Ολυμπιακός-Βαλένθια: Οι νυχτερίδες βρήκαν ανοιχτή φλέβα

Η Βαλένθια διάβασε στην εντέλεια την ανοιχτή φλέβα του Ολυμπιακού σε μια συγκεκριμένη θέση στην άμυνα και μεθοδικά... ήπιε το αίμα του Ολυμπιακού για το τελικό 85-96 στο ΣΕΦ, στην 15η αγ. της Euroleague.

Ο Κώστας Σλούκας είχε 18 πόντους και 7 ασίστ, ωστόσο ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με σκορ 85-96 από τη Βαλένθια στο ΣΕΦ για την 14η αγ. της Euroleague | 16/12/2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Ο Κώστας Σλούκας είχε 18 πόντους και 7 ασίστ, ωστόσο ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με σκορ 85-96 από τη Βαλένθια στο ΣΕΦ για την 14η αγ. της Euroleague | 16/12/2020 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Ήταν δύσκολο το βράδυ για τον Ολυμπιακό απέναντι στη Βαλένθια. Έγινε δυσκολότερο από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι εκμετάλλευτηκαν με εκπληκτική συνέπεια την απουσία του Κώστα Παπανικολάου. Ο διεθνής φόργουορντ αποτελεί κομβικό παίκτη στο αμυντικό πλάνο του κόουτς Μπαρτζώκα και η απώλεια του δεδομένα θα δημιουργούσε έξτρα υποχρεώσεις στους υπόλοιπους. Καθήκοντα στα οποία όσο και να προσπάθησαν δεν ανταποκρίθηκαν οι συμπαίκτες του 'Παπ'. Οι νυχτερίδες με ορμητήριο τη θέση '3' και το παιχνίδι στο low post διάβασαν τέλεια την κατάσταση και μεθοδικά... ήπιαν το αίμα των 'ερυθρολεύκων'.

Ο Κάλινιτς (14π., 4ρ., 3 ασ.) αποδείχθηκε παίκτης-κλειδί για τον κόουτς Πονσαρνάου. Παίκτης για να ματσάρει τον Σέρβο στο παιχνίδι με πλάτη δεν υπήρχε για τον Ολυμπιακό. Στις αλλαγές ο φόργουορντ της Βαλένθια υπερτερούσε σε όγκο και ύψος, ενώ όποτε οι Πειραιώτες αποφάσισαν να στείλουν βοήθεια το πλήρωναν είτε με την έξτρα πάσα του Κάλινιτς στο '5' και εύκολο λέι απ, ή με ελεύθερο τρίποντο.

Το σκορ ημιχρόνου στο ΣΕΦ ήταν στο 39-52. Ο Ολυμπιακός είχε να καλύψει ένα χάντικαπ 13 πόντων, που έφτασε και στους 17 πριν πέσει ξανά σε μονοψήφια νούμερα. Ο Μπαρτζώκας άλλαζε πρόσωπα, δοκίμασε πιο κοντά και ευέλικτα σχήματα, αλλά τη στιγμή που έπαιρνε πράγματα στην επίθεση, η απώλεια του Παπανικολάου στην άμυνα έμοιαζε αξεπέραστο εμπόδιο για το come back των 'ερυθρολεύκων'. Ο τραυματισμός του Πρίντεζη στη μέση πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο ήρθε να κάνει ακόμη χειρότερο το πρόβλημα, καθώς στερούσε ένα ακόμη κορμί από τον Ολυμπιακό απέναντι στους Ντούμπλιεβιτς (20π., 9ρ.), Τόμπι (12π., 3ρ.), Γουίλιαμς (16π., 4ρ.) και Κάλινιτς.

Ο Ολυμπιακός είχε 18 ασίστ και 8 λάθη και σκόραρε 85 πόντους, αριθμοί που θα αρκούσαν για την επικράτηση εφόσον συνδυάζονταν με μια φυσιολογική αμυντική επίδοση. Αλλά με 66% στο δίποντο, 48% στο τρίποντο και 20/21 βολές ήταν αδύνατον να γλιστρίσει το ροζ φύλλο αγώνα από τα χέρια της Βαλένθια. Ο Σλούκας έκανε αρχηγική εμφάνιση (18π., 7ασ.), ΜακΚίσικ (16π.), Βεζένκοφ (14π., 7ρ.) και Ζαν-Σαρλ (14π., 7ρ.) έδωσαν λύσεις σε σκοράρισμα και ριμπάουντ, αλλά δεν έφταναν, σε μια βραδιά που οι Έλις -κυρίως- και Μάρτιν ήταν μακριά από το επίπεδο των σέντερ που απαιτείται σε παιχνίδια της Euroleague. Ο Ολυμπιακός έπεσε στο 7-6 και περιμένει την Ρεάλ στο ΣΕΦ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK