ΜΠΑΣΚΕΤ

Παίκτης της χρονιάς ο Κιριλένκο, έκτος ο Διαμαντίδης

Μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ισπανίας το 2007 με την Ρωσία ο Αντρέι Κιριλένκο αναδείχθηκε και κορυφαίος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας για το 2007.

Παίκτης της χρονιάς ο Κιριλένκο, έκτος ο Διαμαντίδης

Μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ισπανίας το 2007 με την Ρωσία ο Αντρέι Κιριλένκο αναδείχθηκε και κορυφαίος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας για το 2007.

Ο φόργουοντ των Γιούτα Τζαζ, που βοήθησε τα μέγιστα την Ρωσία να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, εισέπραξε την τιμητική αυτή διάκριση ύστερα από ψηφοφορία που διοργάνωσε η FIBA, στην οποία συμμετείχαν φίλαθλοι, ειδικοί του μπάσκετ, δημοσιογράφοι και προπονητές από 25 χώρες.

Από ελληνικής πλευράς στην έκτη θέση βρίσκεται ο Δημήτρης Διαμαντίδης ενώ ο περσινός νικητής του βραβείου, Ντιρκ Νοβίτσκι, έπεσε στην δεύτερη θέση.

“Ο Αντρέι Κιριλένκο δικαιούται πέρα για πέρα αυτή τη διάκριση” τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της FIBA Europe, Γιώργος Βασιλακόπουλος, για να συμπληρώσει: ” Ελάχιστοι πίστευαν ότι η Ρωσία θα κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το περασμένο καλοκαίρι και αυτή η επιτυχία οφείλεται κυρίως στην πολύ καλή απόδοση του”.

Η πρώτη τριάδα για το 2007

1. Αντρέι Κιριλένκο
2. Ντιρκ Νοβίτσκι
3. Χοσέ Καλντερόν
—–
6.Δημήτρης Διαμαντίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK