Όταν ο έκθαμβος Μπατής 'πιάστηκε' off κάμερα να παραμιλάει για τον Τζόρνταν

Ο Κώστας Μπατής 'έφυγε' απ' τη ζωή σε ηλικία 61, όμως άφησε παρακαταθήκη μια σειρά μεταδόσεων-λατρείας προς το μπάσκετ. Μεταξύ αυτών, εκείνη που αποκαλεί "μπάσταρδο" τον Μάικλ Τζόρνταν, έχοντας μείνει άναυδος από τα όσα είχε κάνει στο παρκέ ο 'Air'.

Ο Κώστας Μπατής
Ο Κώστας Μπατής EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Μπατής συνέδεσε τη φωνή του με τα πρώτα χρόνια του μπάσκετ στην ιδιωτική τηλεόραση. Η ιδιότητά του ως επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής (και 4 φορές πρωταθλητής Ελλάδας με τη φανέλα του Παναθηναϊκού) ανήκε στο παρελθόν και από τη δεκαετία του '90 υπερίσχυσε εκείνη του δημοσιογράφου και παρουσιαστή, η οποία τον συνόδευσε μέχρι το τέλος, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, σε ηλικία 61 ετών.

Η καρδιά 'πρόδωσε' τον σπουδαίο μπασκετάνθρωπο, ο οποίος αφήνει παρακαταθήκη την μπασκετική καριέρα του, αλλά και ορισμένες μεταδόσεις που έμειναν στην ιστορία. Ή και ορισμένες... μη μεταδόσεις, που επίσης έμειναν στην ιστορία. Τρανό παράδειγμα ο σχολιασμός του στο ημίχρονο του περίφημου αγώνα του Ολυμπιακού με τους Σικάγο Μπουλς στο Παρίσι, για το τουρνουά McDonalds του 1997, επίσης 18 Οκτωβρίου.

Τα δικαιώματα της μετάδοσης ανήκαν στον ΑΝΤ1 και στο 'Μπερσί' βρέθηκαν ο Νίκος Παπαδογιάννης, μαζί με τον Μπατή, οι οποίοι είχαν την ευθύνη της μετάδοσης. Όλα κύλησαν ομαλά, άπαντες θαύμασαν τον Μάικλ Τζόρνταν και την παρέα του (έστω κι αν υπήρχαν απόντες) και μαζί τους οι δύο Έλληνες δημοσιογράφοι. Και μπορεί να το έδειξαν με κάποια μετριοπάθεια στη μετάδοση, εκτός 'αέρα', όμως, δεν έκρυψαν τον εντυπωσιασμό τους γι' αυτό που παρακολουθούσαν από τον 'Air'.

Το βίντεο με ολόκληρη τη μετάδοση εμφανίστηκε ξαφνικά στο YouTube πριν από κάποια χρόνια, με συνέπεια να αποκαλυφθούν οι συζητήσεις που έκαναν οι δύο δημοσιογράφοι, όταν στους τηλεοπτικούς δέκτες μεταδίδονταν διαφημίσεις. Το πιο χαρακτηριστικό απόσπασμα ήταν αυτό που συνέβη στο ημίχρονο της αναμέτρησης. "Νομίζω ότι ονειρεύομαι", είπε ο Παπαδογιάννης, για να αρχίσει ένα... αυθεντικό παραλήρημα λατρείας από τον Μπατή για τον Τζόρνταν.

"Ρε, τι έκανε; Τι έκανε ρε ο μπάσταρδος, είναι δυνατόν; Δηλαδή, ο Νεύτων έζησε λάθος αιώνα. Έχασε τρομερή ευκαιρία να ασχοληθεί με τον νόμο της βαρύτητας μαζί του. Έχω την εντύπωση ότι και μέσα στο νερό να τον βάλεις, έτσι θα παίζει. Μη γελάς", είπε σε πρώτη φάση, για να συνεχίσει λίγο αργότερα: "Λέω, και στο νερό να τον βάλεις, τα ίδια θα κάνει. Τι μπάσταρδος είναι αυτός ρε;"

Κάπου εκεί, ήρθε η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου -μάλλον- από έναν τεχνικό: "Θα 'θελες να παίξεις εκεί απέναντί του;" "Εγώ αν θα 'θελα; Με το κοστούμι να με βάλεις και με τα σκαρπίνια, θα παίξω. Κι ας περάσει απ' το κεφάλι μου κι ας καρφώσει την μπάλα. Τι γελάτε, ρε; Τη φωτογραφία θέλω να 'χω μόνο, τίποτε άλλο. Θα την έχω προίκα στην κόρη μου και θα της ζητάω εγώ προίκα. Θέλω 10 πολυκατοικίες για να τη δώσω. Πωπω, τον άτιμο".

Φυσικά, δεν είναι η μοναδική μετάδοση στην οποία θαύμαζε αυτό που έβλεπε. Το κάρφωμα του Κλιφ Λέβινγκστον σε αγώνα του ΠΑΟΚ με την Ορτέζ το 1992-1993 είναι εξίσου ενδεικτικό του πόσο αγαπούσε το μπάσκετ.


News 24/7

24MEDIA NETWORK