τζένκινς - Μάρτιν, καθηλώνοντας την Μακάμπι. Με ένα επιμέρους 16-4 μέχρι τα μισά της περιόδου, ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 31-26. Όταν οι Ισραηλινοί έβγαλαν αντίδραση, ανέλαβε δράση ο Χάρισον. Ο Αμερικανός έκλεισε το δεκάλεπτο με 4/4 σουτ, η περιφέρεια των 'ερυθρολεύκων' σκόραρε συνολικά 19 πόντους και οι Πρίντεζης - Μάρτιν κέρδισαν την μάχη των ψηλών, για να κλείσει το ημίχρονο στο 44-40. Με ένα δίποντο κι ένα τρίποντο που πέτυχε ο Σπανούλης σε αυτή την περίοδο έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα σουτ στην ιστορία της Euroleague, ξεπερνώντας τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο...

Ο Βεζένκοβ με δύο τρίποντα και ένα κερδισμένο επιθετικό φάουλ του Ζίζιτς τράβηξε τον Ολυμπιακό στην αρχή της τρίτης περιόδου. Ο Παπανικολάου συνέχιζε την εξαιρετική δουλειά στην δημιουργία φτάνοντας τις 6 ασίστ και ο Μάρτιν ήταν θηρίο ανήμερο στη ρακέτα, κατεβάζοντας ριμπάουντ και φορτώνοντας πόντους το αντίπαλο καλάθι. Όμως η Μακάμπι είχε τον τρόπο, την εμπειρία και την ποιότητα να μένει κοντά στο σκορ, διατηρώντας την αγωνία και την αβεβαιότητα στο πρόσωπο των γηπεδούχων.

Ένα τρίποντο από τον Σλούκα και ένα από τον Τζόουνς έγραψαν τον επίλογο του δεκαλέπτου, που 'πήραν' οι φιλοξενούμενοι με 25-26 για το 66-63 μετά από 30 λεπτά αγώνα.

Το κακό μαντάτο της τελευταίας περιόδου ήρθε νωρίς για τον Ολυμπιακό, που συμπλήρωσε πέντε φάουλ μετά από δύο λεπτά παιχνιδιού. Ο Γουίλμπεκιν, όπως συνηθίζει στα ματς που πάνε κλειστά στο τέλος, ανέλαβε δράση και ισοφάρισε σε 71-71, πριν η Μακάμπι ξαναπάρει προβάδισμα στο ΣΕΦ, αποφασισμένη να παρατείνει το θρίλερ ως το τέλος του 40λεπτου. Ο Γουίλμπεκιν αυτός που με τρίποντο ισοφάρισε σε 82-82, στα 7 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε!

Ο τριπλοθεσίτης Χάρισον θυμήθηκε τα ιστορικά τρίποντα με το Κεντάκι και είπε να το δοκιμάσει. Έτσι αφού η Μακάμπι ξόδεψε τα δύο τελευταία της φάουλ για να προσθέσει την υπέρτατη πίεση στην επίθεση του Ολυμπιακού, είδε τον Αμερικανό να ευστοχεί από τα 9 μέτρα, ρίχνοντας την στο καναβάτσο. Πάνω που πίστεψε ότι το μίνιμουμ που θα έπαιρνε ήταν ένα έξτρα πεντάλεπτο αγώνα στο ΣΕΦ...


News 24/7

24MEDIA NETWORK