Όσα χάνει ο Παναθηναϊκός με τον τραυματισμό του Τζέιμς και η... μεταγραφή

Η φύση του τραυματισμού του Μάικ Τζέιμς, το τεράστιο κενό στην περιφέρεια και οι πιθανότητες απόκτησης νέου περιφερειακού. Το Contra.gr αναλύει την κατάσταση μετά το πρόβλημα που προέκυψε στον Παναθηναϊκό.

Όσα χάνει ο Παναθηναϊκός με τον τραυματισμό του Τζέιμς και η... μεταγραφή

Είναι να χτυπάει τον κεφάλι του στον τοίχο ο Αργύρης Πεδουλάκης!

Πάνω που ο κόουτς του Παναθηναϊκού είχε καταλήξει για τους ξένους που θα έχει στη διάθεσή του για τον α' γύρο της Stoiximan.gr Basket League, αποκλείοντας Φελντέιν-Νίκολς, ήρθε ο -σοβαρός-τραυματισμός του Μάικ Τζέιμς στο χέρι να θολώσει το μυαλό του.

Στον πήχυ του δεξιού χεριού του 26χρονου Αμερικανού προκλήθηκε ένα βαθύ σκίσιμο και γι' αυτό αποφασίστηκε άμεσα η λύση του χειρουργείου.

ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗ ΜΑΓΙΑ

Αν στη μέση δεν ήταν το ντέρμπι (της επόμενης Δευτέρας) με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, το διάστημα που θα μείνει εκτός ο Αμερικάνος γκαρντ κουτσά-στραβά θα περνούσε.

Έλα όμως που η πρώτη μάχη των "αιωνίων" είναι πολύ νωρίς στη νέα σεζόν, μόλις στη 2η αγωνιστική, με αποτέλεσμα ο "Άρτζι" να μπαίνει σ' έναν "κυκεώνα σκέψεων" και σε διαδικασία αναπροσαρμογή όλων όσων είχε σχεδιάσει στο χαρτί.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΓΙΑΤΙ...

Ο Τζέιμς ήταν αναπόσπαστο κομμάτι στο πλάνο του Πεδουλάκη. Δεν είναι τυχαίο πως ήταν εκτός από κάθε πιθανό συνδυασμό εκείνων που θα "κόβονταν" από το ελληνικό ρόστερ.Αφενός το στιλ και η χρησιμότητα του 26χρονου κόμπο γκαρντ αφετέρου η έλλειψη μιας έξτρα λύσης στην οργάνωση δίπλα στον Νικ Καλάθη έκαναν απαραίτητη την παρουσία του στη 12άδα του "τριφυλλιού".

Τι θα χάσει ο Παναθηναϊκός;

- Τον παίκτη με το καλύτερο πρώτο βήμα.

- Το παιχνίδι του Τζέιμς στο "ένας μ' έναν".

- τη χημεία του με τον Γιάννη Μπουρούση, αφού είχαν μάθει να συνεργάζονται με κλειστά μάτια.

- το σύστημα με δύο χειριστές στην πεντάδα.

- Τα γρήγορα πόδια του στην άμυνα και τα ματσαρίσματα.

- Το δυναμισμό του.

Ο Φελντέιν θα καλύψει το σουτ και θα δώσει όσα έχει στην άμυνα. Ωστόσο δεν θα πηδήξει το ίδιο καλά στο ριμπάουντ, δεν θα τρέξει με την μπάλα στα χέρια, δεν θα αναλάβει με την ίδια άνεση ατομική ενέργεια.

Ο Μάικ Τζέιμς επελέγη το καλοκαίρι για συγκεκριμένα πράγματα και η απουσία του αφήνει ένα τεράστιο κενό στην περιφέρεια. Αναγκαστικά ο χρόνος συμμετοχής του Καλάθη θ' αυξηθεί, κάτι που συνεπάγεται κούραση σώματος-μυαλού, εκτός κι αν ο Μποχωρίδης δηλώσει καθ' όλα έτοιμος γι' αυτό το επίπεδο, κάτι δύσκολο μετά τη γεμάτη προβλήματα περυσινή σεζόν, όσο κι αν έχει δουλέψει.

ΝΕΟ ΠΑΙΚΤΗΣ ΑΝ...

Γι' αυτό και δεν πρέπει ν' αποκλειστεί το ενδεχόμενο απόκτησης νέου περιφερειακού με μηνιαίο συμβόλαιο, εφόσον το διάστημα απουσίας του Τζέιμς από τη δράση φτάσει ή ξεπεράσει τις τέσσερις εβδομάδες, κάτι που δεν μπορεί ν' αποκλειστεί. Πεδουλάκης και διοίκηση θέλουν δυνατό ρόστερ για την απαιτητική σεζόν στην Ευρώπη και θα επιδιώξουν με κάθε τρόπο να ξεπεράσουν την αναποδιά αυτή φέρνοντας περιφερειακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σοκ στον Παναθηναϊκό με Τζέιμς!

News 24/7

24MEDIA NETWORK