Όσα δεν είδατε στον τελικό

Ένας τελικός "αιωνίων", πολλώ δε μάλλον το ματς της χρονιάς, δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Με την "κρυφή κάμερα" του Contra.gr καταγράψαμε αθέατες στιγμές της μάχης που έκρινε τον τίτλο.

Όσα δεν είδατε στον τελικό
INTIME SPORTS

Η αγωνία μεγάλη. Το διέκρινες στις κινήσεις όλων των εμπλεκομένων. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, από τους πρώτους που πάτησαν… ΟΑΚΑ, ήταν δεν ήταν 5:30, δεν έβρισκε ησυχία. Βόλτες στο παρκέ, "πηγαδάκια" με γνωστούς, εκτιμήσεις για τον αγώνα και ερωτήματα. Πώς θα κυλήσει, προς τα που θα γείρει την πλάστιγγα, θα είναι κατάμεστο το γήπεδο.

Αλήθεια είναι πως και τούτη τη φορά οι κενές κερκίδες ήταν πολλές μισή ώρα πριν από το πρώτο τζάμπολ. Όχι όμως για πολύ, αφού με την έναρξη της αναμέτρησης και ως δια μαγείας το κλειστό ήταν γεμάτο απ’ άκρη σ’ άκρη. Από βορρά και νότο, ανατολή και δύση.

Το κακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού ήταν μικρής διάρκειας και ο κόσμος δεν πρόλαβε να βγει από την… εξίσωση. Ούτε καν εκείνοι οι τύποι με τα πράσινα λέιζερ που ανάγκασαν νωρίς-νωρίς τον Μάνο Παπαδόπουλο να πιάσει… δουλειά ζητώντας, μέσω των εκφωνητών, να εντοπιστούν και να εξοστρακιστούν οι δράστες.

Εν τω μεταξύ, η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη, μετά από διαβουλεύσεις, είχε πάρει διαφορά και ο Γιώργος Μπαρτζώκας τράβηξε στον πάγκο τον Μπρεντ Πετγουέι. Τον επέπληττε επί πολλά δεύτερα για τη συμπεριφορά του στο παρκέ. Προτού δε επιστρέψει στη θέση του, ο Μίλαν Τόμιτς ανέλαβε να του κάνει… ιδιαίτερα. Για την επόμενη φορά που ήρθε μετά από περίπου δύο περιόδους.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού ζητούσε ηρεμία και χειροκροτούσε στις χαμένες βολές του Σπανούλη, αλλά οι παίκτες του δεν ανταποκρίνονταν. Μόνο ο Ματ Λοτζέσκι είχε τα… κότσια, αφού σκόραρε, να πανηγυρίσει με τη γροθιά του σφιγμένη μπροστά στους πολυθρονάτους οπαδούς του "τριφυλλιού". Εισέπραξε, αναμενόμενα, πολλά κοσμητικά επίθετα και ανάλογες χειρονομίες, γνωστές ελληνικές συμπεριφορές.

Όσα δεν είδατε στον τελικό

Πάνω που οι "ερυθρόλευκοι" μείωσαν, ο Ντάνστον έχασε κάρφωμα, σωριάστηκε φαρδύς-πλατύς στο παρκέ και ο Παναθηναϊκός ξέφυγε πάλι, αφού ακολούθησε αντιαθλητικό. Πολύ περισσότερο δε όταν ο Ράιτ έκοψε τον Σερμαντίνι και ο Γεωργιανός σέντερ για… εκδίκηση χρεώθηκε τεχνική ποινή για διαμαρτυρία. Εκτός εαυτού και… πνεύματος αγώνα, δεν χρησιμοποιήθηκε έκτοτε.

Προηγουμένως ο διαιτητής Φούφης είχε δεχθεί την μπάλα από προσπάθεια για κλέψιμο από τον Διαμαντίδη, αλλά δεν… ζαλίστηκε. Μαζί με τους άλλους δύο (Χριστοδούλου, Αναστόπουλο) σφύριζαν σωστά παρά τις περισσότερες βολές των γηπεδούχων στο πρώτο 20λεπτο, απόρροια των επαφών που επεδίωκαν και των πολλών περισσότερων φορών που πέρασαν την μπάλα μέσα.

Μετά το +21 λογικό ήταν ο κόσμος να παραληρούσε. Οι "ερυθρόλευκοι", ο Σπανούλης δεν απέφυγε το πικάρισμα με το ειρωνικό χειροκρότημα στις εύστοχες βολές που είχε στο δεύτερο ημίχρονο.

Ούτε το γεγονός αυτό πάντως τον… ξύπνησε. Τουναντίον οι "πράσινοι" ήταν εκείνοι που έβγαζαν πάθος, ένταση, θέληση.

Εξ ου και Διαμαντίδης-Ματσιούλις είχαν μια… διαφωνία λίγων δευτερολέπτων για μια επίθεση που κατέληξε στο πουθενά, παρά το μεγάλο προβάδισμα.

Με τη διαφορά στο -19 ο Τόμιτς έφτιαχνε τη γραβάτα του και ο Μπαρτζώκας άρχισε να συμβιβάζεται. Ούτε διαμαρτυρίες ούτε φωνές ούτε σακάκια. Μάλιστα κάθισε στη θέση του ως τη στιγμή που ο άρχισε η αντεπίθεση των "ερυθρολεύκων". Ο κόσμος αγανακτούσε για τους διαδοχικούς πόντους του Κόλινς, ενώ ο σταθερά καλός Λοτζέσκι κατέβασε τη διαφορά στους τρεις.

Ντέρμπι μέχρι τη στιγμή που Φώτσης / Ματσιούλις αποκατέστησαν την τάξη και οι "κάφροι" της εξέδρας ανάψουν καπνογόνα και ρίξουν ένα-δυο στο γήπεδο. Ξανά στο μικρόφωνο ο Μ.Παπαδόπουλος, το "πετάξτε έξω το μ@λ@κ@" ακούστηκε μέχρι την Κηφισίας.

Δεν αποφεύχθηκε ούτε η εισβολή στο φινάλε για την αποθέωση των πρωταθλητών που περίμεναν υπομονετικά στ’ αποδυτήρια για την απονομή. Εν τέλει αυτή έγινε στην εξέδρα των επισήμων, με αποτέλεσμα να χαθεί η… μαγεία και η ορατότητα για τους περισσότερους, όσους είχαν μείνει στις θέσεις τους, να είναι περιορισμένη.

Το πάρτι συνεχίστηκε στ’ αποδυτήρια. Πιο χαλαρά απ’ όσο συνήθως. Με Σφακιανάκη στα ηχεία, το πούρο του Μανωλόπουλου, μπουγέλο μεταξύ των παικτών, τον Λάσμε να κάνει… καμάκι στην κούπα επαναλαμβάνοντας συνέχεια "τι κάνεις", τον Παππά να κοροϊδεύει τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη που μιλούσε στη Super Basket BALL και να συναγωνίζεται με τον Κώστα Αποστολίδη για τα πιο πολλά συγχαρητήρια SMS.

Μέχρι να πλυθούν, ντυθούν (ξυριστούν δεν είχε) ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ για φωτογραφίες, selphies και μη, ή αυτόγραφα. Ουδείς είπε όχι. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Μέχρι και ο ντροπαλός Διαμαντίδης ικανοποίησε κάθε έτοιμα, έχοντας ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπο.

Μόνο ο Τζέιμς Γκιστ έβαλε ένα καπέλο… παραλίας μήπως και δεν τον γνωρίσουν, απέτυχε όμως παταγωδώς!

Όσα δεν είδατε στον τελικό

H απονομή όπως την είδαμε εμείς...

Διαβάστε ακόμη:

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 82-71

PHOTOSTORY: Η νίκη τίτλου του Παναθηναϊκού και η απονομή

Η απονομή του Παναθηναϊκού (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK