Ολυμπιακός-Ρεάλ: Είχε Βασίλη αλλά όχι Άγιο

Ο Βασίλης Σπανούλης 'ξεκλείδωσε' τον Ολυμπιακό στην 3η περίοδο και τον κράτησε στο ματς μέχρι να πάρουν μπρος οι Σλούκας - ΜακΚίσικ, ωστόσο όπως στο ΟΑΚΑ έτσι και στο ΣΕΦ, η Ρεάλ επικράτησε στην παράταση με 82-86 και έκανε το 2/2 επί ελληνικού εδάφους.

Ο Σπανούλης σε προσπάθεια του με αντίπαλο τον Λαπροβίτολα, στην αναμέτρηση Ολυμπιακός - Ρεάλ 82-86 στην παράταση στο ΣΕΦ, για την 15η αγ. της Euroleague | 18/12/2020 (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Ο Σπανούλης σε προσπάθεια του με αντίπαλο τον Λαπροβίτολα, στην αναμέτρηση Ολυμπιακός - Ρεάλ 82-86 στην παράταση στο ΣΕΦ, για την 15η αγ. της Euroleague | 18/12/2020 LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Μετά τη νίκη της στο ΟΑΚΑ στη δεύτερη παράταση κόντρα στον Παναθηναϊκό, η Ρεάλ κέρδισε στην παράταση του ΣΕΦ και τον Ολυμπιακό με 82-86. Παιχνίδι όπου οι 'ερυθρόλευκοι' προσπαθούσαν σε όλη τη διάρκεια του να ελέγξουν πρωτίστως μέσα από την άμυνα τους. Το κατάφεραν σε μεγάλ βαθμό, αλλά το γεγονός πως δεν είχαν παρά επί μέρους ξεσπάσματα στην επίθεση δεν τους βοήθησε να αλλάξουν την ιστορία της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός έμεινε γερά ως το τέλος στην διεκδίκηση της νίκης γιατί ευτύχησε να δει τον Βασίλη Σπανούλη να κάνει καταπληκτική εμφάνιση στο τρίτο δεκάλεπτο. Όταν ο Σλούκας έφυγε από το παρκέ με 3 φάουλ και το σκορ ήταν στο 30-37, με ένα γρήγορο σερί 0-6 της Ρεάλ και την 'ερυθρόλευκη' επίθεση να έχει κολλήσει για τα καλά. Ο Σπανούλης ήταν καταλυτικός σε εκείνο το σημείο και μάλιστα όχι με την αποτελεσματικότητα του στην εκτέλεση, αλλά με ριμπάουντ, κλεψίματα, βουτιές στο παρκέ για την μπάλα και κυρίως την δημιουργία στη ρακέτα που 'διέλυσε' τον απροσπέλαστο συνήθως Ταβάρες με όχημα τον Μάρτιν (18π., 6ρ.).

Το πρώτο δεκάλεπτο είχε πολύ άμυνα και ακόμη περισσότερη αστοχία, καθώς ολοκληρώθηκε με 12-12. Ο Ολυμπιακός μετρούσε 3/10 δίποντα και 1/7 τρίποντα σε αυτό το διάστημα, ενώ η Ρεάλ είχε αντίστοιχα 2/9 δίποντα και 2/8 τρίποντα. Ο Λάσο έπαιζε με άρνηση στην άμυνα τον Σλούκα ή ζητούσε να μην επιστρέφει η μπάλα στα χέρια του όταν πάσαρε. Γεγονός που είχε βγάλει εκτός ρυθμού τον διεθνή γκαρντ και κατά συνέπεια την επίθεση των Πειραιωτών. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 27-19, εκμεταλλευόμενος την επιλογή του Λάσο να έχει στον πάγκο τον Ταβάρες. Μόλις επέστρεψε το θηρίο των 220 εκατοστών, η Ρεάλ απάντησε με ένα σερί 0-9 και έκλεισε το ημίχρονο με προβάδισμα βραχείας κεφαλής, στο 30-31.

Με την είσοδο του Σπανούλη στο παρκέ στο τρίτο δεκάλεπτο και το σκορ στο 30-37, ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα επί μέρους 21-12 και πέρασε μπροστά στο 30' με 51-49. Η αυταπάρνηση του αρχηγού ενέπνευσε τους Σλούκα - ΜακΚίσικ (18π., 5ρ., 3κλ.) που κράτησαν την ομάδα τους όταν η Ρεάλ ξέφυγε και πάλι με 7 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Σλούκας (11π., όλους από την 4η περιοδο και μετά, 7ασ., 5ρ.) βρήκε σκορ από μακριά και συνεργασίες με τους ψηλούς, ο Αμερικανός ήταν συγκλονιστικός στην άμυνα και θρασύς στην επίθεση, προσφέροντας λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο Ολυμπιακός είχε Βασίλη, αλλά όχι Άγιο. Αυτόν που θα του έκανε δώρο τη νίκη, ευθυγραμμίζοντας το χέρι του Σλούκα στο τελευταίο σουτ της κανονικής διάρκειας για τρεις από τη γωνία, που δεν βρήκε στόχο και έστειλε το ματς στην παράταση.

Ή αυτόν που θα άλλαζε την τροχιά της μπάλας, όταν ο Γιουλ με το σκορ στο 79-77, 33'' πριν ολοκληρωθεί το έξτρα πεντάλεπτο, εκτέλεσε αιφνιδιαστικά για τρεις και σκόραρε 'κόβοντας' τα πόδια των γηπεδούχων.

Δεν κατάφερε να βρει τον τρόπο να προσπεράσει ξανά ο Ολυμπιακός στο ματς, έτσι έμεινε στο 7-7 και την 9η θέση της βαθμολογίας, με την Ρεάλ να φεύγει με το 2/2 από την Ελλάδα ανεβάζοντας το ρεκόρ της στο 10-5 και την 4η θέση στην κατάταξη της Euroleague.

News 24/7

24MEDIA NETWORK