Ωραία γήπεδα, καλό πρωτάθλημα

Ωραία γήπεδα, καλό πρωτάθλημα
Οι εποχές που το ελληνικό πρωτάθλημα διεξαγόταν σε γήπεδα-στρούγκες, όπου οι οπαδοί είχα τη δυνατότητα να τραβήξουν τα μαλλιά των παικτών μάλλον πέρασε ανεπιστρεπτί για το ελληνικό μπάσκετ. Η κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και κάποια σημαντικά έδρα υποδομής που έγιναν στην επαρχία μας δίνουν επιτέλους τη δυνατότητα να ισχυριστούμε ότι το γηπεδικό πρόβλημα εν πολλοίς λύθηκε.

Τα περισσότερα κλειστά της Α1 αν μη τι άλλο προσφέρουν ανέσεις. Το κλειστό του ΟΑΚΑ, το ΣΕΦ, η Πυλαία, το "Τόφαλος" στην Πάτρα είναι δοκιμασμένα γήπεδα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του μπάσκετ. Πέρυσι μπήκε στο χορό, αυτό του Γαλατσίου ενώ φέτος, με τη μετακόμιση του Πανιωνίου στο Ελληνικό άλλο ένα ολοκαίνουργιο κλειστό τίθεται στη διάθεση των φίλων του μπάσκετ.

Βέβαια οι προβληματικοί χώροι δεν έχουν πάψει να υπάρχουν (Ιβανώφειο, Βενετόκλειο) αλλά πλέον αποτελούν μειοψηφία. Το γενναίο βήμα προς το εκσυγχρονισμό έχει γίνει λοιπόν άσχετα αν η ΚΑΕ δεν έβαλαν το χεράκι τους σε αυτό.

Mε την εκμετάλλευση των αθλητικών υποδομών της χώρας όμως το μπάσκετ μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες αλλά και στην επιστροφή του κόσμου στα (ωραία) γήπεδα. Τώρα πια οι προϋποθέσεις υπάρχουν. Χρειάζονται όμως ακόμα κάποιες πινελιές που θα κάνουν το πρωτάθλημα ακόμα πιο ανταγωνιστικό και εμπορικό. Η συνέχεια στα παρκέ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK