Ολυμπιακός-Μιλάνο: Της έραψε κουστούμι με 0/9 τρίποντα

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 0/9 τρίποντα, αλλά συνέχισε με 8/13 και με τους Παπανικολάου, Μιλουτίνοβ και Σπανούλη να κάνουν φύλλο και φτερό την άμυνα της Αρμάνι Μιλάνο, επικράτησε της ιταλικής ομάδας με το εμφατικό 91-70.

O Κώστας Παπανικολάου ήταν καταλυτικός παράγοντας στην εμφατική νίκη του Ολυμπιακού με σκορ 91-70 επί της Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ για την 11η αγ. της Euroleague 2019-2020 (29/11/2019) - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
O Κώστας Παπανικολάου ήταν καταλυτικός παράγοντας στην εμφατική νίκη του Ολυμπιακού με σκορ 91-70 επί της Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ για την 11η αγ. της Euroleague 2019-2020 (29/11/2019) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Σπουδαία νίκη για τον Ολυμπιακό στην 11η αγωνιστική της Euroleague και πριν τον 'εμφύλιο' με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Οι 'ερυθρόλευκοι' έραψαν κουστούμι στην Αρμάνι Μιλάνο, έστω κι αν ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο με 0/9 τρίποντα! Από το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι παίκτες του Κεμζούρα πάτησαν γκάζι και δεν κοίταξαν πίσω ξανά, βρήκαν 8 εύστοχα τρίποντα στα 13 που ακολούθησαν και με τους Παπανικολάου, Μιλουτίνοβ και Σπανούλη να κάνουν φύλλο και φτερό την ιταλική άμυνα, έφτασαν ως το τελικό 91-70.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Κόνιαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοβ στην πεντάδα του και... άνοιξε το σκορ μετά από δύο στείρα λεπτά παιχνιδιού, όταν ο Παπανικολάου άφησε τη μπάλα στο καλάθι από την υπέροχη ασίστ του Πρίντεζη. Ο φόργουορντ των 'ερυθρολεύκων' συνέχισε με γκολ-φάουλ για το 5-0 στο 3', πριν ο Ροντρίγκεθ κάνει σεφτέ για την Αρμάνι με προσπάθεια τριών πόντων. Ο Ολυμπιακός αντλούσε ενέργεια από την άμυνα του και επιχειρούσε να απειλήσει στο τρανζίσιον. Η Μιλάνο ήθελε να κλείσει τους διαδρόμους στη ρακέτα και έδινε το περιφερειακό σουτ στους 'ερυθρόλευκους', που ανανέωναν κατοχές με επιθετικά ριμπάουντ αλλά ξεκίνησαν πολύ άστοχοι από τα 6.75, με 0/5 στα μισά της περιόδου. Με τον Σκόλα η ιταλική ομάδα ολοκλήρωσε ένα 7-0 σερί, για το πρώτο της προβάδισμα στο ματς. Ο Παπανικολάου ήταν ο μόνος που φόρτωνε με συνέπεια πόντους το αντίπαλο καλάθι, όσο ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να είναι άστοχος από μακριά, αφού ούτε οι Πάντερ, Τσέρι έδιναν λύσεις στο σουτ. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με +4 για την Αρμάνι (15-19) και τον Ολυμπιακό να μένει κοντά στο σκορ χάρη στα 4 επιθετικά ριμπάουντ και τα 7/9 δίποντα, την ώρα που είχε 0/9 τρίποντα!

Με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου οι 'ερυθρόλευκοι' βρήκαν δύο σερί εύστοχα τρίποντα με Βεζένκοβ και Πολ για το 21-21 (11'). Οι δύο ομάδες συνέχιζαν χέρι - χέρι στο σκορ, μέχρι τα μισά του δεκαλέπτου όταν οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια σε διπλό φάουλ στον Μιλουτίνοβ, χρέωσαν τους 'ερυθρόλευκους' με τεχνική ποινή και η Αρμάνι έφτασε στο +3 (27-30) στο 15'. Με pick 'n' roll καταστάσεις και ντράιβ του Σπανούλη έβρισκαν λύσεις στην επίθεση οι παίκτες του Κεμζούρα, με τον Ροντρίγκεθ να αναγκάζει τον Λιθουανό σε τάιμ άουτ ύστερα από το 30-35 με λέι απ, 3'13'' πριν το τέλος της περιόδου. Ο Ολυμπιακός επανήλθε στο παρκέ με πέντε σερί πόντους του Παπανικολάου, καλή άμυνα και τον Μιλουτίνοβ να ανοίγει λογαριασμό από τη γραμμή των βολών για το 36-35 στο 18'. Οι 'ερυθρόλευκοι' πήγαν στα αποδυτήρια με +3 (40-37), στηριζόμενοι σε δύο παράγοντες: τα 7 επιθετικά ριμπάουντ (18 σύνολο) και τα μόλις 3 λάθη, έχοντας 54.5% δίποντα (12/22), 23.1% τρίποντα (3/13), 5 ασίστ και 3 κλεψίματα. Η Αρμάνι μετρούσε στο ίδιο διάστημα 12 ριμπάουντ (μόλις 1 επιθετικό), 5 ασίστ, 8 λάθη, 55% δίποντα (11/20) και 50% τρίποντα (4/8).

Με διάθεση να πιέσει περισσότερο στην άμυνα και να ακουμπήσει τη μπάλα στο low post στην επίθεση, ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλπετο για τον Ολυμπιακό, που με τρίποντο του Παπανικολάου προηγήθηκε με 46-39 στο 22', τη στιγμή που ο Μεσίνα καλούσε τους παίκτες του στον πάγκο. Κόνιαρης και Σπανούλης μπήκαν στην τρίποντη εξίσωση για το 52-43, η άμυνα παρέμενε αποτελεσματική και ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε στο παρκέ στο πρώτο μισό της περιόδου. Ο Μιλουτίνοβ φόρτωνε τους αντίπαλους ψηλούς με φάουλ, κυνηγούσε τον Νέντοβιτς στην περιφέρεια, έβαζε και τις βολές, έχοντας πολύ πιο ενεργό ρόλο σε σχέση με τα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα. Όσο η άμυνα των Πειραιωτών έσφιγγε, ο Σπανούλης διάβαζε αυτή της ιταλικής ομάδας, στέλνοντας την διαφορά στο +14 (58-44), 3'30'' πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Ο Κεμζούρα άλλαξε όλη την πεντάδα του σταδιακά, όμως η εικόνα δεν άλλαζε, αντίθετα το δεκάλεπτο έκλεισε με το επί μέρους 31-16 και το συνολικό 71-53!

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε την διάθεση να παίξει την ίδια αμείλικτη άμυνα στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Μιλάνο δεν είχε τύχη να επιστρέψει στο παιχνίδι. Αντίθετα ο Μεσίνα έβλεπε την ομάδα του να μένει όλο και πιο πίσω στο σκορ, χάνοντας κατά κράτος τις προσωπικές μονομαχίες και στις δύο πλευρές του παρκέ. Η αναμέτρηση στο ΣΕΦ ολοκληρώθηκε με σκορ 91-70, με την Μιλάνο να βλέπει το τυρί αλλά όχι και τη φάκα στα 0/9 τρίποντα των 'ερυθρολεύκων' στο πρώτο δεκάλεπτο. Μιλουτίνοβ (13π., 11ρ., 2ασ., 30 ranking), Παπανικολάου (17π., 4ρ.) και Σπανούλης (14π., 5ασ.) έσυραν τον χορό για τον Ολυμπιακό, που βελτίωσε το ρεκόρ του στο 5-6, με τους Βεζένκοβ (8π., 2/2τρ.) και Μπόλντουϊν (8π.) να προσφέρουν πολύτιμες λύσεις. Για τη Μιλάνο δεν υπήρξε διακριθέντας, το πάλεψαν οι Ροντρίγκεθ (14π., 3ασ.), Μίτσοβ (11π.) και Νέντοβιτς (12π.).

Ο Βασίλης Σπανούλης μετά την αποψινή του εμφάνιση έγινε ο κορυφαίος παίκτης της Euroleague με βάση το index rating (σύστημα αξιολόγησης), φτάνοντας τους 3900 βαθμούς στην συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK