Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 68-65

Ο Κώστας Σλούκας γύρισε το ματς και ο Βασίλης Σπανούλης το πήρε. Με τρίποντο - υπογραφή του αρχηγού του σχεδόν στην εκπνοή ο Ολυμπιακός νίκησε 68-65 τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και κατέκτησε την τρίτη θέση στον "ελληνικό" όμιλο του Top16.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 68-65

Η εξέλιξη

Ο ενθουσιασμός του Παπαπέτρου που έφερε το 6-0 και το 10-3 δεν εμπόδισε τον Παναθηναϊκό να επιβληθεί του Ολυμπιακού στο παρκέ και γρήγορα να προσπεράσει (12-10). Ο Γκιστ βοήθησε περισσότερο από τον Φώτση στην άμυνα, ο Ράιτ πιο πολύ από τον Διαμαντίδη στην επίθεση και με σκορ από διάφορους παίκτες οι πρωταθλητές Ελλάδας έφτασαν στο 21-14 και στο 25-17.

Την ίδια στιγμή οι "ερυθρόλευκοι" αποσυντονίστηκαν από τις διαδοχικές αλλαγές, ο Ντάνστον, φορτωμένος με φάουλ, έχασε τις μάχες, όπως και ο Πετγουέι, ο Σπανούλης ήταν άστοχος και μόνο ο Λοτζέσκι έδινε λύσεις. Παράλληλα η ομάδα του Μπαρτζώκα δεν βρήκε αντίδοτο όταν ο Αλβέρτης έπαιξε με άξονα τον Μαυροκεφαλίδη, με αποτέλεσμα το 29-19 και το 37-26. Ο Ολυμπιακός έψαχνε από κάπου να πιαστεί, ο Σπανούλης δεν ήταν αυτό που είχε ανάγκη η ομάδα του Μπαρτζώκα και το 41-29 αποτύπωσε την υπεροχή των "πρασίνων" στις δυο πλευρές.

Η λύση για τους πρωταθλητές Ευρώπης ήρθε από το γρήγορο παιχνίδι των Μάντζαρη - Σλούκα. Ο Παναθηναϊκός, με τον βαρύ Διαμαντίδη, δεν ακολούθησε, τα τρίποντα στο τρανζίσιον βρήκαν στόχο και οι "ερυθρόλευκοι" όχι μόνο έφτασαν, αλλά προηγήθηκαν 42-41 (με 13-0) και 46-44. Χωρίς διάρκεια όμως στην απόδοσή τους ήταν εύκολη λεία για έναν Παναθηναϊκό που όταν ξαναβρήκε την ισορροπία του μεταξύ άμυνας και επίθεσης ανέκτησε τον έλεγχο, σκόραρε με συνέπεια χάρη στον Κάρι και προηγήθηκε 58-50.

Οι "ερυθρόλευκοι" ρίσκαραν, δεν είχαν άλλη επιλογή. Πήγαν σε πολλά τρίποντα, ευστόχησαν σε αυτά που έπρεπε και παρά τις πολλές χαμένες βολές ισοφάρισαν 63-63 με τον "μπόμπερ" Σλούκα στο 39'. Ο Διαμαντίδης έκανε μεγάλος λάθος στην επόμενη επίθεση του Παναθηναϊκού, ο Σπανούλης σκόραρε στο ένας μ' έναν και οι "πράσινοι" ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Ο Μαυροκεφαλίδης κάρφωσε στα 4.3, αλλά πάλι ο "κάπτεν" του Ολυμπιακού είπε την τελευταία λέξη: με τρίποντο από τα 8 μέτρα για το 68-65.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Κώστας Σλούκας, γιατί πήρε κι έβαλε τα σουτ που ανέτρεψαν το μομέντουμ.

2. Ο... άφαντος Βασίλης Σπανούλης, για τους πέντε πόντους που καθόρισαν τη μοίρα του αγώνα.

3. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος σε κάθε ματς είναι και καλύτερος.

4. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο άσος στο μανίκι του Αλβέρτη. Μόνο που ο Μπαρτζώκας έβγαλε... φουλ.

5. Ο Ραμέλ Κάρι, ο πιο αξιόπιστος περιφερειακός του Παναθηναϊκού.

Το φύλλο αγώνα

Μπαρτζώκας και Αλβέρτης αποφάσισαν να ζήσουν και να πεθάνουν με τους ηγέτες του στο παρκέ. Του μεν του βγήκε, με τους πέντε σερί πόντους του Σπανούλη, του δε όχι. Η ιστορία έγραψε και δεν ξεγράφει, με τον Ολυμπιακό να βγάζει από πάνω του το μανδύα του ηττημένα στα ντέρμπι. Μόνο που το αποτέλεσμα τούτου του αγώνα δεν θα κρίνει στο ελάχιστο την πορεία τους στο υπόλοιπο της Ευρωλίγκας ανεξαρτήτως αντιπάλου. Αμφότεροι πρέπει να ψάξουν τρόπους βελτίωσης διότι στερούνται διάρκειας. Και απέναντι σε Ρεάλ ή ΤΣΣΚΑ τα ξεσπάσματα δεν φτάνουν.

Το live του αγώνα

20:08
Καλησπέρα σας!
20:09
Σε λιγότερο από δύο ώρες θα αρχίσει το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για την 14η και τελευταία αγωνιστική του Top-16 της Euroleague.
20:10
Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός έχουν ρεκόρ 7-6 στον όμιλο, ενώ παράλληλα έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
20:15
Στα άλλα παιχνίδια, η Λοκομοτίβ προηγείται με 60-45 στο 28' της Μπάγερν
20:16
Τέλος α' δεκαλέπτου στην Τουρκία. Η Φενέρμπαχτσε προηγείται με 21-10 της Εφές.
20:19
Μόλις βγήκαν στο παρκέ οι φροντιστές του Παναθηναϊκού οι οποίοι και αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Στο ΣΕΦ αυτή την στιγμή βρίσκονται περίπου 1.000 οπαδοί της ομάδας το Πειραιά, οι οποίοι και έχουν τοποθετήσει τα πανό τους στα πέριξ του ΣΕΦ. Υπάρχουν πανό από διάφορες περιοχές του Πειραιά, της Αθήνας και της Ελλάδας γενικότερα. 
20:19
Στο ΣΕΦ έχει τοποθετηθεί και το ειδικό-διπλό δίχτυ, το οποίο καλύπτει τα 3/4 του αγωνιστικού χώρου, ώστε να αποτρέψει τυχόν προβλήματα. Υπάρχει και η νέα κατακόκκινη προστατευτική φυσούνα.
20:20
Ο πρώτος παίκτης που βγήκε στο παρκέ είναι ο Ρόκο Ούκιτς Ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί φορώντας λευκές εμφανίσεις. Αποδοκιμάστηκε από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού.
20:21
Έξω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη. 
20:22
Ο πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού που βγήκε στο παρκέ είναι ο Μάρντι Κόλινς. Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος βρίσκεται σε καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα, πήρε το χειροκρότημα του κόσμου και ξεκίνησε να δοκιμάζι σουτ.
20:25
Υπάρχει sold-out στην αναμέτρηση, το ΣΕΦ απόψε θα είναι κατάμεστο. Οι οργανωμένοι αρχίζουν και γεμίζουν σιγά-σιγά το πέταλο, ενώ στην κεντρική θύρα οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έχουν τοποθετήσει ένα μεγάλο πανό το οποίο αναγράφει "ολόκληρη η ιστορία σας ένα ψέμα" με πράσινα γράμματα.
20:27
Οι Ράιτ και Ματσιούλις μόλις βγήκαν στο παρκέ για να δοκιμάσουν σουτ και αποδοκιμάστηκαν από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, όλα βαίνουν καλώς στο ΣΕΦ.
20:28
Το ματς θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από την Δημόσια Τηλεόραση, τζάμπολ στις 21:45.
20:28
Ο Μάρντι Κόλινς δοκιμάζει το χέρι του από την περιφέρεια. 
20:29
Στην δωδεκάδα του Ολυμπιακού επιστρέφει ύστερα από αρκετές μέρες ο Στράτος Περπέρογλου. Ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο ματς. 
20:30
"Ζεστό" χειροκρότημα για τον Μπρεντ Πέτγουεϊ και αποδοκιμασίες για τον Τζέιμς Γκιστ που μόλις πάτησαν το παρκέ του ΣΕΦ. 
20:31
Στο 35' η Λοκομοτίβ προηγείται με 72-63 της Μπάγερν
20:31
Πάτησε παρκέ και ένα από τα αγαπημένα παιδιά της ερυθρόλευκης κερκίδας, ο 20χρονος σμολ-φόργουορντ, Ιωάννης Παπαπέτρου.
20:31

20:32
Στο 17' η Φενέρμπαχτσε ξεφεύγει με 40-27, στον "εμφύλιο" με την Εφές
20:34
Πήρε το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος και ανταπέδωσε. 
20:39
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μόλις βγήκε στον αγωνιστικό χώρο και έριξε μία ματιά στις κερκίδες, οι οποίες και γεμίζουν σιγά-σιγά. Οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού ξεκίνησαν να τραγουδούν συνθήματα της ομάδας.
20:40
Φέτος οι δύο ομάδες έχουν αγωνιστεί μεταξύ τους 4 φορές. Σε όλα τα παιχνίδια έχει κερδίσει ο γηπεδούχος. Στο πρώτο ματς εδώ στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με σκορ 55-45.
20:44
Οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν ξεκινήσει στο πέταλο το τραγούδι, έχοντας τύμπανα, σημαίες και κυρίως πάθος. Βγήκε στο παρκέ μόλις και ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος και ξεκίνησε να κάνει διατάσεις.
20:49
Στο μεταξύ, η Λοκομοτίβ νίκησε με 84-75 την Μπάγερν και πλέον περιμένει ήττα της Γαλατάσαραϊ από την Παρτίζαν στο αυριανό ματς
20:50
Στο παρκέ μόλις βγήκε και ο Ματ Λοτζέσκι. Όποια ομάδα κερδίσει απόψε, με οποιοδήποτε σκορ, θα κατακτήσει και μαθηματικά την τρίτη θέση στον όμιλο, έχοντας ρεκόρ 8 νίκες και 6 ήττες. Ο ηττημένος, με 7 νίκες και 7 ήττες, τερματίζει τέταρτος. Και οι δύο ομάδες έχουν πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά της Euroleague και θα πάνε στους "8" έχοντας μειονέκτημα έδρας. Αντίπαλοι οι Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. 
20:50
Η δωδεκάδα του Ολυμπιακού (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι, Ντάνστον, Σπανούλης, Περπέρογλου, Παπαπέτρου, Σλούκας, Κόλινς, Σίμονς, Λοτζέσκι, Μάντζαρης, Κατσίβελης.
20:52
Η δωδεκάδα του Παναθηναϊκού παραμένει ερωτηματικό, καθώς είναι αμφίβολο το αν θα καταφέρνει να αγωνιστεί στο ματς ο Στεφάν Λάσμε (έχει ίωση). Στο παρκέ μόλις βγήκε ο Μάικ Μπατίστ, ο οποίος και αποδοκιμάστηκε περισσότερο από όλους τους συμπαίκτες του.
20:58
Βγήκαν στο παρκέ και οι δύο σέντερ του Ολυμπιακού, Σέντρικ Σίμονς και Μπράιαντ Ντάνστον. Στο πέταλο των οργανωμένων οι φίλαθλοι των ερυθρολεύκων έχουν φτιάξει μία "ζεστή" ατμόσφαιρα. Στο πρώτο ματς στο ΣΕΦ, για το πρωτάθλημα, δεν είχαν δώσει το "παρών", καθώς το ματς ήταν κεκλεισμένων.
21:00
Στα επίσημα του ΣΕΦ βρίσκονται και οι οικογένειες των Ματ Λοτζέσκι και Σέντρικ Σίμονς. Τα παιδιά τους φορούν τις φανέλες των πατεράδων τους.
21:01
Οι παίκτες των δύο ομάδων επέστρεψαν στα αποδυτήρια τους.
21:01
Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι εκτός αποστολής, καθώς ακολουθεί αποθεραπεία (θλάση σε μυ στην μέση) και θα αρχίσει τις προπονήσεις μαζί με την ομάδα από την ερχόμενη Δευτέρα. 
21:04
Ίσως από την τηλεόραση σας φανούν κενά ορισμένα στις εξέδρες, αλλά αυτό θα συμβεί επειδή αρκετοί οπαδοί έχουν πάει στο πέταλο των οργανωμένων, το οποίο είναι ασφυκτικά γεμάτο. Πανό, σημαίες και τύμπανα που βαράνε δυνατά. 
21:05
Σε περίπου 40 λεπτά θα έχουμε τζάμπολ στο ματς. Οι δύο ομάδες παραμένουν στα αποδυτήρια τους.
21:10
Το πρώτο "αιώνιο" ντέρμπι απόψε για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη ως προπονητής του Παναθηναϊκού. Σαν παίκτης βέβαια έχει αγωνιστεί σε δεκάδες ντέρμπι.
21:12
Μόλις βγήκε μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες η ομάδα του Παναθηναϊκού Στην δωδεκάδα και παίζει ο Στεφάν Λάσμε!
21:13
Μέσα σε αποθέωση ακολούθησε η αποστολή του Ολυμπιακού. Ο κόσμος ζητάει μόνο νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό.
21:15
Η αποστολή του Παναθηναϊκού (Αλβέρτης): Διαμαντίδης, Παππάς, Φώτσης, Μαυροκεφαλίδης, Γκιστ, Λάσμε, Ματσιούλις, Μπράμος, Κάρι, Ράιτ, Ούκιτς, Μπατίστ.
21:18
Θα έχει ενδιαφέρον απόψε να δούμε αν ο Αλβέρτης επιλέξει το αμυντικό... τρικ που έκανε τόσο καιρό ο Αργύρης Πεδουλάκης, δηλαδή το να τοποθετεί πάνω στον Σπανούλη είτε τον Γκιστ, είτε τον Λάσμε, μία αμυντική τακτική που έφερνε αποτέλεσμα στους πράσινους.
21:21
Ο Παναθηναϊκός σαν ομάδα αρέσκεται στο αργό τέμπο και στο σετ-παιχνίδι, αλλά όπως τόνισε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με την αλλαγή του προπονητή στο "τριφύλλι", οι πράσινοι, πλέον, επιδιώκουν να τρέχουν περισσότερο. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του είναι δεδομένο πως ύστερα από κάθε καλή άμυνα θα αναζητήσει το τρανζίσιον παιχνίδι, θέλοντας να βγάλει αιφνιδιασμούς στην αναμέτρηση, καθώς το τρανζίσιον βρίσκεται στο dna των ερυθρολεύκων. Είναι χαρακτηριστικό στο παιχνίδι τους, αλλά είναι γεγονός πως ο Παναθηναϊκός στην τρέχουσα σεζόν, και στα τέσσερα ματς, έχει καταφέρει να πάει όλα τα ματς σε χαμηλό τέμπο, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός με δυσκολία στην επίθεση να φτάνει τους 60 πόντους.
21:21

Καλό βράδυ. Αυτός είναι ο ιδανικός επίλογος σε ένα τρομερά ενδιαφέρον τοπ-16, όπου οι ομάδες μας δεν θριάμβευσαν ακριβώς. Προκρίθηκαν μεν, χωρίς πλεονέκτημα έδρας δε και γι αυτό το σημερινό παιχνίδι έχει μία πολύ ιδιαίτερη σημασία: το...άγνωστο. Ο νικητής εκτός από το γόητρο δεν γνωρίζει τί άλλο κερδίζει(ΤΣΣΚΑ ή Ρεάλ δηλαδή) διότι αύριο παίζουν οι ομάδες από τον άλλο όμιλο. Με τα έως τώρα δεδομένα, το δέλεαρ είναι σημαντικό διότι φαίνεται πως η ΤΣΣΚΑ είναι η πλέον επιθυμητή ομάδα ως αντίπαλος και οι Ρώσοι υπό φυσιολογικές συνθήκες θα τερματίσουν δεύτερη. Άρα όποιος κερδίσει σήμερα, θεωρητικώς έχει κάπως πιο εύκολο(ούτως ή άλλως δύσκολο πάντως) για την πρόκριση στο φάιναλ φορ.

21:23
Όλο και αυξάνεται η προσέλευση του κόσμου, συνεχίζεται η προθέρμανση των δύο ομάδων στο παρκέ, με το πέταλο των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού να έχει γεμίσει ασφυκτικά. 
21:24
Ο Λάσμε κατά την άφιξη του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ
21:25
Στα επίσημα του ΣΕΦ βρίσκεται και ο Ούγγρος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Μπάλας Μέγκιερι, ο οποίος είναι μεγάλος φαν του μπάσκετ και παρακολουθεί σε κάθε ευκαιρία τα παιχνίδια της ομάδας μπάσκετ. Μάλιστα, φοράει και ένα καπελάκι που αναφέρει πως ο Ολυμπιακός είναι Πρωταθλητής Ευρώπης για το 2013.
21:25
Χωρίς προβλήματα έφτασε η αποστολή του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, πριν από περίπου μία ημέρα...
21:26
Από τα μεγάφωνα του ΣΕΦ οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ζήτησαν από τον φίλαθλο κόσμο να έχει κόσμια συμπεριφορά, καθώς η ομάδα είναι υπότροπη και κινδυνεύει με τιμωρία. 
21:27
Στις εξέδρες του ΣΕΦ και ο Ισπανός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο, μαζί με την γυναίκα του, Μάρτα.
21:31
Γεμίζει σιγά-σιγά το ΣΕΦ, έχουμε sold-out στο ματς. Έρχονται και οι τελευταίοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Όπως μας ενημέρωσαν επικρατεί κυκλοφοριακό χάος στους γύρω δρόμους του ΣΕΦ και σε αυτό οφείλεται το γεγονός πως στην πράξη ακόμη δεν έχουν γεμίσει οι κερκίδες. Επίσης, όπως σας αναφέραμε, αρκετοί έχουν μαζευτεί στο πέταλο των οργανωμένων.
21:32
Μόλις έφτασε στα επίσημα του ΣΕΦ και ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος.
21:34
Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος έφυγε από τα επίσημα, καθώς επέλεξε να κάτσει στις μπροστινές θέσεις οι οποίες βρίσκονται στο παρκέ. Δίπλα του και ο αδερφός του, Γιώργος Αγγελόπουλος.
21:36
Και ο βολεϊμπολίστας του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Καλντέιρα στις εξέδρες του ΣΕΦ. Έχει πάρει θέση δίπλα στους ανθρώπους του Ερασιτέχνη του συλλόγου.
21:37
Οι δύο ομάδες συνεχίζουν την προθέρμανση τους χωρίς προβλήματα, με τους οπαδούς των ερυθρολεύκων να έχουν δημιουργήσει μία "ζεστή" ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ. 
21:38
Μέσα σε αποδοκιμασίες η παρουσίαση της ομάδας του Παναθηναϊκού.
21:39
Μέσα σε αποθέωση, σε μία "πύρινη" ατμόσφαιρα, η παρουσίαση της ομάδας του Ολυμπιακού. Νίκη και μόνο νίκη ζητούν οι οπαδοί των Πειραιωτών.
21:42
Σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχουμε τζάμπολ στο ματς.
21:43
Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει το παιχνίδι με τους Σπανούλη, Ντάνστον, Μάντζαρη, Σερμαντίνι και Παπαπέτρου.
21:43

Τις απαντήσεις στα ερωτήματα για το τί θα δούμε, τις έχει Παναθηναϊκός για έναν πολύ απλό λόγο: έχοντας κερδίσει επτά από τα τελευταία οκτώ παιχνίδια και δύο από τα τρία στο ΣΕΦ, αλλά με καινούργιο προπονητή, είναι ζήτημα πιο παιχνίδι θα επιλέξει. Από εκεί το...πιάνει ο Ολυμπιακός που καλείται να δείξει αν μετά από έναν χρόνο, είναι έτοιμος να απαντήσει στο στυλ που επιβάλει ο Παναθηναϊκός. Ο Αλβέρτης θα ζητήσει αργό μπάσκετ με ξεσπάσματα λόγω Ράιτ και η άμυνα θα είναι ίδια όπως πριν από δύο μήνες; Ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να τρέξει για πρώτη φορά και ο Σπανούλης να αποδεσμευτεί;

21:44
Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός στην πεντάδα είναι οι Ματσιούλις, Φώτσης, Ούκιτς, Διαμαντίδης και Λάσμε.
21:44
Όλα έτοιμα για το τζάμπολ!
21:45
Ξεκίνησε το παιχνίδι!
21:45
Πρώτη επίθεση για τον Ολυμπιακό. Ο Μάντζαρης αστοχεί για τρεις
21:46
Ο Λάσμε αστοχεί επίσης
21:47
Λάθος του Ολυμπιακού, λάθος και από τον Παναθηναϊκό
21:47
Αστοχεί ο Σπανούλης. Ο Ντάσνστον κάνει το 2ο φάουλ του στο 1.30'' μετά το τζάμπολ
21:48
Το κέρδισε ο Διαμαντίδης. Περνάει στον πάγκο. Ο Πέτγουεϊ στη θέση του
21:48
Αστοχεί με το ένα χέρι ο Ούκιτς στο 2'
21:48
Κλέβει ο Λάσμε. Χάνει πάντως το σουτ στη συνέχεια
21:49
Στο 2.30'' ο Παπαπέτρου γράφει το 3-0
21:49
Ο Λάσμε ζήτησε αλλαγή, στο παρκέ ο Μπατίστ
21:49
Νέα άστοχη επίθεση ο Παναθηναϊκός
21:49
Ο Μάντζαρης πέρασε τον Διαμαντίδη κι έγραψε το 5-0 στο 3'
21:50
Λάθος του Ματσιούλις. Καλή άμυνα από τον Παπαπέτρου
21:50
Φάουλ του Μπατίστ στον Σερμαντίνι
21:51
Έχουμε τάιμ άουτ στο 4ο λεπτό του αγώνα
21:51
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με 0/3 δίποντα, ενώ ο Ολυμπιακός έχει 1/2 δίποντα και 1/2 τρίποντα
21:52
Στη γραμμή ο Σερμαντίνι. Σκοράρει για το 6-0 με 1/2 βολές
21:53
Ο Διαμαντίδης αστοχεί για τρεις. Ο Φώτσης στο ριμπάουντ
21:53
Τρίποντο από τον Φώτση στο 4.22''. Μειώνει σε 6-3
21:54
Δύσκολο καλάθι από τον Παπαπέτρου. Κάνει το 8-3
21:54
Για πρώτη φορά ο Μπαρτζώκας παίζει ψηλό σχήμα απέναντι στον Παναθηναϊκό και η παρουσία του Παπαπέτρου στο "3" κάνει τη διαφορά στην άμυνα. Αν ο Λάσμε δεν επιστρέψει και παρά τα δύο φάουλ του Ντάνστον ο Ολυμπιακός θεωρητικά αποκτά πλεονέκτημα.
21:54
Επιθετικό φάουλ του Φώτση στη συνέχεια. Είναι το 1ο του στο παιχνίδι
21:55
Ο Σπανούλης εκτελεί και γράφει το 10-3 στο 5.30''
21:55
Ο Ούκιτς απαντάει αμέσως και μειώνει σε 10-5 στο 6'
21:56
2ο φάουλ του Φώτση στο 6ο λεπτό του αγώνα
21:56
Για τρεις ο Πέτγουεϊ. Μπαίνει και βγαίνει η μπάλα.
21:57
Ο Γκιστ τρέχψει στον αιφνισιασμό και γράφει το 10-8
21:57
Ο Σερμαντίνι αστοχεί και ο Γκιστ στο ριμπάουντ.
21:58
Αστοχεί πάντως ο τελευταίος στο 7'
21:58
Επιθετικό φάουτλ στον Ούκιτς. Ο Σπανούλης αστοχεί και πάλι σε τρίποντο
21:59
Ο Μπατίστ ισοφαρίζει σε 10-10 στα 2.30'' πριν το τέλος του α' δεκ.
22:00
Λάθος του Μάντζαρη. Ο Μπατίστ σκοράρει για το 10-12 και ο Παναθηναϊκός τρέχει σερί 9-0
22:00
Στην επίθεση ο Ολυμπιακός αστοχεί με τον Σερμαντίνι και τον Παπαπέτρου
22:01
Στο 1.12'' για το τέλος του δεκ. ο Σερμαντίνι στον πάγκο και ο Ντάνστον ξανά στο παρκέ.
22:01
Στη γραμμή ο Ούκιτς. 1/2 και 10-13
22:02
Μείωσε ο Ντάνστον σε 12-13. Αστόχησε ο Γκιστ.
22:02
Τοι ίδιο και ο Μάντζαρης στη συνέχεια
22:03
Τρίποντο από τον Ούκιτς για το 12-16 στο τέλος του α' δεκαλέπτου. Ο Ούκιτς έχει 6 πόντους και 2 ριμπάουντ.
22:04
Ο Ολυμπιακός τελειώνει το δεκάλεπτο με 4/10 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 2 κλ., 3 λάθη, 3 ασίστ. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έχει 4/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 4 λάθη, 4 ασίστ
22:04
Ξεκίνησε το β' δεκάλεπτο.
22:05
Τάπα Ντάνστον στον Ούκιτς
22:05
Τρίποντο από τον Μπράμο. Κάνει το 12-19
22:06
Στο 11' ο Ντάνστον σκοράρει με λέι απ για το 14-19
22:07
Ο Ζακ Ράιτ σκοράρει για το 14-21 και στο 11.30'' έχουμε το highlight του αγώνα. Ο Πέτγουεϊ καρφώνει εντυπωσιακά για το 16-21
22:08
Ο Μπατίστ αστόχησε σε δίποντο και ο Ντάνστον κερδίζει φάουλ. Γράφει το 17-21 με 1/2 βολές
22:08
Πάντως, ο Ράιτ χάνει το ριμπάουντ
22:08

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τις αλλαγές του Ολυμπιακού και κυρίως την επιλογή ο Ούκιτς να επιτεθεί στον Σπανούλη. Η άμυνα των πρωταθλητών λειτουργεί άψογα και οι ερυθρόλευκοι με χαμηλό σχήμα έχασαν ότι κέρδισαν στα πρώτα επτά λεπτά.

22:09
Στο 12.30'' αστοχεί ο Μάντζαρης
22:09
Στο παρκέ και ο Κόλινς
22:10
Ο Γκιστ κόβεται από τον Πέτγουεϊ
22:10
Το 17-23 έγραψε ο Μαυροκεφαλίδης
22:11
Λάθος του Κόλινς στη συνέχεια στο 14'
22:11
Ήταν το 5ο στο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, 4 έχει ο ΠΑΟ
22:12
Για δύο ο Κάρι. Κάνει το 17-25. Απαντάει με νέο εντυπωσιακό κάρφωμα ο Πέτγουεϊ (19-25)
22:12
Ο Μαυροκεφαλίδης σκοράρει για το 19-27 στο 15'
22:13

Η άμυνα του Ολυμπιακού με τον Ντάνστον στο 5 και τον Πετγουέι στο 4 είναι εύκολη λεία στην επίθεση του Παναθηναϊκού. Ο Αλβέρτης έχει βάλει με πλάνο τον Μαυροκεφαλίδη στο παιχνίδι και τα πηγαίνει περίφημα. Σπουδαίο παιχνίδι και από τον Ράιτ που τρέχει την ομάδα του ενώ ο Ολυμπιακός μοιάζει...απορημένος και βραδύς.

22:13
Ο Ράιτ σκοράρει για το 19-29 στο 15'. Τάιμ άουτ από τον Μπαρτζώκα που προσπαθεί να ηρεμήσει τους παίκτες του
22:14
Ο Παναθηναϊκός έχει 12/22 συνολικά σουτ, ενώ ο Ολυμπιακός 8/22
22:15
Στον αιφνιδιασμό ο Ολυμπιακός. Ο Σλούκας δίνει πάσα στον Λοτζέσκι που καρφώνει για το 21-29 στο 16'
22:15
Ωραία ασίστ του Σπανούλη στον Λοτζέσκι (23-29)
22:15
Ο Μαυροκεφαλίδης αστοχεί για τρεις
22:16
2ο φάουλ του Ράιτ στη συνέχεια
22:16
Λάθος του Ολυμπιακού στη συνέχεια...
22:17
Αισίως στο 17ο λεπτό του αγώνα.
22:17

Ο Λοτζέσκι συνεχίζει να είναι αρνητικός, ο Αλβέρτης επαναφέρει τον Διαμαντίδη που δεν μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και η αντεπίθεση λειτούργησε με Ράιτ και Ούκιτς.

22:18
Αστοχεί ο Γκιστ, το ίδιο και ο Σπανούλης.
22:18
Καλάθι και φάουλ από τον Μαυροκεφαλίδη. Κάνει το 23-31 και κερδίζει το φάουλ από τον Πέτγουεϊ
22:19
Στα 2.21'' για το τέλος του ημιχρόνου αστοχεί στη βολή
22:19
Τρίποντο από τον Λοτζέσκι για το 26-31 στο 18'
22:20
Και πάλι ο Μαυροκεφαλίδης. Κάρφωσε για το 26-33
22:20

Σαρωτικός ο Μαυροκεφαλίδης με οκτώ πόντους δεν έχει αντίπαλο έως τώρα στην ρακέτα.

22:20
Φτάνει τους 8 πόντους ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ
22:20
Κερδίζει το φάουλ ο Φώτσης κι έχουμε τάιμ άουτ στο παιχνίδι από τον Μπαρτζώκα
22:21
Ήταν το πρώτο φάουλ του Σίμονς στο παιχνίδι
22:22
Ελεύθερο σουτ από τον Μαυροκεφαλίδη που σκοράρει για το 26-35 και φτάνει τους 10 πόντους με 5/5 δίποντα
22:23
Αστοχεί ο Σλούκας για τρίποντο και ο Σίμονς παίρνει το ριμπάουντ. Κερδίζει και το φάουλ
22:23
Τάιμ άουτ στα 36'' για το τέλος του ημιχρόνου
22:24
12-6 τα ριμπάουντ για τον Ολυμπιακό, 12-2 για τον Παναθηναϊκό
22:25
Στη γραμμή ο Σίμονς. Αστοχη η πρώτη, το ίδιο και η δεύτερη
22:26
Ωραία πάσα του Μαυροκεφαλίδη στον Φώτση. Σκοράρει για το 26-37, κερδίζει και το φάουλ
22:26
Αστοχή στη βολή, ο Περπέρογλου με τρίποντο κάνει το 29-37 στο τέλος του ημιχρόνου
22:27

Ο Παναθηναϊκός έδωσε όλες τις απαντήσεις στα πρώτα 20 λεπτά για το πλάνο του. Η επιλογή να πάει η μπάλα στον Μαυροκεφαλίδη δικαιώθηκε απόλυτα καθώς ο Έλληνας ψηλός έπαιξε εκπληκτικά. Οι πράσινοι έλεγξαν το παιχνίδι, μόλις ο Ολυμπιακός μετά το 10-3, άρχισε να αλλάζει τις πεντάδες του. Δύο καλές αλλαγές από τον Αλβέρτη με τον Ράιτ αντί του Διαμαντίδη να τρέχει τον Παναθηναϊκό και να δίνει ένταση στην άμυνα ενώ ο Μαυροκεφαλίδης  έδειξε πολύ έτοιμος. Το τρέξιμο το κάνουν οι φιλοξενούμενοι όποτε το επιθυμούν και η κυριαρχία τους είναι απόλυτη παρά την απουσία του Λάσμε από το 3'. Ο Σπανούλης πάλι πολύ κακός, οι πρωταθλητές Ευρώπης ξεκίνησαν εξαιρετικά χάρις στον Παπαπέτρου στην άμυνα που σταμάτησε τα ποσταρίσματα, αλλά μετά Λοτζέσκι και Πετγουέι που πήραν λεπτά συμμετοχής ήταν αρνητικότατοι στην άμυνα, ενώ ο Σλούκας πολύ άστοχος σε ελεύθερα σουτ. Προβάδισμα σαφές για τον Παναθηναϊκό που εμφανίζει καινούργια πράγματα.

22:28
Ο Παναθηναϊκός προηγείται με 8 πόντους, χάρη στους Ούκιτς και Μαυροκεφαλίδη που έδωσαν σπουδαίες ανάσες. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Πάντως το τρίποντο του Περπέρογλου μείωσε κάτω από τους 10 κι ήταν σημαντικό από πλευράς ψυχολογίας.
22:29
Τελειώνει το ημίχρονο με τον Ολυμπιακό να έχει 2/6 βολές, 9/16 δίποντα, 3/13 τρίποντα, 13-6 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 7 λάθη, 10 ασίστ
22:30
Πρώτοι σκόρερ για τους "ερυθρόλευκους" οι Ντάνστον και Λοτζέσκι με 7 πόντους
22:30
Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έχει 13/23 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2/5 βολές, 13-2 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 5 λάθη και 10 ασίστ
22:31
Ο Μαυροκεφαλίδης με 10 πόντους και 5/5 δίποντα, είναι πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό. Στους 6 έμεινε ο Ούκιτς που ξεκίνησε πολύ δυναμικά
22:40
Στο άλλο ματς που είναι σε εξέλιξη, η ΤΣΣΚΑ προηγείται με 74-68 της Μακάμπι
22:41
Στο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα προηγείται με 50-35 της Λαμποράλ
22:41
Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει και πάλι το παιχνίδι.
22:42
Πρώτη επίθεση για τον Παναθηναϊκό
22:43
Για τρεις ο Διαμαντίδης. Αστοχεί, μένει το 29-37
22:43

Με κοντό σχήμα ο Ολυμπιακός, τον Περπέρογλου ή τον Παπαπέτρου στο 4 για περισσότερη ταχύτητα. Ο Παναθηναϊκός με την πεντάδα που ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Λάσμε βασικό.

22:43
Λάθος του Σπανούλη, λάθος και του Διαμαντίδη στη συνέχεια.
22:45
Ο Περπέρογλου κόβεται από το Λάσμε. Από ένα φάουλ σε Σερμαντίνι και Λάσμε.
22:45
Επιθετικό φάουλ του Σερμαντίνι στη συνέχεια. Είναι το 3ο του στο παιχνίδι
22:46
Λάθος του Ντάνστον στο 22'
22:46

Ο Σερμαντίνι για κάποιο λόγο τα βάζει με τον Λάσμε ύστερα από τον τάπα του δεύτερου. Εκτός παιχνιδιού ο Γεωργιανός όπως και η πλειοψηφία των συμπαικτών του.

22:46
Ο Διαμαντίδης δίνει πάσα στον Ματσιούλις που κερδίζει το φάουλ. Αστοχεί στην επίθεση ο Ούκιτς
22:47
Λάθος του Ολυμπιακού. Ο Ματσιούλις στο 23' γράφει το 29-39. Ήταν το πρώτο καλάθι των δύο ομάδων στο β' ημίχρονο
22:47
Λάθος του Ολυμπιακού. Ο Ματσιούλις στο 23' γράφει το 29-39. Ήταν το πρώτο καλάθι των δύο ομάδων στο β' ημίχρονο
22:48
4-1 τα λάθη στο γ' δεκάλεπτο, μέσα σε ένα τρίλεπτο
22:48
Αστοχεί ο Περπέρογλου, επιθετικό του Παπαπέτρου. Φάουλ του Λάσμε στον Σπανούλη. Είναι το 3ο του και φεύγει από το παιχνίδι
22:48
Στη θέση του ο Μπατίστ. Ο Ματσιούλις γράφει το 29-41 στο 24'
22:49
Κακό σουτ από τον Παπαπέτρου, το ίδιο κι από τον Φώτση
22:50
Στη γραμμή ο Ντάνστον. Κάνει το 30-41 με 1/2 βολές
22:50

Ο Ολυμπιακός είναι πολύ κακός στην επίθεση διότι δεν τολμάει να πάει στο καλάθι. Η μπάλα κολλάει στον Σπανούλη και οι υπόλοιποι απλά την...πετάνε. Κανένα πλάνο να πάει η μπάλα χαμηλά στην ρακέτα όπως στο ξεκίνημα.

22:51
Χάνει την επίθεση ο Παναθηναϊκό. 1/5 δίποντα έχει ο Ούκιτς
22:51
Νέο κάρφωμα του Πέτγουεϊ. Κάνει το 32-41 στο 25'
22:52
Διαδοχικά χαμένα λέι απ από τους Διαμαντίδη και Μπατίστ. Ο Μάντζαρης απαντάει με τρίποντο για το 35-41
22:52
Ο Σλούκας ρίχνει τάπα στον Ράιτ και καλεί τάιμ άουτ ο Αλβέρτης
22:53
Ακόμα 4.03'' για το τέλος του γ' δεκαλέπτου
22:53

Με Μάντζαρη -Σλούκα επιλέγει ο Μπαρτζώκας να παίξει σε αυτό το διάστημα. Ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα με τον Διαμαντίδη που δεν βοηθάει γι αυτό και κολλάει.

22:54
Για τρεις ο Μπατίστ, αστοχεί. Στο ριμπάουντ ο Μάντζαρης. Ο Σλούκας σκοράρει για το 38-41 στο 26'
22:54
Από το -12 στο -3 ο Ολυμπιακός. Δεν μπορεί ο Διαμαντίδης να σκοράρει.
22:54
Καρφώνει για το 40-41 ο Ντάνστον.
22:55
Εκτός ισορροπίας ο Μπατίστ, αστοχεί
22:56
Στα 2.58'' για το τέλος του γ' δεκ. ο Μάντζαρης στη γραμμή μετά το φάουλ του Μάντζαρη
22:56

Για κάποιο λόγο ο Αλβέρτης κόλλησε με την βαριά του πεντάδα, δεν έκανε αλλαγές και ο Ολυμπιακός σε 2.30 γύρισε το παιχνίδι.

22:56
1/2 βολές και ισοφαρίζει σε 41-41
22:56
Αστοχεί ο Ράιτ στη συνέχεια για τον Παναθηναϊκό. Ο Λοτζέσκι αστοχεί και ο ΣΛούκας στο ριμπάουντ.
22:57
Σε διάστημα 2.21'' ο Ολυμπιακός έτρεξε σερί 12-0
22:57
Ο Ντάνστον θα πάει τώρα στη γραμμή. Στα 2.12 για το τέλος του δεκ. κάνει το 42-41 με 1/2 βολές
22:58
Φάουλ του Ντάνστον στον Μαυροκεφαλίδη. 3ο φάουλ για τον Αμερικανό
22:59
Στη γραμμή ο Μαυροκεφαλίδης. 1/2 βολές καο 42-42 στο 28'
22:59
Μέσα και το τρίποντο του Μάντζαρη. Σκοράρει για το 45-42
23:00
Στο 1.16'' για το τέλος του γ' δεκ. ο Μαυροκεφαλίδης με 2/2 βολές κάνει το 45-44
23:00
3/5 τρίποντα για τον Ολυμπιακό στο γ' δεκάλεπτο, 0/4 για τον Παναθηναϊκό
23:02
Στη γραμμή και ο Σερμαντίνι. Κάνει το 46-44 με επίσης 1/2 βολές
23:02
Ισοφαρίζει σε 46-46 ο Κάρι
23:02
Λάθος του Σλούκα
23:03
Ο Μαυροκεφαλίδης σκοράρει για το 46-48 στο τέλος του γ' δεκαλέπτου
23:04

Γιατί κουράζονται οι προπονητές με Σπανούλη και Διαμαντίδη στα ντέρμπι; Οι δύο ανατροπές έγιναν με τους δύο μεγάλους παίκτες να κάθονται. Ουσιαστικά είναι το σημείο που ο ένας προπονητής επιλέγει να εκπλήξει τον άλλο, όμως ο Αλβέρτης επέλεξε να μην το ξανακάνει ενώ ο Μπαρτζώκα που το έπραξε πήρε σερί 13-0 έχοντας στο κουμάντο Μάντζαρη και Σλούκα. Απόλυτη ισορροπία, πολύ χαμηλό σκορ, ένα ακόμα παιχνίδι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.

23:04
Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι στο γ' δεκάλεπτο. Ο Ολυμπακός με τρίποντα του γύρισε το παιχνίδι, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει λιγότερα λάθη (12-7)
23:05
Πρώτος σκόρερ ο Μαυροκεφαλίδης. Έχει 15 πόντους με 6/6 δίποντα!
23:05
Ξεκίνησε το δ ' δεκάλεπτο
23:05
Κόβεται ο Περπέρογλου και ο Κάρι γράφει το 46-51 στο 31'
23:06
Αστοχεί ο Μάντζαρης για τρεις. Φάουλ του Μαυροκεφαλίδη
23:06
Η μπάλα απ' έξω για τον Ολυμπιακό
23:06
Έχασε το σουτ ο Σπανούλης, το ίδιο και ο Κάρι
23:07
Λάθος του Μάντζαρη, ήταν το 3ο του λάθος στο ματς
23:07
Ο Γκιστ στο 32' πετυχαίνει το καλάθι (46-53), κερδίζει το φάουλ και ο Μπαρτζώκας καλεί έξαλλος τάιμ άουτ
23:08

Απλά πράγματα. Κάρι και Ράιτ τρέχουν τον Παναθηναϊκό ενώ ο Ολυμπιακός κολλάει με τον Σπανούλη. Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων έχει δύο πόντους και τέσσερα λάθη, ενώ ο Διαμαντίδης μηδέν πόντους τρεις ασσίστ και τρία λάθη. Η στατιστική επίσης λέει πως με τον Σπανούλη στο παρκέ ο Ολυμπιακός είναι στο -14 ενώ με τον Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός στο -5.

23:08
Μέσα και η βολή για τον Γκιστ (46-54)
23:09
Σερί 10-0 από τον Παναθηναϊκό
23:09
Ο Σπανούλης στο ντράιβ, πετυχαίνει το καλάθι (48-54), παίρνει και το φάουλ από τον Ράιτ. Έξω η βολή
23:10
Χάνει την μπάλα ο Μαυροκεφαλίδης
23:10

6/15 βολές για τον Ολυμπιακό, 6/10 για τον Παναθηναϊκό.

23:10
Αστοχεί ο Σπανούλης, παίρνει το ριμπάουντ ο Παναθηναϊκός
23:11
Βήματα από τον Κάρι στο 33'
23:11
Με ταμπλό ο Μάντζαρης. Μειώνει σε 50-54 (33' )
23:12
Ο Κάρι σκοράρει για το 50-56 με άμυνα πάνω του
23:12
Κλέβει την μπάλα ο Ράιτ και στον αιφνιδιασμό γράφει το 50-58 στο 34'
23:13

Χωρίς Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός τρέχει, πιέζει περισσότερο στην άμυνα, μπερδεύει και την άμυνα του Ολυμπιακού που δεν ξέρει τί να ...περιμένει.

23:13
Για τρεις ο Πέτγουεϊ. Σκοράρφει για το 53-58
23:13
Απαντάει αμέσως ο Ράιτ για το 53-60 στο 34.30''
23:14
Αστοχεί ο Λοτζέσκι στη συνέχεια, στο παρκέ μετά από ώρα ο Διαμαντίδης
23:14
Λάθος του Κάρι
23:14
Ο Σλούκας πατάει την τελική γραμμή, 15ο λάθος του Ολυμπιακού
23:15
Λάθος του Γκιστ, λάθος και από τον Λοτζέσκι στη συνέχεια
23:16
Στο άλλο ματς της ημέρας, η Λαμποράλ προηγείται με 83-67 στο 34' της Μπαρτσελόνα, κι ενώ έχανε με 19!
23:16
Λάθος του Γκιστ, ο Σλούκας γράφει το 56-60
23:17
Φάουλ του Μάντζαρη στο 36'
23:17
Η μπάλα απ' έξω για τον Παναθηναϊκό. Νέο φάουλ κερδίζει ο Κάρι τώρα. Ακόμα 4 λεπτά για το τέλος
23:17

Ο Μπαρτζώκας επιλέγει να παίξει χωρίς τον Σπανούλη, ενώ ο Αλβέρτης επαναφέρει για τα τελευταία λεπτά τον Διαμαντίδη.

23:18
Τραυματίστηκε ο Πέτγουεϊ που δείχνει να πονάει πολύ στο σαγόνι του
23:18
Στο 36' ο Διαμαντίδης στις βολές. 56-62 με τους δύο πρώτους πόντους του στο παιχνίδι
23:19
Αστόχησε ο Μάντζαρης, αλλά ο Ολυμπιακός στο επιθετικό ριμπάουντ. Είναι το 12ο του Ολυμπιακού στο παιχνίδι
23:20
Ο Παπαπέτρου στη γραμμή. Έξω και οι δύο. Μόλις 6/17 για τον Ολυμπιακό στο ματς
23:20
Ο Διαμαντίδης αστοχεί σε λέι απ
23:21
Ο Σλούκας με τρίποντο γράφει το 59-62 στο 37'
23:21
Ακόμα 2.32'' για το τέλος του αγώνα. Τάιμ άουτ από τον Παναθηναϊκό
23:21

Πλέον το παιχνίδι είναι ροντέο. Ούτε συστήματα, ούτε καθαρό μυαλό. Όποιος βάλει τα σουτ, θα νικήσει. Ο Σλούκας έχει εννέα πόντους με πέντε ασσίστ και κρατάει την ομάδα του κοντά στο σκορ.

23:22
Λάθος του Διαμαντίδη. Λάθος και του Ολυμπιακού
23:23
Λάθος στον αιφνιδιασμό από τον Κάρι
23:23

Όποιος  δεν έχει βάλει γυαλιά ηλίου για να προστατευθεί από το...μπάσκετ των αιωνίων, ας πρόσεχε.

23:24
Φάουλ του Μπράμου στον Ντάνστον. Ακόμα 2.01'' για το τέλος του αγώνα
23:24
1/2 βολές και 60-62 στο 38'
23:24
Ο Κάρι κερδίζει το φάουλ, θα πάει στις βολές
23:25
Στο 1.48'' για το τέλος ο Μάντζαρης κάνει το 4ο φάουλ του. 60-63 με 1/2 βολές
23:25
Αστοχεί ο Μάντζαρης, ο Μαυροκεφαλίδης στο ριμπάουντ. Ερ μπολ του Μπράμου
23:26
Στο 39' ο Σλούκας γράφει με τρίποντο το 63-63!
23:26
Μπρος πίσω από τον Παναθηναϊκό. Ακόμα 40'' για το τέλος του αγώνα
23:27

Ο Σλούκας βάζει το  μεγάλο τρίποντο και ο Διαμαντίδης κάνει το μεγάλο...λάθος. Οι προπονητές επιλέγουν το δηλητήριό τους.

23:27
Επίθεση για τον Ολυμπιακό.
23:27
Με σπάσιμο της μέσης ο Σπανούλης. Γράφει το 65-63. Στα 23'' για το τέλος του αγώνα
23:28

Ο Σπανούλης παίρνει την επίθεση του αγώνα με το έτσι θέλω και δίνει προβάδισμα δύο πόντων. Ο Παναθηναϊκός πληρώνει ακριβά την επιλογή να αποσύρει τον Ράιτ. Μία επίθεση για τους πρασίνους.

23:29
Στην επίθεση ο Παναθηναϊκός. Στα 4,7'' για το τέλος του αγώνα ο Μαυροκεφαλίδης καρφώνει για το 65-65
23:30

Άψογη επίθεση από τον Κάρι που τράβηξε την άμυνα και σέρβιρε το κάρφωμα στον Μαυροκεφαλίδη. Μία επίθεση στον Ολυμπιακό, ο Σπανούλης θα πάρει την μπάλα και μένει να δούμε αν θα πάει μόνος.

23:30
Νέο τάιμ άουτ στο παιχνίδι. Ο Μπαρτζώκας δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη σίγουρα. Έχουμε ισοπαλία και επίθεση 4,7 δευτερολέπτων για τον Ολυμπιακό
23:31
Τρίποντο από τον Σπανούλη και 68-65 στα 0,5'' για το τέλος !
23:32

That's Spanoulis. O χειρότερος του Ολυμπιακού παίρνει το σουτ που δεν θα έπαιρνε κανείς σε αυτή την ήπειρο. Το πήρε με τον Γκιστ κρεμασμένο από πάνω του και το έβαλε από τα οκτώ μέτρα. Το ήθελε και το έβαλε, τόσο απλά.

23:33
Πανηγυρίζουν έξαλλα οι αδερφοί Αγγελόπουλου, αλλά ακόμα δεν εχει τελειώσει το ματς
23:33
Προσπαθούν να βγάλουν τον κόσμο έξω από το γήπεδο τώρα.
23:34
Λάθος του Ράιτ στην επαναφορά. Ο Ολυμπιακός κερδίζει με σκορ 68-65 τον Παναθηναϊκό στο τέλος!
23:35
Μεγάλο σουτ από τον Σπανούλη που βρέθηκε να έχει ranking ακόμα και -3 κατά τη διάρκεια του αγώνα!
23:36
Πλέον, ο Ολυμπιακός είναι 3ος ενώ ο Παναθηναϊκός 4ος στον όμιλο.
23:36
Ο Παναθηναϊκός θα περιμένει τον πρώτο του άλλου ομίλου, ενώ ο Ολυμπιακός τον 2ο
23:37
Αν δεν υπάρξει απροόπτο στον αγώνα Ρεάλ-Ζαλγκίρις. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ και ο Ολυμπιακός την ΤΣΣΚΑ Μόσχας
23:38

Μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό περισσότερο ψυχολογίας καθώς ο Σπανούλης έκανε τον αγώνα που έψαχνε από τον πέμπτο τελικό του 2012. Για την ακρίβεια ήταν πολύ κακός μέχρι το τελευταίο λεπτό όταν έβαλε πέντε σερί πόντους, με αποθέωση το τρίποντο στο τέλος από τα οκτώ μέτρα με τον Γκιστ να είναι πάνω του. Ο Σλούκας όμως με τον Μάντζαρη ήταν αυτοί που γύρισαν τον αγώνα κι εκμετελλεύτηκαν την επιλογή του Αλβέρτη τελικά να ζήσει και να πεθάνει με τον Διαμαντίδη στο παρκέ, ενώ η ομάδα του λειτουργούσε άριστα χωρίς αυτόν. Μένει να μάθουμε ποιος θα είναι ο αντίπαλος για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό με την Ρεάλ αύριο να παίζει στο Κάουνας και να μπορεί να...διαλέξει αντίπαλο. Ένα ακόμα πολύ κακό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό να είναι εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο και σε όσα διαστήματα επέλεξε να παίξει χωρίς τον αρχηγό του. Τα ίδια και ο Ολυμπιακός οπότε στο τέλος κρίθηκε από το ποιος από τους δύο σταρ θα ήταν αποτελεσματικός. Ο Σπανούλης ήταν ο Διαμαντίδης όχι.

23:39
Ο Ολυμπιακός τελείωσε το παιχνίδι με 14/27 δίποντα, 11/31 τρίποντα, 7/19 βολές, 40 ριμπάουντ, 6 κλεψίματα, 15 λάθη, 17 ασίστ. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός είχε 22/43 δίποντα, 4/11 τρίποντα, 9/14 βολές, 30 ριμπάουντ, 8 κλεψίματα, 16 λάθη, 16 ασίστ
23:42
Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Μαυροκεφαλίδης με 17 πόντους και 7/7 δίποντα, ενώ μάζεψε και 5 ριμπάουντ. Στους 10 έμεινε ο Κάρι και 8 πρόσθεσε ο Ράιτ
23:43
Για τον Ολυμπιακό, οι Σλούκας και Μάντζαρης στο τέλος ήταν εξαιρετικοί, όμως ο Σπανούλης κατάφερε να στρέψει όλα τα φώτα πάνω του με το τρίποντο στο τέλος. Ο Έλληνας άσος έδειξε όπως πάντα, τις ηγετικές του δυνατότητες στο τέλος.
23:47
Ο Ραμέλ Κάρι τόνισε για το παιχνίδι: "Είναι μία πολύ καλή ομάδα, είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης. Έτσι είναι τα πράγματα, μπορεί να κάνει ένα καμ μπακ γρήγορα η αντίπαλη ομάδα. Ήταν ένα καλό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Ανυπομονώ για τα πλέι οφ και την εμπειρία αυτή".
23:49
Από την πλευρά του, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ σχολίασε: "Δείξαμε μεγάλη καρδιά ως ομάδα και επιστρέψαμε όταν ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά στο σκορ. Το κίνητρο μας ήταν να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Φαίνεται ότι θα έχουμε την ΤΣΣΚΑ αντίπαλό μας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK