Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Μπάγερν: Ο Παπαπέτρου έστρωσε το... χαλί στον Κιλπάτρικ

Ανήμερα της απόκτησης Κιλπάτρικ, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε μόλις 20% στο τρίποντο. Παράλληλα όμως είχε τον Ιωάννη Παπαπέτρου στη βραδιά που πέτυχε ρεκόρ καριέρας, νικώντας την Μπάγερν.

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μία ώρα πριν από το τζάμπολ του αγώνα με την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ ο Σον Κιλπάτρικ έλεγε 'can wait to see you guys' καλωσορίζοντας τον εαυτό του στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Αντίστοιχα ανυπομονεί ο Ρικ Πιτίνο, αφού τον παρακολουθούσε από παιδί, ξέρει ποιος είναι και ελπίζει " να είναι σε καλή κατάσταση". Ο 29χρονος γκαρντ επιλέχθηκε να ενισχύσει την περιφερειακή γραμμή του 'τριφυλλιού' και να βελτιώσει τη συνολική απειλή προσφέροντας παράλληλα ισορροπία στην άμυνα. Κλασικός σουτέρ δεν είναι, αλλά με 34% ρεκόρ καριέρας στο ΝΒΑ προστίθεται σ' ένα σύνολο που με το ζόρι υπερβαίνει το 30%.

Ακόμη και στο χρήσιμο 77-67 επί των Βαυαρών, οι 'πράσινοι' είχαν μόλις 3/15 σουτ πίσω από τη γραμμή. Τον Ρικ Πιτίνο δεν ένοιξε τόσο αυτό, όσο " το ύποπτο επίπεδο της φυσικής κατάστασης". " Είμαι ένας προπονητής που θέλει η ομάδα του να τρέχει και να πιέζει", συμπλήρωσε ο Αμερικάνος κόουτς εστιάζοντας στο γεγονός πως δύο παίκτες χρειάστηκε να μείνουν περισσότερα από 34 λεπτά στο παρκέ. Τη στιγμή που ακολουθεί ο αγώνας της Παρασκευής στη Βαρκελώνη.

Ο Νικ Καλάθης, ο ένας εξ αυτών, δήλωσε πως " πάντα είμαι καλά και δεν κουράζομαι". Ο δεύτερος, ο Ιωάννης Παπαπέτρου συμπλήρωσε πως " αφού έλειπε ο Θανάσης έπρεπε να παίξω παραπάνω".

Δεν ήταν τα περισσότερα λεπτά που έχει μείνει σε αγώνα. Ήταν όμως οι 18 οι πιο πολλοί πόντοι που έχει πετύχει. Ένας περισσότερος από τους 17 που είχε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στις 29 Δεκεμβρίου. " Δεν κάνει διαφορά για μένα το ρεκόρ. Για μένα κάνει τη διαφορά η νίκη. Και πριν από τον κόουτς ένιωθα καλά. Κάνει όμως καλή δουλειά στην ψυχολογία", προσέθεσε ο διεθνής φόργουορντ.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε τον δικό του 'Παπ' να επεμβαίνει δραστικά το βράδυ της Τετάρτης. Παίρνοντας επίσης τα περισσότερα ριμπάουντ που έχει συλλέξει ποτέ στην καριέρα του στην Euroleague, 8 στο σύνολο, και κάνοντας τα περισσότερα κλεψίματα, άλλα 2. Ρεκόρ στο ρεκόρ ο Παπαπέτρου 'σφήνωσε' στην τρίτη θέση των σκόρερ 'τριφυλλιού' με 8.4 πόντους (πίσω από Καλάθη, Λάνγκφορντ), όντας επίσης ο τρίτος ριμπάουντερ με 3.6 (πίσω από Καλάθη, Γκιστ).

Ρωτήθηκε αν νιώθει δικαιωμένος για τη θερινή επιλογή του και απάντησε πως " η ερώτηση είναι άκαιρη". Εξήγησε όμως ότι " είμαι χαρούμενος εδώ κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Νιώθω καλά, άλλες φορές βγαίνει κι άλλες όχι. Όταν πήρα μια απόφαση το καλοκαίρι, ήξερα τι θα συμβεί. Στο ΣΕΦ δεν παίξαμε καλά, αλλά δεν θα κάτσω να στεναχωρηθώ για ένα παιχνίδι. Αντιθέτως πείσμωσα".

Ίσως ήταν και μια προσωπική ρεβάνς για εκείνη την αντιπαραγωγική βραδιά, προ τριών μηνών, στο Μόναχο. Τότε είχε χάσει την προσωπική μάχη από τον Λούτσιτς που έκρινε το αποτέλεσμα. Τώρα 'παρέσυρε' τόσο με τον Σέρβο όσο και τον Βόσνιο Τζέντοβιτς, ο οποίος είχε μόλις 4 πόντους (παρά τις 7 ασίστ).

Συνολικά η Μπάγερν των σχεδόν 80 πόντων ανά αγώνα έμεινε μακριά από τα στάνταρ της. Διαθέτοντας μονάχα μια απειλή. Τον Ντέρικ Γουίλιαμς των 21 πόντων με 8/13 σουτ. Έναν φόργουορντ που θα ήθελαν πολλές ομάδες της διοργάνωσης. Αλλά η άμυνα των 'πρασίνων' τον άφησε να νιώθει μόνος. Με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μην αισθανθεί ποτέ πως κινδυνεύει, παρά το προσωρινό 45-39 ή το 71-63 (35'46'').

Είχαν 20 ασίστ για 14 λάθη οι πρωταθλητές Ελλάδας και με 64% στο δίποντο (30/47) φρόντισαν να δίνουν μονίμως μια 'απάντηση', από τη ρακέτα κυρίως, όταν έπεφτε η υπέρ τους διαφορά. " Το ζητούμενο είναι η νίκη, ανεξαρτήτως ποσοστού. Έχουμε βάλει τους ψηλούς στο παιχνίδι", σχολίασε ο Γιώργος Βόβορας μετά την επικράτηση. Πλέον η αποστολή είναι να μπει ο Κιλπάτρικ στην εξίσωση και να μην παραμείνει άγνωστος 'Χ' για ευρύ διάστημα. Αρχής γενομένης από το Κάουνας και ασχέτως του τι θα συμβεί στον αγώνα της Παρασκευής με την Μπαρτσελόνα.

Όπως στόχος είναι επίσης τα 35 deflections, τα οποία ο Πιτίνο εξακολουθεί να θέτει όριο μιας καλής αμυντικής ομάδας. " Κάτι που δεν έχουμε πετύχει ακόμα"...

Κεντρική φωτογραφία: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK