Όταν ο Κόμπε Μπράιαντ έκανε προπονήσεις στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε προπονήσεις με τον Κόμπε Μπράιαντ τη χρονιά που κατέκτησε τον τίτλο του MVP. Μόνο συμπτωματικό δεν μπορεί να είναι.

Ο Κόμπε Μπράιαντ των Λος Άντζελες Λέικερς σε στιγμιότυπο με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς για την κανονική σεζόν του NBA 2015-2016 στο 'Στέιπλς Σέντερ', Λος Άντζελες, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015
Ο Κόμπε Μπράιαντ των Λος Άντζελες Λέικερς σε στιγμιότυπο με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς για την κανονική σεζόν του NBA 2015-2016 στο 'Στέιπλς Σέντερ', Λος Άντζελες, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 AP PHOTO/DANNY MOLOSHOK

Πίσω στην offseason του 2018, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ήδη ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς κι ένας από τους κορυφαίους παίκτες του NBA, ωστόσο είχε ακόμα δρόμο να διανύσει. Οι Μπακς δεν είχαν προχωρήσει πέραν του 1ου γύρου των πλέι οφ επί των ημερών του κι εκείνος έπρεπε να βρει αυτό το κάτι παραπάνω για να τους οδηγήσει στη διάκριση.

Στο παρελθόν είχε δηλώσει επανειλημμένα ότι ήθελε να κάνει προπονήσεις με τον Κόμπε Μπράιαντ, οι οποίες θα τον βοηθούσαν σε τεχνική και νοοτροπία. Αναζητούσε κι εκείνος το 'Mamba Mentality' που χαρακτήριζε το παιχνίδι του βετεράνου Αμερικανού. Εξάλλου, τα προηγούμενα χρόνια ο ένας έλεγε τα καλύτερα λόγια για τον άλλο και η εκτίμηση ήταν αμοιβαία. Οι προσπάθειές του 'καρποφόρησαν' τελικά τον Αύγουστο εκείνου του έτους, όταν δέχθηκε πρόσκληση του Μπράιαντ για προπονήσεις. "Προσπαθούσα να διευρύνω το παιχνίδι μου και να βρω τρόπους και ανθρώπους που θα με βοηθήσουν και νομίζω ο Κόμπε Μπράιαντ ήταν ένας εξ αυτών", δήλωσε στο επίσημο κανάλι των Μπακς.

"Έμαθα από αυτόν ότι πρέπει να είσαι απλός. Πρέπει να δουλέψεις στην τέχνη σου ξανά και ξανά και ξανά. Πρέπει να σκέφτεσαι έξω από το κουτί και πάντα πρέπει να είσαι παιδί. Αυτό μου είπε. Αποκρίθηκα 'να είσαι παιδί; Τι εννοείς να είσαι παιδί; Αφού πρέπει να είσαι ώριμος, να είσαι άντρας. Όταν πατάς στο παρκέ, να είσαι άντρας, να τους δείχνεις ότι είσαι εδώ'. 'Οχι. Αυτό που εννοώ να είσαι παιδί... Το παιδί χρησιμοποιεί τη φαντασία του. Μπορείς να δεις ένα παιδί και να παίζει πετώντας δύο πέτρες. Όταν είσαι παιδί, πάντα θέλεις να μαθαίνεις, κάνεις ερωτήσεις. Γιατί το κάνω αυτό; Γιατί κάθομαι στη θέση του συνοδηγού; Γιατί ήμουν καλός στο σχολείο σήμερα; Πάντα να κάνεις ερωτήσεις'. Μου είπε πάντα να είμαι παιδί. Η δουλειά ήταν σπουδαία. Με έκανε να σουτάρω 300 φορές. Όμως ήταν όλα τα ίδια σουτ. Τα ίδια. Με πήγε σε ένα σημείο και μου είπε 'βάλε 20'. Του λέω 'πόσα; Να βάλω 10'. 'Οχι, βάλε 20. Μείνε χαμηλά, χρησιμοποίησε τα πόδια σου, σούταρε όταν είσαι στο πιο ψηλό σημείο και βάλε 20'".

Η λαχτάρα του να κάνει προπονήσεις με τον Μπράιαντ ήταν τέτοια που έφτασε στο ραντεβού 3 ώρες νωρίτερα και άρχισε την εξάσκηση μόνος του, χωρίς να περιμένει τον 'δάσκαλό' του: "Ήταν εκπληκτικός. Ήταν εκπληκτικό να δουλεύω με τον Κόμπε. Είχα το σημειωματάριό μου, είχα ερωτήσεις για εκείνον να μου απαντήσει. Του είπα πριν αρχίσω τις ερωτήσεις 'κοίτα, δεν θέλω αυτό να γίνει συνέντευξη', Μου λέει 'όχι, όχι όχι, μπορείς να ρωτήσεις ό,τι θέλεις'. Του λέω 'είσαι σίγουρος;'. Μου λέει 'ναι'. Άρχισα να ρωτάω για πράγματα που ήθελα να μάθω, για την ανάρρωση, για την offseason, για θέματα εκτός γηπέδου, πράγματα που αφαιρούν τη συγκέντρωσή σου από το μπάσκετ. Ήταν κουλ, ήταν φανταστικός. Γνώρισα τη μικρή κόρη του, την Τζίτζι".

"Ήμουν εκεί 3 ώρες πριν από εκείνον. Μόνο στην οικογένειά μου το έχω πει αυτό. Δεν ήξερε (σ.σ. ο Μπράιαντ) ότι είχα έρθει 3 ώρες νωρίτερα και όταν τελείωσε το πρόγραμμα του είπα σε πρόλαβα στο γυμναστήριο. Απάντησε με γέλιο, αλλά δεν νομίζω να κατάλαβε τι έλεγα, οπότε επανέλαβα. Μου λέει 'τι ώρα ήρθες' και του είπα ότι είχα έρθει 3 ώρες νωρίτερα. Έκανα τα σουτ μου και μετά έκανα λίγη αποκατάσταση, μετά έκανα ξανά τα σουτ μου, μετά έκατσα ξανά κι έκανα λίγη στατική γυμναστική και μετά ήρθε. Ήμουν εκεί πιο νωρίς. Η αρχική αντίδρασή του νομίζω ήταν να αποφύγει το θέμα όταν του το είπα, αλλά είναι κουλ τύπος και γελούσε. Τον θαυμάζω τον Κόμπε Μπράιαντ και στο κεφάλι μου θεωρώ ότι πρέπει να του δείξω ότι το θέλω. Όχι ότι είμαι εδώ απλά για να χαζεύω και να λέω ότι γυμνάζομαι μαζί του. Είμαι εδώ επειδή θέλω να γίνω καλύτερος. Οπότε ήταν φανταστικό που δούλεψα μαζί του".

Έπειτα από παίκτες όπως ο Καγουάι Λέοναρντ, ο Γκόρντον Χέιγουορντ, Κάιρι Ίρβινγκ, Άντονι Ντέιβις, ο Μπράιαντ βοήθησε και τον Αντετοκούνμπο να βελτιώσει ορισμένα στοιχεία του ως καλαθοσφαιριστής. Το αποτέλεσμα έγινε ορατό με την πρώτη, αφού τη σεζόν 2018-2019 αναδείχθηκε MVP του NBA και οδήγησε τους Μπακς στον τελικό της Ανατολής. Βέβαια, το επόμενο καλοκαίρι δήλωσε ότι ακόμα κι αν είχε νέα πρόσκληση, δεν θα την έκανε αποδεκτή, χωρίς να θέλει να προσβάλλει τον Μπράιαντ. Ο λόγος; Μα φυσικά οι υποχρεώσεις που είχε με την Εθνική Ελλάδας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

News 24/7

24MEDIA NETWORK