Ολυμπιακός-Βαλένθια: Οι παλιοσειρές έδωσαν το σύνθημα

Με τον Κεστούτις Κεμζούρα στον πάγκο, ο Ολυμπιακός ξέσπασε στην Βαλένθια με κορυφαίους τις παλιοσειρές του και εξαιρετικό τον Κουζμίνσκας για το τελικό 89-63 στο ΣΕΦ. Ρεκόρ καριέρας στα επιθετικά ριμπάουντ ο Νίκολα Μιλουτίνοβ.

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Ο Βασίλης Σπανούλης πανηγυρίζει μια συνεργασία του με τον Μιλουτίνοβ, στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Βαλένθια στο ΣΕΦ για την 2η αγωνιστική της Euroleague 2019-2020. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Ο προπονητής και ειδήμων των advanced statistics, Χρήστος Μαρμαρινός, σχολιάζει στο Contra.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Βαλένθια στο ΣΕΦ για την 2η αγωνιστική της Euroleague. Οι 'ερυθρόλευκοι' ξέσπασαν στην ισπανική ομάδα την ήττα της πρεμιέρας από την Βιλερμπάν, επικρατώντας εύκολα με σκορ 89-63.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός είχε μια πεντάδα πιο ορθολογική και βγαλμένη από το παρελθόν. Τον Κόνιαρη στον '1', τον Σπανούλη στο '2', τον Πολ στο '3' και Πρίντεζη - Μιλουτίνοβ στην γραμμή των ψηλών. Η διάθεση φάνηκε από την άμυνα, που πίεσε πολύ από το ξεκίνημα.

Είχαν μπει με άλλο ρυθμό οι 'ερυθρόλευκοι' στο παιχνίδι, κέρδισαν όλες τις προσωπικές μονομαχίες στο ποστ. Η Βαλένθια μπήκε ζαλισμένη, χωρίς καμία αμυντική προσήλωση και η αντίδραση που είχε και μπήκε στο σκορ με τα τρίποντα, ήταν περισσότερα τυχαία και λιγότερο αποτέλεσμα της άμυνας του Ολυμπιακού στη μπάλα, που σταδιακά χαλάρωσε.

Κάκιστη η επιλογή της ισπανικής ομάδας να παίξει hedge out στον Σπανούλη, ήταν βούτυρο στο ψωμί του, έκανε ό,τι ήθελε και έτρεξε όλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού όπως αυτός ξέρει. Ο Κουζμίνσκας στην δεύτερη πεντάδα έδωσε μεγάλη ώθηση κάνοντας ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του τον τελευταίο καιρό.

Τεράστια η διαφορά στα ριμπάουντ, όλες οι διεκδικούμενες μπάλες αλλά και τα deflections ήταν υπέρ του Ολυμπιακού. Αυτό συνέβη και στο δεύτερο δεκάλεπτο, που συνέχισε την καλή της απόδοση η ομάδα του Κεμζούρα. Κυνήγησε όλες τις φάσεις στο γήπεδο. Εξαιρετικά σημαντική ήταν και η εικόνα του πάγκου, πανηγύριζαν όλοι, είχαν ανάγκη ένα καλό παιχνίδι. Έμοιαζαν απελευθερωμένοι, μπαίνοντας σε πιο ορθολογικούς ρόλους, γεγονός που τους βοήθησε να παραμείνουν συγκεντρωμένοι.

Το ξεκίνημα στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν μέτριο για τον Ολυμπιακό, υπήρχαν και πολλά φάουλ, η Βαλένθια έσφιξε την άμυνα της αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να περιορίσει τον Σπανούλη, που δεν είχε τόση δημιουργία αλλά βρήκε την εκτέλεση στο τέλος της περιόδου. Κομβική ήταν η παρουσία και του Παπανικολάου.

Οι 'παλιοί', δηλαδή οι τρεις Έλληνες (Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου) και ο Μιλουτίνοβ (ρεκόρ καριέρας στα επιθετικά ριμπάουντ με 8 - 14 συνολικά), συν τον Κουζμίνσκας που ήταν στην δεύτερη ομάδα, κρατούσαν πολύ ψηλά την διαφορά. Ο Μπόλτγουϊν έδειξε πως ακόμη δεν έχει μπει στο κλίμα, πήρε κάποιες ατομικές προσπάθειες και ήταν λογικό από τη στιγμή που η διαφορά ήταν στους τριάντα πόντους.

Ο Κεζμούρα ξεκούρασε τον Σπανούλη (17π., 3/6 τρ., 4ρ., 6ασ.) στην τελευταία περίοδο και έδωσε περισσότερο χρόνο στον Μπόλντγουϊν, αλλά με τους Πρίντεζη (13π., 3ρ., 3ασ.), Παπανικολάου (12π., 5κλ.) και Μιλουτίνοβ (17π., 14ρ. - 29 ranking) ο Ολυμπιακός διατήρησε σχετικά εύκολα το μεγάλο του προβάδισμα μέχρι το τελικό 89-63 στο ΣΕΦ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK