Όταν ο ΠΑΟΚ κατακτούσε το πρωτάθλημα...

Θυμηθείτε το τελευταίο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ, το οποίο είχε "έρθει" σαν σήμερα (22/4) το 1992 μετά από νίκη επί του Ολυμπιακού με σκορ 82-97 (VIDEOS).

Όταν ο ΠΑΟΚ κατακτούσε το πρωτάθλημα...

Πέρασαν ακριβώς 23 χρόνια από το τελευταίο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ... Ηταν 22 Απριλίου του 1992, όταν ο "Δικέφαλος" κέρδισε στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό με σκορ 82-97 (για την ιστορία ο Φασούλας πέτυχε 24 πόντους, ο Πρέλεβιτς 20, ο Μπάρλοου 17, ο Μπουντούρης 15, ο Κόρφας 12, ο Μακαράς 5, ο Φιλίππου 2 και ο Σταυρόπουλος 2) και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας.

Για πολλά χρόνια ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Νίκος Βεζυρτζής προσπαθούσε να οδηγήσει στην κορυφή τον "Δικέφαλο" και τελικά τα κατάφερε εκείνη την μέρα (22/4/92) μετά από αρκετές πίκρες" που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια σε "μάχες" κόντρα στον Αρη όσον αφορά τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ιβκοβιτς: "Ηρθα σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα"

Προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν ο Ντούσαν Ιβκοβιτς. "Ηρθα σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα που για χρόνια είχε δουλέψει πάρα πολύ καλά και πιστεύω πως έδωσα κάτι κι εγώ. Ευχαριστώ τους παίκτες, ευχαριστώ και συγχαρητήρια στην διοίκηση και ευχαριστώ όλους τους ΠΑΟΚτσήδες", είχε πει μεταξύ άλλων ο "Ντούντα" μετά την νίκη επί του Ολυμπιακού με την οποία η σεζόν "έκλεισε" πολύ όμορφα για τον ΠΑΟΚ. Κατά της διάρκεια αυτής της αγωνιστικής χρονιάς (1991-92) ένα ματς που σίγουρα έμεινε αξέχαστο για τον "Δικέφαλο" ήταν αυτό με τον Αρη, όταν οι "ασπρόμαυροι" κέρδισαν με 99-96 με τρίποντο του Πρέλεβιτς στο φινάλε του αγώνα.

Άφησε πίσω του την απώλεια του Κυπέλλου Κυπελλούχων

Περίπου ένα μήνα πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ είχε μια πολύ δύσκολη στιγμή δεδομένου πως έχασε από την Ρεάλ Μαδρίτης (στις 17/3/92), στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης. Ο Ρίκι Μπράουν λίγο πριν την λήξη του παιχνιδιού είχε διαμορφώσει το 65-63 μετά από λάθος πάσα του Παναγιώτη Φασούλα και ο Μπάνε Πρέλεβιτς μετά το τέλος του αγώνα είχε ξεσπάσει σε κλάματα. Αυτήν την απώλεια τίτλου, πάντως, ο ΠΑΟΚ την άφησε πίσω του και κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Ο Ομπράντοβιτς και η φιέστα στο Παλέ

Η απονομή του τροπαίου έγινε στο Παλέ, σε ματς απέναντι στην Παρτιζάν. Τότε προπονητής των Σέρβων ήταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς που βρέθηκε έτσι στη φιέστα του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, για το οποίο ο Πρέλεβιτς είχε δηλώσει: "Είναι πιο δύσκολο να μένεις πρωταθλητής από το να πάρεις το πρωτάθλημα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK