Ολυμπιακός - Μπασκόνια 82-68

Στον πρώτο του εφετινό...τελικό ο Ολυμπιακός δεν λάθεψε. Με πειστική εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν 82-68 την Μπασκόνια και έμειναν ζωντανοί στη μάχη της πρόκρισης στα πλέι οφ. Σπανούλης και Πρίντεζης ηγήθηκαν της προσπάθειας.

Ολυμπιακός - Μπασκόνια 82-68
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ετσι κρίθηκε

Η αρχή ήταν δύσκολη για τον Ολυμπιακό καθώς το άγχος βάραινε τα πόδια των παικτών του. Μετά το γρήγορο 2-9 υπέρ των Βάσκων όμως, μίλησαν η σκληρή άμυνα και ο Πρίντεζης. Ο Ελληνας φόργουορντ τελείωσε όποια μπάλα πήρε στα χέρια του και χάρισε, εκτός των άλλων,το πρώτο "ερυθρόλευκο" προβάδισμα (11-9). Συνολικά ο Πρι είχε 13 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και ο Ολυμπιακός έλεγξε τα πράγματα.

Η προσθήκη του Μπουρούση που σκόραρε γρήγορα-γρήγορα 9 πόντους έφερε και πάλι την Μπασκόνια στον αφρό (25-25) όμως από το time-out του Σφαιρόπουλου και μετά ο Ολυμπιακός εξαφανίστηκε. Η δουλειά των πρωταθλητών στην άμυνα ήταν εξαιρετική και το 16-0 σερί τους έφερε να προηγηθούν με 41-25 (και με το νεοαποκτηθέντα Γουόρικ στο παρκέ). Το συνεχές τρέξιμο του Ολυμπιακού στο ανοιχτό γήπεδο μετά τις επιτυχημένες άμυνες αποσυντόνισε τους Βάσκους που σούταραν μόλις 2/13 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο κάνοντας και 8 λάθη.

Χωρίς να κάνει κάτι παραπάνω η ομάδα του Σφαιρόπουλου όχι μόνο διατήρησε την υπέρ της διαφορά αλλά εντόπισε τον τρόπο να την διευρύνει. Ο τρομερά...οικονομικός Σπανούλης (πήρε λίγες και καλές προσπάθειες) βοήθησε αποφασιστικά όπως και οι ρολίστες του Ολυμπιακού (Στρόμπερι, Παπανικολάου, Τζόνσον) που τα έδωσαν όλα. Κάπως έτσι το χάντικαπ έφτασε τους 20 πόντους (61-41) κόντρα σ' έναν αντίπαλο που δεν είχε σκορ αλλά ούτε και ψυχραιμία (διπλάσια λάθη από τον Ολυμπιακό).

Μόνο όταν πάτησε και πάλι παρκέ ο όχι απόλυτα έτοιμος Μπουρούσης η Μπασκόνια μπόρεσε να αποκτήσει σημείο αναφορά στο παιχνίδι της. Με τον Ελληνα σέντερ να δίνει το σύνθημα μίνι αντεπίθεσης οι Βάσκοι μείωσαν αρχικά στους 13 (68-55) και εν συνεχεία στους 11 (71-60) αναγκάζοντας τον Σφαιρόπουλο να πάρει time-out. Aκόμα και στο 71-63 πάντως ο Ολυμπιακός δεν πολυανησύχησε γιατί η άμυνα λειτούργησε ως αποσυμπιεστής άγχους. Στο 77-65 όλα πια είχαν ξεκαθαρίσει.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 44-30, 63-47, 82-68

Ολυμπιακός: Όντομ 7 (1), Χάντερ 8, Παπαπέτρου 11 (1), Σπανούλης 14 (1), Στρόμπερι 7, Μιλουτίνοφ 7, Πρίντεζης 17, Μάντζαρης 1, Ουόρικ, Χάκετ 5, Παπανικολάου 5 (1).

Λαμποράλ: Τζέιμς 10 (2), Κοσέρ 2, Πλάνινιτς, Χάνγκα 7 (1), Μπουρούσης 19, Μπλάζιτς 10 (2), Ντιόπ, Τίγι, Άνταμς 9 (2), Μπερτάνς 11 (3).

Ο άνθρωπος του αγώνα

Ο πιο...μεστός Σπανούλης της σεζόν έκανε πολύ καλή δουλειά σχεδόν σε όλους τους τομείς. Πρόσφερε στον Ολυμπιακό σκορ (14 πόντοι), δημιουργία (8 ασίστ) και φθορά του αντιπάλου (7 κερδισμένα φάουλ). Πραγματικός αρχηγός και ηγέτης

Το φύλλο αγώνα

Το πραγματικά πραγματικά δύσκολο τεστ ο Ολυμπιακός το πέρασε και με καλό βαθμό κυρίως γιατί λειτούργησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η άμυνά του σ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τα ακόμα πιο δύσκολα έπονται. Την άλλη εβδομάδα η Μπάμπεργκ θα τον περιμένει στη Γερμανία και ουσιαστικά θα παίζει το τελευταίο της χαρτί. Η νίκη, όπως και κόντρα στην Μπασκόνια, είναι όμως απαραίτητη για τον Ολυμπιακό.

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

21:14
Καλησπέρα σας από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Ολυμπιακός απόψε θα αντιμετωπίσει την Λαμποράλ Κούτσα για την 9η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague. Οι Βάσκοι είναι στο 6-2 και οι Πειραιώτες έχουν ρεκόρ 3-5.
21:15
Μόλις βγήκε στο παρκέ η 12άδα του Ολυμπιακού. Πήρε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Είναι εκτός αποστολής ο Γιάννης Αθηναίου. Δεν έχει κάποιο πρόβλημα, αλλά δεν χωράνε και όλοι οι παίκτες. Κανονικά στην 12άδα ο Χακίμ Ουόρικ, ο οποίος επέλεξε την φανέλα με το νούμερο "21".
21:15
Μόλις βγήκε στο παρκέ και η Λαμποράλ Κουτσα, η οποία και αποδοκιμάστηκε. Ο Γιάννης Μπουρούσης είναι στην 12άδα, αλλά δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, καθώς μόλις ανάρρωσε από τον τραυματισμό του.
21:17
Για 4η φορά μέσα στην σεζόν θα κοντραριστούν Ολυμπιακός και Λαμποράλ Κούτσα. Οι δύο σύλλογοι συναντήθηκαν τόσο στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, όσο και στο TOP-16. Οι "ερυθρόλευκοι" υπερτερούν με 2 νίκες και 1 ήττα, έχοντας πάρει θετικά αποτελέσματα σε Πειραιά (59-52) και Βιτόρια (76-82), ενώ στην Ισπανία ηττήθηκε στην παράταση (96-89).
21:19
Όλο και αυξάνεται η προσέλευση του κόσμου. Στις κερκίδες του ΣΕΦ αυτήν την στιγμή βρίσκονται περίπου 4.000 φίλαθλοι.
21:20
Στα δημοσιογραφικά θεωρία του ΣΕΦ υπάρχουν και αρκετοί Ισπανοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι παραδοσιακά ακολουθούν την Λαμποράλ Κούτσα. 
21:22
Ο Ολυμπιακός την ερχόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την Μπάμπεργκ στην Γερμανία και ακολούθως θα υποδεχθεί στο ΣΕΦ την Ζάλγκιρις. Οι Πειραιώτες, λοιπόν, θα πρέπει να κάνουν πάση-θυσία το "3 στα 3", συν το σημερινό ματς, ώστε να διατηρήσουν ζωνταντές τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση. 
21:25
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Πειραιωτών, Χακίμ Ουόρικ, θα πάρει λεπτά συμμετοχής στην αναμέτρηση. Ένας παίκτης που μπορεί να παίξει τόσο στο "4", όσο και στο "5". Ξεχωρίζει για τα αθλητικά του προσόντα, ενώ διαθέτει και αξιόλογο σουτ από μέση απόσταση. Περισσότερα στην πράξη. Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός θέλει από εκείνον να προστατέψει την ρακέτα της ομάδας, να βοηθήσει σε άμυνα και ριμπάουντ και να παρουσιαστεί λειτουργικός στο πικ-εν-ρολ. 
21:26
Ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού χειροκρότησε θερμά την είσοδο του προπονητή της ομάδας, Γιάννη Σφαιρόπουλου. 
21:28
O Γιάννης Σφαιρόπουλος πρόσφατα αναφέρθηκε στο κομμάτι της διαιτησίας, λέγοντας τα εξής:  "Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα, κάποιοι προπονητές, κάποιοι παράγοντες, κάποιοι παίκτες μιλάνε για την άμυνα του Ολυμπιακού. Ε, στο τέλος θα δούμε να μιλάνε και οι φροντιστές και οι φύλακες του γηπέδου για την άμυνα του Ολυμπιακού. Η άμυνα του Ολυμπιακού είναι πάντα μέσα σε αθλητικά πλαίσια, το μπάσκετ είναι ένα άθλημα επαφών και η ομάδα μας, της αρέσει να παίζει με επαφές και σε όποιον δεν αρέσει αυτό, δυσανασχετεί και γκρινιάζει.

Εμείς δεν έχουμε μιλήσει καθόλου για διαιτησία, αλλά δεν θέλουμε αυτό, έχω μιλήσει μετά την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, αλλά πριν από αυτό το παιχνίδι, για παράδειγμα στο παιχνίδι εδώ με τη Μπάμπεργκ, δεν ξέρω αν γνωρίζετε αλλά ο διαιτητής που σφύριξε εδώ στο παιχνίδι, τιμωρήθηκε για κακή διαιτησία εις βάρος του Ολυμπιακού με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών. Δεν ξέρω αν το γνωρίζατε αυτό. Εμείς πάντως δεν μιλήσαμε. Στο Κάουνας, στο πρώτο λεπτό μας δώσανε φάουλ στο σουτ, δύο φορές, στο πρώτο λεπτό, δίνοντας στους αντιπάλους μας έξι βολές. Πάλι δεν μιλήσαμε. Δεν θέλουμε όλα αυτά να επηρεάζουν την κρίση των διαιτητών. Γιατί βλέπουμε ότι τελικά οι διαιτητές επηρεάζονται. Αυτό είναι μια χειραγώγηση της διαιτησίας, που γίνεται πριν από κάθε παιχνίδι και είναι πολύ κακό για την Ευρωλίγκα.

Γιατί ο ίδιος ο κύριος Μπερτομέου είχε ζητήσει στη συνάντηση των προπονητών, να μην γίνονται δηλώσεις για τη διαιτησία. Εγώ, ως προπονητής του Ολυμπιακού, το σεβάστηκα αυτό ως το παιχνίδι με τη Μόσχα. Από εκεί και πέρα έπρεπε να αντιδράσω και εγώ, γιατί βλέπω ότι δυστυχώς, αντί να σέβονται όλοι αυτό που είχαμε συμφωνήσει το καλοκαίρι, δυστυχώς κάποιοι το καταπάτησαν. Εγώ αυτά έχω να πω για τη διαιτησία, ευχόμενος να μην επηρεάζεται από όλες αυτές τις δηλώσεις".
21:31
Εκτός αποστολής για τον Ολυμπιακό είναι και ο άτυχος φέτος, Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί τόσο με τραυματισμούς, όσο και ιώσεις. Είναι καλύτερα, αλλά δύσκολα θα προλάβει να παίξει κόντρα στην Μπάμπεργκ την ερχόμενη εβδομάδα. Έχει χάσει έδαφος στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, καθώς ο οργανισμός του αποδυναμώθηκε τις τελευταίες μέρες. 
21:34
Το αποψινό ματς θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό στο ΣΕΦ για τον Κώστα Παπανικολάου, ύστερα από την επιστροφή του στον Ολυμπιακό. Την τελευταία φορά είχε παίξει στα προημιτελικά του 2013 κόντρα στην Αναντολού Εφές, ότανκαι οι Πειραιώτες πήραν την πρόκριση για το Final-Four του Λονδίνου, κατακτώντας ακολούθως το τρόπαιο.
21:35
Στο ΣΕΦ αυτήν την στιγμή βρίσκονται περίπου 7.000 φίλαθλοι και η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται. 
21:37
Στο ΣΕΦ βρίσκονται και οι εκτός αποστολής παίκτες του Ολυμπιακού. Μόλις βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και πήραν το χειροκρότημα του κόσμου. Όλα έτοιμα για την παρουσίαση των δύο ομάδων.
21:38
Αποδοκιμάστηκε η Λαμποράλ Κούτσα και ο Γιάννης Μπουρούσης.
21:39
Αποθέωση στην παρουσίαση των παικτών του Ολυμπιακού. 
21:40
Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των δύο ομάδων, ο κόσμος του Ολυμπιακού ζητάει νίκη απόψε. Αυτό θέλουν και οι Πειραιώτες, καθώς τα περιθώρια έχουν στενέψει. 
21:41
Στις κερκίδες ου ΣΕΦ βρίσκονται περίπου 8.000 φίλαθλοι, λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης. 
21:43
Η πεντάδα του Ολυμπιακού: Μάντζαρης, Σπανούλης, Στρόμπερι, Πρίντεζης, Χάντερ.
21:44
Η πεντάδα της Λαμποράλ: Κοζέρ, Χανγκά, Ντιόπ, Άνταμς, Μπέρτανς.
21:48
3' (2-4) Ο Βασίλης Σπανούλης έδωσε σκορ στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες ήταν άστοχοι στις πρώτες τους προσπάθειες. 
21:49
3' (2-7) Εύστοχος σε τρίποντο ο Χάνγκα.
21:49
Ο Πρίντεζης κερδίζει συνεχόμενα φάουλ μέσα στην ρακέτα.
21:50
Μπλοκ του Μπέρτανς στον Χάντερ.
21:51
4' (5-9) Ο Πρίντεζης έδωσε και πάλι λύση στο σκορ για τον Ολυμπιακό.
21:53
5' (9-9) Σε τρομερή κατάσταση απόψε ο Πρίντεζης, σημείωσε δύο σερί καλάθια και έχει φτάσει ήδη τους 7 πόντους στην αναμέτρηση.
21:53
Τάιμ-άουτ στο ματς.
21:55
Ο Πρίντεζης σταματιέται μόνο με φάουλ απόψε. Οι Βάσκοι δεν μπορούν να τον αντιμετωπίσουν.
21:55
Στο παιχνίδι μπήκε ο Μπουρούσης για την Λαμποράλ.
21:56
6' (11-9) Εύστοχος στις βολές ο Πρίντεζης. 
21:57
7' (13-9) Έξοχη ασίστ του Σπανούλη στον Χάντερ.
21:58
7' (15-9) Ο Πρίντεζης στον αιφνιδιασμό έφερε στο +6 τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες βρήκαν ρυθμό στο παιχνίδι τους.
22:00
O Mπουρούσης μειώνει σε 15-11, στα 2'53" για το τέλος της πρώτης περιόδου.
22:04
Ο Μπουρούσης κερδίζει φάουλ από τον Μιλουτίνοφ και μειώνει σε 15-12, στα 1'21" για το τέλος της πρώτης περιόδου στο ΣΕΦ. 
22:05
Ο Τιγί στέλνει τον Πρίντεζη στις βολές και ο φόργουορντ των Πειραιωτών κάνει το 17-12 (9')
22:05
Ο Μπουρούσης σκοράρει εκ νέου, για το 17-14. Στους 5 πόντους ο διεθνής σέντερ.
22:05
Μιλουτίνοφ και Μπλάζιτς κάνουν το 19-16.
22:06
Τέλος πρώτης περιόδου στο ΣΕΦ, 19-16.
22:09
Ολυμπιακός - Λαμποράλ Κούτσα 19-16 (10')
Ολυμπιακός: 5/8 βολές (62%), 7/12 δίποντα (58%), 0/3 τρίποντα, 9 ριμπάουντ (6-3), 1 κλέψιμο, 7 ασίστ, 1 κόψιμο, 7 κερδισμένα φάουλ.
Λαμποράλ Κούτσα: 1/2 βολές (50%), 6/8 δίποντα (75%), 1/8 τρίποντα (12%), 9 ριμπάουντ (7-2), 1 λάθος, 3 ασίστ, 1 κόψιμο, 5 κερδισμένα φάουλ.
22:11
12' (22-18) Αξιοποίησε το γκολ-φάουλ που κέρδισε ο Χάκετ.
22:11
13' (25-20) Τρίποντο από τον Ντάριους Τζόνσον-Όντομ.
22:12
13' Ο Ολυμπιακός συνεχίζει με τους Χάκετ, Σπανούλη, Τζόνσον-Όντομ, Παπαπέτρου και με Μιλουτίνοβ στην πεντάδα του.
22:13
13' (25-22) Ο Μπουρούσης τέλειωσε την φάση με κάρφωμα.
22:13
14' (25-25) Τρίποντο ο Μπλάζιτς και έφερε το σκορ στα ίσα.
22:14
Τάιμ-άουτ πήρε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.
22:16
Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι στο "3" στην θέση του Ντάριους Τζόνσον-Όντομ.
22:16
14' (27-25) Εύστοχες βολές από τον Βασίλη Σπανούλη.
22:17
15' (31-25) Δύο σερί καλάθια με ωραίες προσπάθειες από τους Μιλουτίνοβ και Παπαπέτρου στον αιφνιδιασμό.
22:19
16' (33-25) Καλάθι με μπάσιμο από τον Σπανούλη.
22:20
16' Μπήκε στο παρκέ ο Χακίμ Ουόρικ.
22:20
16' (33-25) Έξοχη ασίστ από τον Σπανούλη στον Στρόμπερι.
22:21
Ο Ολυμπιακός βγάζει καλές άμυνες και έχει βρει ρυθμό στην επίθεση.
22:21
17' (37-25) Στο +12 ο Ολυμπιακός με μπάσιμο του Χάκετ.
22:23
17' Ο Ολυμπιακός έχει βρει τρομερό ρυθμό στο παιχνίδι του. Κλέψιμο από τον Χάκετ, ασίστ στον αιφνιδιασμό στον Παπαπέτρου που κάρφωσε (39-25).
22:24
18' (41-25) Ασίστ του Ουόρικ στον Στρόμπερι που σκόραρε.
22:25
18' (41-27) Ο Μπουρούσης έδωσε τέλος στο 16-0 σερί του Ολυμπιακού.
22:26
19' (42-27) Βολή από τον Σπανούλη, ο Τζόνσον-Όντομ στην θέση του.
22:27
19' (44-27) Καλάθι στον αιφνιδιασμό από τον Τζόνσον-Όντομ.
22:30
Τέλος ημιχρόνου, Ολυμπιακός - Λαμποράλ Κούτσα 44-30
22:32
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ 5, Χάντερ 4, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 5, Στρόμπερι 4, Μιλουτίνοβ 4, Πρίντεζης 13, Μάντζαρης, Ουόρικ, Χάκετ 5, Παπανικολάου.
22:34
Λαμποράλ Κούτσα (Περάσοβιτς): Τζέιμς 2, Κοζέρ 2, Πλάνινιτς, Χάνγκα 7, Μπουρούσης 12, Μπλάζιτς 7, Ντιόπ, Τιγιέ, Άνταμς.
22:46
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το σκορ να είναι πλέον στο 44-32
22:47
Ο Χάνγκα αστοχεί σε σουτ τριών πόντων
22:47
Άστοχο και το ντράιβ του Σπανούλη κι έτσι η Λαμποράλ έχει πάλι την κατοχή
22:48
Έρμπολ τρίποντο από τον Μπερτάνς και στο 22' το σκορ είναι στο 44-32
22:48
Ωραία ατομική προσπάθεια και ο Στρόμπερι θα πετύχει καλάθι ενώ θα πάρει και το φάουλ του Χάνγκα
22:49
έμμεσο τρίποντο για τον Αμερικάνο που κάνει το 47-32
22:50
Συμπληρώθηκαν τρία λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο, ενώ ο Σφαιρόπουλος προειδοποιείται για τεχνική ποινή
22:50
Τρίποντο από τον Μπερτάνς που μειώνει σε 47-35
22:51
Ο Πρίντεζης θα αστοχήσει, όμως θα πάρει το επιθετικό ριμπάουντ
22:51
Η μπάλα θα του γλιστρήσει εκτός γηπέδου
22:52
Ο Μπουρούσης επιστρέφει στο παρκέ, ενώ ο Χάντερ αστοχεί σε προσπάθεια για δίποντο από κάτω
22:53
Λάθος από τον Μπερτάνς και ο Μάντζαρης κλέβει
22:53
Τρίποντο από τον Σπανούλη για το 50-35, όμως απαντάει γρήγορα ο Τζέιμς για το 50-38
22:53
Ο Πρίντεζης δηλώνει παρών και φτάνοντας τους 15 πόντους κάνει το 52-38
22:54
έξυπνο φάουλ από τον Κοσέρ για να μην φύγει στον αιφνιδιασμό ο Σπανούλης (52-38 στο 25')
22:55
η Λαμποράλ έχει μέχρι τώρα 4/18 τρίποντα
22:55
Άστοχο τρίποντο από τον Πρίντεζη
22:56
Φάουλ του Στρόμπερι στο ντράιβ του Κοζέρ
22:56
Παπανικολάου και πάλι στο παρκέ
22:56
Άστοχο τρίποντο από τον Μπουρούση
22:57
υπέροχη κίνηση από τον Σπανούλη και με ντράιβ κάνει το 54-38
22:57
Εξαιρετική άμυνα του Σπανούλη που παίρνει το επιθετικό φάουλ του Τίγι
22:57
Ο Σπανούλης έχει φτάσει τους 10 πόντους
22:58
Νέο εξαιρετικό ντράιβ του Σπανούλη που κάνει το 56-38
22:58
Φάουλ (2) του Χάντερ πάνω στον Μπουρούση και ο Μιλουτίνοφ περνάει στο παρκέ
22:59
Τρίποντο από τον Μπλάζιτς που κάνει το 56-41
22:59
Τρίποντο από τον Παπανικολάου που ξεσηκώνει το ΣΕΦ με το σκορ στο 59-41
23:01
Μετά το τάιμ άουτ του Περάσοβιτς επιστρέφουμε στο ματς
23:01
Λάθος του Μπλάζιτς ο Ολυμπιακός κλέβει και με τον Παπαπέτρου κάνει το 61-41
23:02
Νέο κλέψιμο για τον Ολυμπιακό, όμως ο Παπανικολάου χάνει το λέι απ
23:02
Τρίποντο από τον Άνταμς που μειώνει σε 61-44
23:04
Ακόμα μία καλή "ερυθρόλευκη" άμυνα με τον Όντουμ να βγαίνει στον αιφνιδιασμό και με δυνατό κάρφωμα κάνει το 64-44
23:04
Τρίποντο από τον Άνταμς που κάνει το 63-47
23:04
Άστοχο τρίποντο από τον Παπαπέτρου και το δεκάλεπτο τελειώνει στο 63-47
23:06
Ολυμπιακός: Όντομ 7, Χάντερ 4, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 12, Στρόμπερι 7, Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 15, Μάντζαρης, Ουόρικ, Χάκετ 5, Παπανικολάου 3.
Λαμποράλ: Τζέιμς 5, Κοσέρ 2, Πλάνινιτς, Χάνγκα 7, Μπουρούσης 12, Μπλάζιτς 10, Ντιοπ, Τίγι, Άνταμς 6, Μπερτάνς 5.
23:07
Με τρίποντο του Άνταμς και καλάθι του Παπανικολάου ξεκινάει το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο (65-50)
23:08
Άστοχο δίποντο από τον Χάκετ, όμως ο Μιλουτίνοφ παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ και ο Παπαπέτρου με τρίποντο κάνει το 68-50
23:09
Άστοχο ντράιβ του Όντομ, όμως νέο άστοχο τρίποντο από τους Βάσκους που έχουν 8/26 τρίποντα
23:09
Καλάθι και φάουλ από τον Μπουρούση που μειώνει σε 68-52
23:09
Ο Έλληνας σέντερ είναι εύστοχος στη βολή (68-53 στο 32')
23:10
Λάθος από τον Τζέιμς που πατάει την πλάγια γραμμή του γηπέδου και η κατοχή αλλάζει χέρια
23:11
Πολύ κακό τελείωμα από τον Χάκετ
23:11
Ωραία ασίστ του Τζέιμς και ο Μπουρούσης μειώνει σε 68-55
23:11
Γρήγορο τάιμ άουτ από τον Σφαιρόπουλο που βλέπει τους παίκτες του να χαλαρώνουν
23:13
Επιστροφή από το τάιμ άουτ και η Λαμποράλ πιέζει σε όλο το γήπεδο
23:13
Ο Παπαπέτρου κάνει το ντράιβ και παίρνει το φάουλ του Μπερτάνς
23:13
Κακή επίθεση για τους "ερυθρόλευκους"
23:14
Άστοχο τρίποντο από τον Μπερτάνς και ο Ολυμπιακός ψάχνει για ένα καλάθι
23:14
Ο Σπανούλης παιρνάει εξαιρετική πάσα στον Μιλουτίνοφ και ο Σέρβος πετυχαίνει καλάθι και φάουλ
23:14
Με τη βολή κάνει το σκορ 71-55 στο 34'
23:15
Ωραίο ντράιβ και σκοράρει ο Τζέιμς για το 71-57
23:16
Ο Χάντερ από κάτω θα αστοχήσει και ο Τζέιμς παίρνει φάουλ από τον Παπανικολάου
23:16
Ο Μάντζαρης θα κάνει φάουλ και ο Ολυμπιακός φτάνει τα 3 ομαδικά
23:17
Τρίποντο από τον Μπερτάνς και με την Λαμποράλ να μειώνει σε 71-60 το παιχνίδι παίρνει φωτιά. Τάιμ άουτ από τον Σφαιρόπουλο
23:18
Ξεκίνησε και πάλι το παιχνίδι
23:19
Άστοχο χουκ από τον Πρίντεζη και με νέο τρίποντο από τον Μπερτάνς η Λαμποράλ μειώνει σε 71-63
23:19
Ωραίο καλάθι από τον Χάντερ
23:20
Το σκορ στο 73-63 στο 37'
23:21
Κλέβει τη μπάλα από τον Σπανούλη η Λαμποράλ και στον αιφνιδιασμό ο Άνταμς κάνει το 73-65
23:21
Ο Χάντερ κάτω από το καλάθι θα δεχτεί ένα σκληρό φάουλ από τον Μπερτάνς και θα πάει στις βολές
23:22
Ο Αμερικανός σέντερ με 2/2 κάνει το 75-65 στο 38'
23:22
Καλή άμυνα από τον Ολυμπιακό που κλέβει τη μπάλα
23:22
1 λεπτό και 32 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ο Σπανούλης κάνει το ντράιβ και σκοράρει για το 77-65
23:23
Τάιμ άουτ του περάσοβιτς 102 δευτερόλεπτα πριν το τέλος
23:24
Ο Μπουρούσης γυρίζει και κάνει το 77-67 στο 1 και 13
23:24
Με αυτό το καλάθι ο έλληνας σέντερ φτάνει τους 2000 πόντους στην Ευρωλίγκα
23:24
Ο Πρίντεζης σκοράρει στα 55 δευτερόλεπτα για το 79-67
23:25
Λάθος του Άνταμς κλέβει ο Μάντζαρης
23:25
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης από τη γραμμή των βολών με 1/2 κάνει το 80-67
23:26
Στα 33 δευτερόλεπτα ο Πρίντεζης θα κάνει φάουλ και ο Άνταμς θα πάει στις βολές
23:26
Ο Αμερικανός με 1/2 κάνει το 80-68
23:27
Εξαιρετικό κάρφωμα του Παπαπέτρου που κάνει το 82-68 και το παιχνίδι τελειώνει
23:28
Ο Ολυμπιακός στέκεται όρθιος και σε ένα παιχνίδι τελικό φωνάζει παρών
23:30
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Όντομ 7 (1), Χάντερ 8, Παπαπέτρου 11 (1), Σπανούλης 14 (1), Στρόμπερι 7, Μιλουτίνοφ 7, Πρίντεζης 17, Μάντζαρης 1, Ουόρικ, Χάκετ 5, Παπανικολάου 5 (1)
23:32
ΛΑΜΠΟΡΑΛ: Τζέιμς 10 (2), Κοσέρ 2, Πλάνινιτς, Χάνγκα 7 (1), Μπουρούσης 19, Μπλάζιτς 10 (2), Ντιόπ, Τίγι, Άνταμς 9 (2), Μπερτάνς 11 (3).
23:32
Τα ομαδικά στατιστικά είχαν ως εξής
23:33
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 14/19 βολές, 28/49 δίποντα, 4/13 τρίποντα, 33 ριμπάουντ, 9 κλεψίματα, 9 λάθη, 23 ασίστ
23:34
ΛΑΜΠΟΡΑΛ6/9 βολές, 16/28 δίποντα, 10/31 τρίποντα, 31 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα, 17 λάθη, 13 ασίστ
23:43
Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός φτάνει τις 4 στον όμιλο και με ρεκόρ 4-5 και πιάνει την Μπαρτσελόνα στην πέμπτη θέση
23:46
Πλέον την επόμενη αγωνιστική οι "ερυθρόλευκοι" ταξιδεύουν στη Γερμανία για να παίξουν με την Μπάμπεργκ σε ένα παιχνίδι που είναι ιδανικό για "εκδίκηση" αλλά και για να ψαλιδίσουν τις ελπίδες των Γερμανών για πρόκριση
23:48
Κάπου εδώ θα σας αποχαιρετήσουμε, όμως μείνετε συντονισμένοι για όλο το ρεπορτάζ από το ΣΕΦ

News 24/7

24MEDIA NETWORK