Παναθηναϊκός από τα προσεχώς

Η πρωτιά στο 1ο τουρνουά 'Παύλος Γιαννακόπουλος' δεν είχε όση σημασία είχε η εικόνα του Παναθηναϊκού λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

"The eyes Chico.. They never lie". Ο Τζέιμς Γκιστ εμπνεύστηκε από τις αλπατσινικές αναρτήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλο με πρωταγωνιστή τον σημαδεμένο Τόνι Μοντάνα και μέσα από το instagram προϊδέασε κοινό και τηλεθεατές για έναν Παναθηναϊκό που θα φέρνει σ' αυτόν των επίσημων αγώνων. Όχι τόσο της 6ης Οκτωβρίου κόντρα στον Ήφαιστο Λήμνου για την πρεμιέρα της Basket League, όσο της πρώτης ευρω-μάχης με τη Μακάμπι ένα πενθήμερο αργότερα.

Το 85-80 επί της Φενέρμπαχτσε θα μείνει στην ιστορία ως η νίκη που έδωσε την πρωτιά στο 1ο τουρνουά που διεξήχθη στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Η εορταστική ατμόσφαιρα ήταν λογικό να καλύψει το αγωνιστικό κομμάτι. Παρόλα αυτά ένα τουρνουά με τέσσερις ομάδες που δυνητικά θα διεκδικήσουν θέση στα playoffs της Euroleague, ήταν η ευκαιρία να φανούν δυνατότητες και αδυναμίες, όπλα και τρωτά σημεία του 'τριφυλλιού'.

Αφού, λοιπόν, τα μάτια δεν λένε ποτέ ψέματα, ας δούμε τι είδαμε από τον Παναθηναϊκό.

> Το ρόστερ είναι αναμφίβολα πιο ισορροπημένο και γεμάτο. Μην περιμένεις βέβαια από τον Τσάβι Πασκουάλ εκτεταμμένο ροτέισον.

> Η εξάρτηση από τον Νικ Καλάθη παραμένει δεδομένη και η διαχείρισή του τόσο στον εκάστοτε αγώνα όσο μέσα της σεζόν είναι ευθύνη Πασκουάλ. Όσο λιγότερο φθαρεί, τόσο μεγαλύτερη διάρκεια θα έχει. Νιώθούν μειονεκτικά και οι αντίπαλοι όταν βρίσκεται στο παρκέ. 18 ασίστ κατέγραψε στα δύο παιχνίδια.

> Ο Λούκας Λεκαβίτσιους θα είναι χρήσιμος μόνο όταν σκοράρει στα ελεύθερα σουτ που θα βρει. Ειδάλλως θα υπάρχει πρόβλημα. Διότι παρόλο που έχει την μπάλα στα χέρια όσο είναι στο παρκέ, λειτουργεί περισσότερο ως 2άρι παρά ως οργανωτής - δημιουργός.

> Ο Ματ Λοτσέσκι, εκτός ότι βλέπει γήπεδο, αποτελεί τη σταθερή και μοναδική εγγύηση από το τρίποντο. Το ποσοστό όμως του Παναθηναϊκού, η αυξομείωσή του, θα είναι συνάρτηση αυτών των σουτ που θα πάρουν και θα βάλουν ή όχι ο -θέλω να δείξω πολλά- Παπαπέτρου, ο -θετικός- Τόμας ακόμα και ο -ακούραστος- Αντετοκούνμπο.

> Ο Ντίνος Μήτογλου νιώθει την εμπιστοσύνη του Πασκουάλ και βγάζει αυτοπεποίθηση ακόμη κι όταν -αλά... Σίνγκλετον- κατεβάζει την μπάλα. Δεν φοβάται να πάρει προσπάθειες, είτε ευστοχήσει είτε όχι, και δοκιμάζει ξανά.

> Το επιθετικό ριμπάουντ θα είναι βασικό κομμάτι... δράσης του Παναθηναϊκού. Οι δεύτερες και τρίτες επιθέσεις ορίζουν τις τύχες των αγώνων. Στα δύο ματς ο Παναθηναϊκός είχε από 14.

> Η άμυνα μετά τις αλλαγές, στην πίσω ζώνη κυρίως, αποτελεί άλυτο γρίφο για την ώρα. Τη διακρίνει η ενέργεια, αλλά και η έλλειψη χημείας - συνεργασίας. Κάτι που 'χτύπησε' ο Ομπράντοβιτς και εκμεταλλεύτηκε η Φενέρμπαχτσε.

Με λίγα λόγια η απόδοση του Παναθηναϊκού συνοψίζεται στην καταληκτική ατάκα του Τσάβι Πασκουάλ μετά το τέλος του αγώνα. " Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά οφείλουμε να βελτιώσουμε κάποια κομμάτια".

News 24/7

24MEDIA NETWORK