Όταν ο Μουτόμπο σόκαρε το NBA (VIDEO)

20 χρόνια πριν, τα ξημερώματα της 8ης Μαΐου του 1994, ήταν η μέρα που οι Ντένβερ Νάγκετς σόκαραν τον μαγικό κόσμο του NBA, γυρνώντας τη σειρά των πλέι οφ κόντρα στους Νο 1 τότε Σιάτλ Σούπερσονικς από 2-0 σε 2-3. Διαβάστε για το απίστευτο κατόρθωμα της ομάδας του Ντένβερ που δεν μπορούσε να φανταστεί ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της!

Όταν ο Μουτόμπο σόκαρε το NBA (VIDEO)

Τα ξημερώματα της 8ης Μαΐου του 1994 ο Ντικέμπε Μουτόμπο οδήγησε τους Νάγκετς σε μια από τις πιο απίστευτες ανατροπές στην ιστορία του ΝΒΑ. Όταν η ομάδα του Ντένβερ κλήθηκε να αντιμετωπίσει στα πλέι οφ τους Νο 1 τότε Σιάτλ Σούπερσονικς, ακόμη και ο πιο φανατικός οπαδός της δεν πίστευε αυτό που θα ακολουθούσε.

Οι Σόνικς είχαν ξεκινήσει τα πλέι οφ, προερχόμενοι από ένα ρεκόρ 63 νικών στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τους Νάγκετς να έχουν ένα φτωχό 42-40, το οποίο τους καθιστούσε το απόλυτο αουτσάιντερ, γεγονός που επιβεβαιώθηκε ακόμη περισσότερο όταν οι Σόνικς πήραν τα δύο πρώτα παιχνίδια.

Ωστόσο, η ομάδα του Νταν Άισελ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, κάνοντας την ανατροπή και κερδίζοντας τις δύο επόμενες αναμετρήσεις με διαφορά 17 πόντων και στη συνέχεια με προβάδισμα 9 πόντων στην παράταση.

Το τελευταίο παιχνίδι οδηγήθηκε κι αυτό στην παράταση, αλλά με ηγέτη τον Ντικέμπε Μουτόμπο, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις σε όλη τη σειρά των πλέι οφ, ιδιαίτερα με τις αμυντικές του ικανότητες, οι Νάγκετς κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των Σούπερσονικς με 98-94. Μάλιστα, οι 31 τάπες του Μουτόμπο σε 5 παιχνίδια, παραμένουν μέχρι σήμερα ρεκόρ. Αξίζει να σημειωθεί πως την επόμενη σεζόν ο Κονγκολέζος κατέκτησε το βραβείο του αμυντικού της χρονιάς.

Για την ιστορία, στην επόμενη φάση οι Νάγκετς αντιμετώπισαν τους Γιούτα Τζαζ, δεν κατάφεραν να συνεχίσουν στην διοργάνωση, αλλά έμειναν στην ιστορία για την επική ανατροπή που πέτυχαν στον πρώτο γύρο, με τη φωτογραφία του Μουτόμπο λίγο μετά το σφύριγμα της λήξης να συμπεριλαμβάνεται στα highlights του παιχνιδιού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK