Παιχνίδια-"φωτιά" σε ΣΕΦ και Πυλαία

Τα δύο μεγάλα ντέρμπι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ξεχωρίζουν από την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό (19:00) στο "Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας", ενώ ο ΠΑΟΚ τον Αρη στο κλειστό της Πυλαίας (21:00)

Παιχνίδια-"φωτιά" σε ΣΕΦ και Πυλαία
Είχαμε 3-4 χρόνια να δούμε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο για έναν αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στους δύο "αιώνιους", τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Μόλις πέρασαν τους δύο αντιπάλους -ICBS και Ηρακλή αντίστοιχα- οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων άρχισαν να ψάχνουν τον τρόπο για να βρουν ένα μαγικό χαρτάκι από τα μόλις 3.804 που θα πάρει η κάθε ομάδα για τον αγώνα της Πέμπτης (19:00).

Κάτι ανάλογο βέβαια συμβαίνει και με το άλλο μεγάλο ζευγάρι της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου μπάσκετ αυτό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αρη (21:00). Το μεγάλο ντέρμπι της θεσσαλονίκης που μας καθήλωνε όλους την δεκαετία ’80 και ’90.

• Λέτε το μπάσκετ να ξανακερδίζει λίγη από την χαμένη αίγλη των τελευταίων ετών, μετά βέβαια και από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος;
• Λέτε η όποια άνοδος του αθλήματος να ευθύνεται και λίγο στον Ολυμπιακό, που οι διοικούντες του αποφάσισαν μετά από χρόνια να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη και να αποκτήσουν παίχτες μεγάλης αξίας, που σκοπό έχουν να σπάσουν την αυτοκρατορία του Παναθηναϊκού στον χώρο;
• Βέβαια άνοδος στο ελληνικό μπάσκετ δεν μπορεί να έρθει μόνο από τις δύο ομάδες της Αθήνας. Το μπάσκετ χρειάζεται και τη δυνατή Θεσσαλονίκη, την πόλη που αναγέννησε το άθλημα στη χώρα. Αρης και ΠΑΟΚ με τις εμφανίσεις που έκαναν το Σαββατοκύριακο για το κύπελλο έδειξαν το καλό πρόσωπο που λίγοι περίμεναν.

Ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη λοιπόν στο πόδι για δύο πολύ μεγάλα ντέρμπι που βλέπουν αρχικά στα ημιτελικά του κυπέλλου μπάσκετ, αλλά στοχεύουν στη διαφήμιση του αθλήματος.

Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν συναντηθεί αρκετές φορές στον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος από το 1974. Το παιχνίδι αυτό δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την αίγλη των προηγούμενων ντέρμπι καθώς και οι δύο ομάδες έχουν το ρόστερ αλλά και την πείρα οι παίχτες για τέτοια παιχνίδια. Από 3.804 φιλάθλους θα έχει η κάθε ομάδα στο πλευρό της και αυτό που ευχόμαστε είναι να μην υπάρξουν επεισόδια ανάμεσά τους.

Ο Παναθηναικός σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί το φαβορί της αναμέτρησης αυτής καθώς έχει παίκτες που παίζουν στην ίδια ομάδα πολλά χρόνια και σίγουρα με τις προσθήκες των Τομάσεβιτς και Σπανούλη μπορεί να γίνει ακόμα πιο επικίνδυνος.
Η πρώτη τους κόντρα ξεκίνησε με έναν τελικό το 1979 στο Παναθηναϊκό Στάδιο με νικητή και τροπαιούχο τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη σίγουρα είναι μια μεγάλη ομάδα, με πολύ καλούς παίχτες αλλά διαφέρει από τον Παναθηναϊκό -τουλάχιστον αυτήν την εποχή- στο δέσιμο που θα έχουν στον αγωνιστικό χώρο. Πολλοί οι νέοι παίχτες στην ομάδα του Πειραιά (13 το σύνολο) που σίγουρα θα κάνουν μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα.

ΠΑΟΚ vs Αρης

Η Θεσσαλονίκη είναι στο πόδι αυτές τις μέρες και ο λόγος ποιος άλλος, από την «μητέρα των μαχών», το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Αρη. Δύο ομάδες που τα παιχνίδια τους στην δεκαετία του ‘80 και του ‘90 μας έμαθαν τι θα πει πραγματικό ντέρμπι.

Το γήπεδο της Πυλαίας είναι χωρητικότητας 8.142, ωστόσο η κάθε ομάδα θα πάρει μόλις 2.013. Άντε να βρεις εισιτήριο για αυτό το παιχνίδι.
Τελευταία φορά που συναντήθηκαν φίλαθλοι και των δύο ομάδων στο κλειστό της Πυλαίας ήταν το Δεκέμβριο του 2001.

Όταν ΠΑΟΚ και Αρης ολοκλήρωναν τις μεταγραφές τους την περίοδο του καλοκαιριού κανείς δεν πίστευε πως θα ήταν ανταγωνιστικές την φετινή περίοδο. Όμως, με τις εμφανίσεις τους κόντρα σε Πανιώνιο και Πανελλήνιο αντίστοιχα, έδειξαν πως μπορούν να κοντραριστούν στα ίσα με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK