Τα παιχνίδια της Α' Φάσης του Παγκοσμίου που πρέπει να δεις

Το Top10 του αγωνιστικού προγράμματος κατά την πρώτη εβδομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας. Πότε αγωνίζεται η Εθνική ομάδα και με ποια σειρά. Τα υπόλοιπα παιχνίδια που διαλέξαμε για σένα.

Τα παιχνίδια της Α' Φάσης του Παγκοσμίου που πρέπει να δεις
EUROKINISSI

Το καλεντάρι της Α' Φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι λαβυρινθώδες. Ξεκινάς από τη μία άκρη και προσπαθείς να καταλήξεις στην άλλη, χωρίς την απαιτούμενη βοήθεια. Παιχνίδι στη Φοσάν, παιχνίδι στο Πεκίνο και στη Ναντζίνγκ, παιχνίδι στην Γκουανγκτζόου ή στη Γουχάν. Όλα τους μάλιστα σχεδόν ταυτόχρονα, μπερδεύοντας όποιον θέλει να παρακολουθήσει όσα περισσότερα γίνεται.

Μην σκας. Σού έχουμε τη λύση. Ξεψαχνίσαμε το πρόγραμμα της διοργάνωσης και επιλέξαμε εμείς τα 10 από τα 48 παιχνίδια που θα πρέπει να δεις σε πρώτη φάση. Τα 3 εξ αυτών είναι φυσικά της Εθνικής ομάδας που θ' αρχίσει τις υποχρεώσεις από τη δεύτερη ημέρα του τουρνουά. Τα άλλα 7 είναι σκόρπια, αλλά εξίσου ελκυστικά για το λόγο που θα διαβάσεις.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου
 

Καναδάς - Αυστραλία, 10:30, ert.gr

Θέλουμε να το δούμε... γιατί θα έχει τρομερό ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε την ανταπόκριση του Καναδά, που θα ήταν γκραν φαβορί για μετάλλιο, χωρίς τους Μπάρετ, Γουίγκινς, Τόμπσον, Μάρεϊ, Αλεξάντερ, Πάουελ, Κλαρκ, Λάιλς και Στάουσκας. Πώς δηλαδή οι Τζόζεφ, Πάνγκος, Όλινικ και Μπιρτς (όσοι απέμειναν) θ' ανταπεξέλθουν απέναντι σε Ίνγκλις, Μιλς, Ντελαβεντόβα, Μπέινς και Μπόγκουτ (αλλά όχι τον Μπεν Σίμονς) που 'κατεβάζουν' τα 'καγκουρό' με στόχο τη διάκριση.

Ελλάδα - Μαυροβούνιο, 15:00, EΡT Sports

Θέλουμε να το δούμε... για ευνόητους λόγους φυσικά. Έχουμε τρία χρόνια να παρακολουθήσουμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με τα γαλανόλευκα, από το χαμένο ματς του προολυμπιακού τουρνουά του 2016 στο Τορίνο και η μονομαχία με επικίνδυνο σύνολο που θα ηγείται ο all star Νίκολα Βούτσεβιτς των Ορλάντο Μάτζικ είναι μια ιδανική συγκυρία για να μετρήσουμε πια 'τι ψάρια πιάνει' η ενισχυμένη Εθνική ομάδα.

Γαλλία - Γερμανία, 15:30, ΕΡΤ3

Θέλουμε να το δούμε... κατασκοπεύοντας τους Γάλλους. Οι 'τρικολόρ', ακόμη και χωρίς τον Ερτέλ ή τον Μορμάν, φαντάζουν η βασική αντίπαλος της Εθνικής στο δρόμο για τη ζώνη των μεταλλίων, εφόσον επιβεβαιωθούν οι αισιόδοξες προβλέψεις και φτάσουν αμφότερες ως τα προημιτελικά. Αν νικήσουν οι Γερμανοί ανατρέπονται τα πάντα.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου
 

Πουέρτο Ρίκο - Ισπανία, 15:30, EΡT SPORTS

Θέλουμε να το δούμε... δεδομένου ότι το στιλ των δύο αντιπάλων μοιάζει παραδοσιακά. Αμφότερες επιβάλλουν γρήγορο τέμπο, τρέχουν, σουτάρουν, προσφέρουν εντυπωσιακές φάσεις. Αν και το Πουέρτο Ρίκο δεν έχει τον Αρόγιο, τον Ορτίθ και τη συνολική δυναμική του παρελθόντος, είναι τόσο απρόβλεπτο που δεν ξέρεις αν και για πόσο θα φέρει σε δύσκολη θέση τη 'φούρια ρόχα'.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου
 

Βραζιλία - Ελλάδα, 15:00, EΡT SPORTS

Θέλουμε να το δούμε... διότι είναι πολύ πιθανό η Εθνική ομάδα να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αρκεί φυσικά να έχει προηγηθεί η νίκη επί των Μαυροβούνιων. Αφήστε που στο γήπεδο θα εμφανιστεί και ο Άντερσον Βαρεζάο, μια persona non grata για το ελληνικό μπάσκετ.

ΗΠΑ - Τουρκία, 15:30, ΕΡΤ2

Θέλουμε να το δούμε... παρόλο που θα διεξάγεται με μισή ώρα διαφορά από τον αγώνα της Εθνικής. Θα είναι το πρώτο σοβαρό τεστ των (υποβαθμισμένων) Αμερικανών απέναντι σ' ένα σύνολο που διαθέτει ρολίστες μεν, NBAers δε (Οσμάν, Ιλιασόβα, Κορκμάζ) και τον νατουραλιζέ Γουιλμπέκιν.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου
 

Ιταλία - Σερβία, 14:30, ΕΡΤ2

Θέλουμε να το δούμε... από τη στιγμή που πρόκειται για μία από τις πιο κλασικές μονομαχίες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Πλάβι εναντίον Ατζούρι για την πρωτιά στον Δ' όμιλο. Λογικά αμφότερες θα έχουν ξεμπερδέψει με Αγκόλα και Φιλιππίνες αντίστοιχα. Ειδάλλως θα παίζουν για την επιβίωσή τους!

Ρωσία - Αργεντινή, 15:30, ΕΡΤ SPORTS

Θέλουμε να το δούμε... ως μια επανάληψη του επεισοδιακού μικρού τελικού στο ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου πριν από 7 χρόνια. Τότε βέβαια ο Αντρέι Κιριλένκο ήταν εν ενεργεία παίκτης και όχι πρόεδρος, ενώ ο 24χρονος Αλεξέι Σβεντ (των 13 πόντων σ' εκείνη την τελευταία περίοδο και που θα λείψει εφέτος) δεν είχε πατήσει το πόδι του στο ΝΒΑ. Ακόμη και σήμερα ο Μανού Τζινόμπιλι λέει πως "είναι μία από τις πιο ψυχοφθόρες ήττες της καριέρας μου", την ίδια στιγμή που ο Λουίς Σκόλα, αν και 39 από τον Απρίλη, θα έχει την ευκαιρία για ρεβάνς.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου
 

Λιθουανία - Αυστραλία, 14:30, ΕΡΤ3

Θέλουμε να το δούμε... γνωρίζοντας πως είτε μόνο μία εκ των δύο θα συνεχίσει στο τουρνουά, επιβιώνοντας στον 'όμιλο του θανάτου', είτε θα διεκδικούν την πρώτη θέση. Στα προηγούμενα δύο ραντεβού τους, σε Ισπανία το '14 και Ρίο το '16, οι Αυστραλοί πανηγύρισαν ισάριθμες προκρίσεις. Θα τους πετάξουν ξανά εκτός τους 'απογόνους' του Άρβιντας Σαμπόνις;

Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία, 15:00, ΕΡΤ SPORTS

Θέλουμε να το δούμε... μολονότι στους 'ταλ μπλακς' δεν υπάρχει πλέον ο Hall of Famer της FIBA Πέρο Κάμερον. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η Εθνική θα έχει σφραγίσει την πρωτιά και θα πηγαίνει για το 3/3, διατηρώντας ψηλά την αυτοπεποίθησή της πριν από την έναρξη των αγώνων της Β' Φάσης που στην πρεμιέρα θα φέρει μάλλον τους Αμερικανούς.

Όλο το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της FIBA για τη διοργάνωση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK