Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Μπαρτσελόνα: Δεν είχε ανάγκη τον Σίνγκλετον, είχε Τόμας - Μήτογλου

Ο αγχωμένος Σίνγκλετον των 2 εκατομμυρίων σκόραρε μόνο με βολές, στην επιστροφή του στο ΟΑΚΑ. Το δίδυμο Τόμας - Μήτογλου είχε 21 για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, με αποτέλεσμα το 76-70.

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το καλοκαίρι του 2017 ο Παναθηναϊκός έριχνε στα πόδια του Κρις Σίνγκλετον 3.3 εκατομμύρια δολάρια για 'κλειστό' συμβόλαιο δύο ετών. Ο Αμερικάνος φόργουορντ είχε αρνηθεί ευγενικά και ένα χρόνο μετά έφευγε χωρίς ν' ακούσει άλλη προσφορά από τους 'πράσινους'.

Θες από γινάτι, θες γιατί το κασέ του ήταν μακριά από το διαθέσιμο ποσό, θες γιατί από προπονητική επιλογή, ο καλύτερος ριμπάουντερ της περυσινής ομάδας τέθηκε αυτομάτως εκτός σχεδιασμού. Καταλήγοντας εν τέλει στην Μπαρτσελόνα. Με σύμβαση 2 εκατομμυρίων για τον πρώτο χρόνο. Ήταν ούτως ή άλλως χρήματα που ο Παναθηναϊκός θα ξόδευε μονάχα για τον Νικ Καλάθη, προτιμώντας πιο προσιτές λύσεις από την αγορά με στόχο την ταυτόχρονη εξέλιξη του Ντίνου Μήτογλου.

Η ωφέλιμη -για την ώρα- προσθήκη του ΝτεΣόν Τόμας στο αναδιαμορφωμένο ρόστερ κάλυψε τις δύο αυτές ανάγκες και στην πρώτη επιστροφή του Κρις Σίνγκλετον ως αντιπάλου στο ΟΑΚΑ, το βράδυ της Τετάρτης, αποδείχθηκε περίτρανα πως οι 'πράσινοι' είχαν πράξει σωστά. Τουλάχιστον σε αυτό το ματς, μια και στο 76-70 του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επί της Μπαρτσελόνα η διαφορά προσφοράς από '4' ήταν όσο η απόσταση Αθήνα - Βαρκελώνη, δεδομένου πως ούτε ο Οριόλα ήταν παράγοντας στο παρκέ.

Αντιθέτως ήταν ο Τόμας. Που ήρθε από τον πάγκο μετά από 6'26'', κάνοντας ό,τι ακριβώς είπε μετά τη λήξη. "Ήθελα να μπω και να δώσω ενέργεια. Ο κόουτς πιστεύει σε μένα, βρήκα κάποια σουτ και τα έβαλα".

Ο Αμερικανός άρχισε με ριμπάουντ, συνέχισε με ασίστ και κατέληξε με 5 σερί πόντους για το 18-10. Στο 23-12 είχε ήδη φτάσει να έχει 7 πόντους, προτού ολοκληρώσει το πρώτο μισό με το 1/3 της παραγωγικότητας του 'τριφυλλιού' (11 από τους 34). Οι 'πράσινοι' είχαν παίξει σπουδαία στην άμυνα, είχαν πιέσει την μπάλα, κερδίζοντας 9 πόντους από λάθη αντιπάλων, είχαν ελέγξει το αμυντικό ριμπάουντ και είχαν πάρει 23 πόντους από τον πάγκο τους.

Προφανώς η Μπαρτσελόνα δεν θα 'μενε στους 25. Ακόμη κι αν ο Σίνγκλετον των 4 πόντων συνολικά (μόνο με βολές) έβρισκε συνεχώς σίδερο, σπαταλώντας τις επιθέσεις των 'μπλαουγκράνα' (0/8) προς όφελος της ελληνικής ομάδας, ο Κούριτς εμφανίστηκε πίσω από τα σκριν για να κάνει ζημιά. Μέχρι το γκολ-φάουλ του Τόμας. Που δεν άφησε τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να χάσει το μομέντουμ και από το 45-42 του 26' το προβάδισμα δεν άλλαξε ποτέ κάτοχο.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Μπαρτσελόνα: Δεν είχε ανάγκη τον Σίνγκλετον, είχε Τόμας - Μήτογλου

Ο Καλάθης δεν ήταν καλά επιθετικά, εκβιάζοντας κάποιες προσπάθειες, ούτε ο Λάνγκφορντ ήταν πολύ παραγωγικός. Κόντρα πάντως στην προσπάθεια της Μπαρτσελόνα να διατηρηθεί σε απόσταση απειλής πήγε ο Μήτογλου. Ήταν η σειρά του παίρνοντας τη σκυτάλη. Είχε αρχίσει νευρικά το ματς, αλλά "μπήκα με διαφορετική νοοτροπία και βγήκαν κάποια πράγματα", όπως υποστήριζε χαμογελαστός από τ' αποδυτήρια .

Σκόραρε το πρώτο τρίποντο του στην Euroleague μετά από 0/9 στην καριέρα του (πλέον 1/11) τοποθετώντας τη στέρεη βάση για το διψήφιο προβάδισμα που ακολούθησε όταν ο ίδιος έφτασε τους 7 προσωπικούς σε 2'13'' συμμετοχής στην τέταρτη περίοδο (65-54). Ο νεαρός είχε συμβάλει με τρόπο κομβικό στο +6 και την πέμπτη νίκη σε 8 αγώνες. Ένα +6 πάντως που προφανώς θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο για την περίπτωση που χρειαστεί. Αν δεν είχαν ξοδευτεί πάλι επτά βολές (19/26), θα ήταν. Πάντως ο Τσάβι Πασκουάλ έσταζε μέλι ελατίσιο για όλους, διότι "ακολουθήσαμε το πλάνο τέλεια". Πλάνο που έφερε το δικό του 3/3 απέναντι στην Μπαρτσελόνα, εντός έδρας. Μειώνοντας κατ μια ντουζίνα πόντους την παραγωγικότητά της στην επίθεση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK