Ολυμπιακός-Τσιμπόνα 93-64

Αυτή ήταν μία ομάδα που μπορεί κάποιος να πιστέψει. Ο Ολυμπιακός διέλυσε τη Τσιμπόνα έδειξε για πρώτη φορά φέτος την απόλυτη ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα κι επίθεση όπως καταδεικνύει το τελικό 93-64.

Ολυμπιακός-Τσιμπόνα 93-64
Ετσι νίκησε

Μετά το γνωστό 10λεπτο του…looking, ο Γιαννάκης έστειλε στο παρκέ την πεντάδα που λειτουργεί καλύτερα. Ο Μπουρούσης έκανε την διαφορά, ο Παπαλουκάς συμμάζεψε τους παίκτες του και ο Πελεκένος ανέβασε την πίεση. Στην εξίσωση μπήκε και ο Σχορτσιανίτης με τη στιβαρή του παρουσία και το 20-22(με 5/6 τρίποντα από την Τσιμπόνα) έγινε 33-22 στο 14 και όλα τελείωσαν. Μέχρι και μορφές ζώνης είδαμε από τον Παναγιώτη Γιαννάκη κάτι που δείχνει ότι ο Ολυμπιακός δοκιμάζει αρκετά πράγματα.

Τελείωσαν επειδή αυτός ο Ολυμπιακός είχε διάθεση, έτρεξε χωρίς να λησμονεί την άμυνά του η οποία από αγώνα σε αγώνα τελειοποιείται. Θυμίζουμε ότι κράτησε την Μάλαγα στους 60 πόντους. Το ζητούμενο είναι η επίθεση κι εκεί τα πράγματα εξαρτώνται πολύ από τον Παπαλουκά διότι αυτός έχει την δυνατότητα να ελέγξει το παιχνίδι σε τέτοιο επίπεδο. Η διαφορά έφτασε και στους 32(77-45 στο 28) με ένα εκπληκτικό διάστημα από το 15 μέχρι το 30. Ο Βούισιτς πρόσφερε πολλά διευκολύνοντας το επιθετικό παιχνίδι.

Το αστέρι

Για μία ακόμα φορά ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε την διαφορά ερχόμενος από τον πάγκο. Βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του και περιλαμβάνεται στους κορυφαίους ψηλούς της Ευρώπης.

Απογοήτευση

Ο Τζος Τσίλντρες συνεχίζει να είναι εκτός του επιθετικού παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Δεν κόστισε, στο πληρέστερο φετινό παιχνίδι, όμως έχουμε δει πως εκτός έδρας στα ντέρμπι, η μη καλή του παρουσία επηρεάζει άμεσα την εξέλιξη του αγώνα.

Σχόλιo

Η Τσιμπόνα δεν είναι ακριβώς ο ογκόλιθος της Ευρωλίγκας. Για την ακρίβεια είναι μία καλή ομάδα, η οποία στην έδρα της παίζει σπουδαίο μπάσκετ, ενώ εκτός έχει καλές και κακές βραδιές. Με την διαφορά ότι την Τετάρτη ο Ολυμπιακός ήταν ο μόνος υπεύθυνος για το άσχημο βράδυ των Κροατών.
Ο Ολυμπιακός βρίσκει το ρυθμό του έχοντας σταθεροποιήσει την άμυνα, παραμένει πάντως το ερωτηματικό της επίθεσης. Μόλις απαντηθεί, θα είναι έτοιμος για να φτάσει ψηλά. Το μεγάλο του τεστ θα είναι στο Τελ Αβίβ μέχρι τότε ο χρόνος θα δουλέψει, για πρώτη φορά φέτος, υπέρ του.


Τα δεκάλεπτα: 20-22, 50-31, 77-49, 93-64

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 9, Πελεκάνος 2, Τσίλντρες 12, Βούισιτς 12, Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 13, Χαλπερίν 13 (1), Γκριρ 9 (2), Πρίντεζης 7, Έρτσεγκ 11 (3), Τεόντοσιτς 3 (1), Σχορτσιανίτης 2.

Τσιμπόνα: Χόμαν 6, Κους 8 (1), Λόνγκιν, Πρκάτσιν 2, Τρόχα 7 (1), Βούκουσιτς 2, Άντριτς 5, Καλοουέι 18 (4), Ζούμπτσιτς, Πρινς, Ρόζιτς 11 (2), Μάρσαλ 5 (1).


News 24/7

24MEDIA NETWORK