ΜΠΑΣΚΕΤ

Ούκιτς: “Ομάδα που ξέρει να κερδίζει τρόπαια”

Για τη νέα σελίδα που ανοίγει στην καριέρα του με την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, μίλησε ο Ρόκο Λένι Ούκιτς.

Ούκιτς: “Ομάδα που ξέρει να κερδίζει τρόπαια”

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κροάτης γκαρντ στην εφημερίδα “Sportday”:

“Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ μέλος του Παναθηναϊκού. Της ομάδας που ξέρει να κερδίζει τρόπαια. Αυτή ήταν η επιθυμία μου από τη στιγμή που έμαθα το ενδιαφέρον της ομάδας και έτσι έγινε πραγματικότητα.

Πριν από 10 μέρες ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι με θέλει και από την πλευρά μου μίλησα αμέσως με τους ανθρώπους της ομάδας. Μου ανέλυσαν το πλάνο που έχουν στο μυαλό τους και θέλουν να το δουν να πραγματοποιείται και μου άρεσε πολύ η ιδέα. Φυσικά μου άρεσε πολύ ο τρόπος που με προσέγγισαν και έδειξαν αμέσως την επιθυμία τους. Ωστόσο μεγάλο ρόλο για να πω το “ναι” ήταν η ομάδα. Ξέρω πολύ καλά ποιος είναι ο Παναθηναϊκός. Το γνωρίζουν όλοι. Πήρα μεταγραφή στην κορυφαία ομάδα της Ευρώπης τα τελευταία 15 χρόνια και θα πολεμήσω για εκείνη. Το γεγονός ότι έχει κατακτήσει τόσους πολλούς τίτλους, αλλά και έξι ευρωπαϊκά τρόπαια σημαίνει πάρα πολλά. Έτσι δέχθηκα.

Αν ήθελα να βγάλω πολλά χρήματα, τότε σίγουρα θα πήγαινα στη Ρωσία. Αλλά εγώ θέλω να παίζω μπάσκετ και να κατακτώ τίτλους. Με την Ούνιξ τι πιθανότητες θα είχα; Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που ξέρει καλά από επιτυχίες και από την πλευρά μου θέλω να συμβάλλω, όσο γίνεται περισσότερο, για να κατακτήσουμε τίτλους και να κάνουμε χαρούμενους τους φίλους της ομάδας. Άλλωστε για αυτό πήρα μεταγραφή και είναι μεγάλη μου τιμή. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Άλλωστε έχω πολλές παραστάσεις τα τελευταία 5-6 χρόνια και θα κάνω ό,τι μπορώ. Φυσικά προτιμώ να το αποδείξω στο παρκέ”.

Για τη συνύπαρξη με τον Δημήτρη Διαμαντίδησημείωσε: “Είμαστε δύο διαφορετικοί παίκτες όσον αφορά το στυλ παιχνιδιού μας και πιστεύω ότι θα συνεργαστούμε άψογα για το καλό της ομάδας. Ο Διαμαντίδης είναι από τους κορυφαίους στη θέση του και έχει συνεργαστεί με αρκετούς ποιοτικούς παίκτες όπως ο Γιασικεβίτσιους, ο Σπανούλης και ο Λάκοβιτς”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ