Παγκόσμιο, μέρα 4η: Οι τέσσερις αυτοκτονίες της (υπερ)απρόσεκτης Τουρκίας

Ό,τι μικρό, μεγάλο ή περίεργο συνέβη στα κινεζικά παρκέ στην τέταρτη μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ.

Παγκόσμιο, μέρα 4η: Οι τέσσερις αυτοκτονίες της (υπερ)απρόσεκτης Τουρκίας
Ο Οσμάν δεν μπορεί να πιστέψει τον τρόπο που η Τουρκία έχασε το ματς στην παράταση από την TEAM USA FIBA.COM

Η τέταρτη μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας ήταν μακράν αυτή με την περισσότερη αγωνία, με ματς που έκοψαν την ανάσα, και δυστυχώς την πρώτη ήττα της Εθνικής Ελλάδας στο τουρνουά. Η τρίτη βολή του Σλούκα απομακρύνθηκε πάνω από τη στεφάνη από τους Βραζιλιάνους, με συνέπεια το ιδιοφυές φάουλ πάνω στο τρίποντο που κέρδισε ο ίδιος πρακτικά από το… δικό μας τρίποντο, να μην αξιοποιηθεί στο έπακρο. Επιπλέον, η Δομινικανή Δημοκρατία απέκλεισε τη Γερμανία από τη συνέχεια, και στο μεγαλύτερο θρίλερ (μέχρι το επόμενο), οι Η.Π.Α. κατάφεραν να κερδίσουν στην παράταση την Τουρκία, η οποία έχει χάσει το ματς με κινηματογραφική αυτοκτονία.

Παγκόσμιο, μέρα 4η: Οι τέσσερις αυτοκτονίες της (υπερ)απρόσεκτης Τουρκίας
FIBA.COM

Δώδεκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, ο Ιλιασόβα γράφει το 81-79 υπέρ της Τουρκίας. Αυτοκτονία 1: Ο Μίντλετον σουτάρει ένα κάκιστο τρίποντο, οι Τούρκοι χάνουν το ριμπάουντ και 0.1 δευτερόλεπτα πριν το τέλος κάνουν φάουλ πάνω στο τρίποντο του Τέιτουμ. Ο Τέιτουμ ευστοχεί, αστοχεί και ευστοχεί. Το ματς πηγαίνει στην παράταση. Αυτοκτονία 2: Τρία λεπτά πριν το τέλος της παράτασης, οι Τούρκοι προηγούνται με 5 πόντους, έχουν το μομέντουμ ολόδικό τους και καταφέρνουν να δεχτούν σερί 0-7 σε κάτι περισσότερο από ένα λεπτό. Αυτοκτονία 3: Πενήντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Οσμάν πετυχαίνει καλάθι και φάουλ, ευστοχεί στη βολή και δίνει ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του Σαρίτσα. Οι Αμερικανοί αστοχούν και στην επίθεση που θα μπορούσε να κρίνει τα πάντα, οι Τούρκοι χρεώνονται με επιθετικό φάουλ. Μένουν 14 δευτερόλεπτα για το τέλος του ματς. Αυτοκτονία 4: Ο Μπαλμπάι κλέβει την μπάλα στα 9 δευτερόλεπτα και κερδίζει αντιαθλητικό φάουλ. Χάνει και τις δύο βολές. Στην επαναφορά, ο Σμαρτ κάνει γρήγορο φάουλ στον Οσμάν, ο οποίος χάνει άλλες δύο βολές. Δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Μίντλετον ευστοχεί και στις δύο δικές του, και οι Τούρκοι ψάχνουν ήδη στο Google με ποιο τρόπο μπορεί να κοιμηθεί κανείς μετά από τέτοια ήττα. Επιπλέον, οι Τούρκοι μπαίνουν σε περιπέτειες, αφού πρέπει να κερδίσουν το ματς με την Τσεχία την Πέμπτη (5/9) για να προκριθούν.

> Οι υπερήφανοι Δομινικανοί πέτυχαν τη δεύτερη νίκη της ιστορίας τους σε Παγκόσμια Κύπελλα στο ίδιο τουρνουά που πέτυχαν και την πρώτη, και ζουν το δικό τους όνειρο, στέλνοντας από νωρίς τη Γερμανία των Σρέντερ και Βόιτμαν, σπίτι.

> O Tζο Ίνγκλις απέδειξε αγγίζοντας το triple double στο 81-68 της Αυστραλίας επί της Σενεγάλης ότι είναι ο τέλειος παίκτης για να βάλει κανείς δίπλα στο λήμμα ‘τίμιος’, στην παγκόσμια μπασκετική εγκυκλοπαίδεια.

> Η χάκα δούλεψε αυτή τη φορά για τη Νέα Ζηλανδία, η οποία κέρδισε με 93-83 το Μαυροβούνιο και έρχεται για τον απόλυτο τελικό πρόκρισης στους ‘16’, απέναντι στην Εθνική Ελλάδας.

Παγκόσμιο, μέρα 4η: Οι τέσσερις αυτοκτονίες της (υπερ)απρόσεκτης Τουρκίας
FIBA.COM

> Ο τεράστιος Νικ Φαζέκας πάλεψε για 28 λεπτά απέναντι στην Τσεχία, αλλά η Ιαπωνία δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Νταμπλ νταμπλ με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ από τον Νικ της καρδιάς μας.

> H Λιθουανία συνεχίζει αθόρυβα και απερίσπαστα τον δρόμο της κερδίζοντας άνετα 92-69 τον Καναδά, με τους 52 πόντους της να προέρχονται μέσα από τη ρακέτα. Ο Βαλανσιούνας βρυχάται δηλαδή.

> Ο Ντουβερίογλου των 34 πόντων στην πρεμιέρα μεταμορφώθηκε σε Ντουβερίογλου των 6 πόντων στο ματς χάρη στον απροσπέλαστο Γκομπέρ, και η Γαλλία μέτρησε έναν περίπατο απέναντι στην Ιορδανία, με τελικό σκορ 103-64.

Παγκόσμιο, μέρα 4η: Οι τέσσερις αυτοκτονίες της (υπερ)απρόσεκτης Τουρκίας
FIBA.COM

News 24/7

24MEDIA NETWORK