Οριστική συμφωνία ΕΟΚ με Κατσικάρη

Ο Φώτης Κατσικάρης θα είναι οριστικά ο διάδοχος του Αντρέα Τρινκιέρι στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας. Ο Έλληνας τεχνικός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, και συμφώνησε στα πάντα.

Οριστική συμφωνία ΕΟΚ με Κατσικάρη

Οι συζητήσεις των δύο πλευρών είχαν φτάσει σε καλό σημείο εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο δεν είχαν καταλήξει ακόμα σε οριστική συμφωνία. Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ, της Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης, της Βαλένθια, του Άρη, της Μπιλμπάο και για ένα "φεγγάρι" της εθνικής Ρωσίας ήταν επικεφαλής της λίστας που είχε καταρτίσει η ΕΟΚ.

Μετά από την αποτυχία της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ, ο Τρινκιέρι αποτελούσε ξένο σώμα και δεσμευόταν με την ομοσπονδία μόνο τυπικά.

Οι σκέψεις περί αντικατάστασης υπήρχαν αμέσως μετά από την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας και μέσα στα ονόματα που είχαν ακουστεί ήταν κι αυτά του Παναγιώτη Γιαννάκη και του Αργύρη Πεδουλάκη, όταν απομακρύνθηκε από τον Παναθηναϊκό.

Εν τέλει, ο "εκλεκτός" της ομοσπονδίας είναι ο 47χρονος προπονητής, με τον οποίο θα ολοκληρωθεί το ζήτημα της πρόσληψής του και στο τυπικό μέρος με υπογραφές και ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οριστική συμφωνία ΕΟΚ με Κατσικάρη
katsikaris1.jpg

Το βιογραφικό από τη Βικιπαίδεια

"Ο Κατσικάρης ξεκίνησε την καριέρα του στον Ιωνικό Νίκαιας και έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη Α1 εθνική σε ηλικία μόλις 15 ετών. Διετέλεσε παίκτης του Ιωνικού, του Σπόρτιγκ, της ΑΕΚ επί έξι χρόνια και του Ηράκλειου. Συνολικά έπαιξε 197 παιχνίδια στην Α1.

Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση το 1998, ανέλαβε θέση βοηθού προπονητή στην ΑΕΚ. Από το 1999 έως και το 2003 διατέλεσε βοηθός του Ντούσαν Ίβκοβιτς και του Ντράγκαν Σάκοτα στην ΑΕΚ, στην πιο επιτυχημένη περίοδος στη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ, καθώς κατέκτησε 1 πρωτάθλημα και 2 Κύπελλα Ελλάδας, αλλά και 1 Κύπελλο Σαπόρτα.

Έπειτα από πέντε χρόνια στο πόστο του βοηθού στην ΑΕΚ, προωθήθηκε σε πρώτο προπονητή της ομάδας, θέση την οποία διατήρησε για δύο σεζόν (2003-04, 2004-05).

Οριστική συμφωνία ΕΟΚ με Κατσικάρη

Ως πρώτος προπονητής, ο Κατσικάρης οδήγησε την ΑΕΚ στους τελικούς των πλέι οφ στο ελληνικό πρωτάθλημα και στη φάση των 16 της Ευρωλίγκα την αγωνιστική περίοδο 2004-05. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ανέδειξε νέους παίκτες όπως ο Νίκος Ζήσης και ο Γιάννης Μπουρούσης.

Ο Κατσικάρης ανέλαβε στη συνέχεια την τεχνική ηγεσία της ρωσικής Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης. Με την Ντιναμό τερμάτισε στη 2η θέση του ρωσικού πρωταθλήματος στην κανονική περίοδο και τελικά η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης κατετάγη 3η μετά τα πλέι οφ στη σεζόν 2005-06. Η Ντιναμό όμως εκείνη την εποχή χρεοκόπησε με αποτέλεσμα ο Κατσικάρης να φύγει από τη Ρωσία.

Τον Οκτώβριο του 2006 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ισπανικής Πάμεσα Βαλένθια. Εκεί εργάστηκε για δύο χρόνια, αλλά, καθώς έφτασε μόνο μέχρι τα προημιτελικά του ισπανικού πρωταθλήματος, απολύθηκε το Νοέμβριο του 2008.

Τον Οκτώβριο του 2009 ανέλαβε ως προπονητής τον Άρη, αντικαθιστώντας τον Αντρέα Ματσόν. Λίγους μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2010, και μετά από ήττα του Άρη από τον ΠΑΟΚ, ο Κατσικάρης παραιτήθηκε.

Λίγες ημέρες αργότερα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπιλμπάο, η οποία βρισκόταν στην προτελευταία θέση του ισπανικού πρωταθλήματος, με ρεκόρ νικών-ηττών 4-17. Με προπονητή τον Κατσικάρη, η Μπιλμπάο απέφυγε τον υποβιβασμό, αλλά για μία νίκη δεν κατάφερε να συμμετάσχει στα πλέι οφ. Έφτασε όμως μέχρι το φάιναλ φορ του EuroCup.

Οριστική συμφωνία ΕΟΚ με Κατσικάρη

Tην επόμενη σεζόν, η Μπιλμπάο έφτασε μέχρι τους τελικούς των πλέι οφ στην Ισπανία, αποκλείοντας τη Βαλένθια στα προημιτελικά και τη Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά. Έχασε από τη Μπαρτσελόνα που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας, αλλά η 2η θέση, μετά τα πλέι οφ, ήταν η υψηλότερη στην ιστορία της ομάδας.

Αυτή η 2η θέση οδήγησε τη Μπιλμπάο στην απευθείας πρόκριση στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκα την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Τη σεζόν 2011-12 στην Ευρωλίγκα ο Κατσικάρης οδήγησε τη Μπιλμπάο μέχρι τους προημιτελικούς όπου αποκλείστηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ στο πρωτάθλημα Ισπανίας τερμάτισαν έκτοι και αποκλείστηκαν στα προημιτελικά των πλέι οφ.

Το 2012 συμφώνησε να αναλάβει παράλληλα προπονητής της εθνικής ομάδας της Ρωσίας, αρχής γενομένης από το Ευρωμπάσκετ του 2013 στη Σλοβενία αλλά παραιτήθηκε τον Ιούλιο του 2013 μετά την απομάκρυνση τον γενικού διευθυντή της ομάδας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK