Ούκιτς: "Στην τελική ευθεία για το πρωτάθλημα"

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς γράφει στο blog του στο Euroleague Greece για τον αποκλεισμό στα προημιτελικά της Euroleague από την ΤΣΣΚΑ και τονίζει πώς όλοι στον Παναθηναϊκό στρέφουν πλέον την προσοχή τους στο πρωτάθλημα.

Ούκιτς: "Στην τελική ευθεία για το πρωτάθλημα"

"Καλησπέρα...

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το πρωτάθλημα πλέον, έχοντας αφήσει πίσω μας την Ευρωλίγκα. Δώσαμε μια καλή μάχη απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και αν πρέπει να στενοχωριόμαστε για κάτι, είναι για τον πρώτο αγώνα και τον τρόπο με τον οποίο χάσαμε εκείνον τον αγώνα στη Μόσχα. Αλλά υπάρχει ένα "αλλά"... Δεν παίξαμε όπως θέλαμε και όπως κι εμείς οι ίδιοι περιμέναμε όλη τη χρονιά. Και γενικά στον αθλητισμό θα ανταμειφθείς όταν το αξίζεις. Και δεν νομίζω ότι, βάσει της εικόνας που είχαμε σε όλη τη χρονιά επαναλαμβάνω, αξίζαμε μια θέση στο φάιναλ φορ. Όχι για τον τρόπο που αγωνιστήκαμε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, αλλά για τον τρόπο που αγωνιστήκαμε όλο το χρόνο μέχρι να φτάσουμε εκεί. Χάσαμε παιχνίδια που δεν έπρεπε να είχαμε χάσει. Στο τέλος οι θεοί του μπάσκετ ευνοούν την πιο συνεπή ομάδα.

Αν και δεν ξέρω ελληνικά, ξέρω πως έγινε αρκετή κουβέντα για το εύρος της ήττας στον πέμπτο αγώνα. Τίποτα δεν λειτούργησε σε εκείνον τον αγώνα για εμάς. Σημειώσαμε 44 πόντους. Δεν μπορείς να καταφέρεις κάτι με 44 πόντους στην επίθεση. Σίγουρα δεν είναι μια καλή εικόνα για εμάς, αλλά θα πω και πάλι ότι, κοιτώντας προς τα πίσω, αυτό που σκέφτομαι είναι το πρώτο παιχνίδι της σειράς. Σίγουρα, ο τελευταίος αγώνας της σειράς δεν αφήνει μια καλή εικόνα για εμάς. Είναι σημαντικό να νοιάζεσαι και για την εικόνα της ομάδας, ειδικά όταν παίζεις σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Έχει φανεί όμως, και πέρυσι και φέτος, πως όταν δεν είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση, μένοντας αρκετή ώρα χωρίς σκορ, μας δημιουργεί προβλήματα. Επιπλέον, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μια πολύ καλή αμυντικά ομάδα και ήταν σε καλή μέρα στον πέμπτο αγώνα. Ο συνδυασμός ήταν κάθε άλλο παρά καλός για εμάς... Ξέρω ότι οι 30 πόντοι της διαφοράς δημιουργούν περίεργα συναισθήματα, αλλά η ουσία για μένα παραμένει στην ήττα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK