Παναθηναϊκός κατά ΕΣΑΚΕ: "Ανοργανωσιά στο πρωτάθλημα"

Την ανησυχία του για τα προβλήματα του ελληνικού πρωταθλήματος και την στάση του ΕΣΑΚΕ που χαρακτηρίζεται "αδιάφορη" εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Παναθηναϊκός την Παρασκευή.

Παναθηναϊκός κατά ΕΣΑΚΕ: "Ανοργανωσιά στο πρωτάθλημα"

Η ανακοίνωση

"Την ίδια στιγμή που υποθέσεις ζωτικής σημασίας απασχολούν τόσο εμάς όσο και τις υπόλοιπες ΚΑΕ του πρωταθλήματος, ο ΕΣΑΚΕ σφυρίζει αδιάφορα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά ζητήματα ικανά να δημιουργήσουν θέματα βιωσιμότητας στις υπόλοιπες ομάδες.

Ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την ανησυχία μας για την ανοργανωσιά που υπάρχει στο πρωτάθλημα καθώς μία εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή της 15ης αγωνιστικής δεν γνωρίζουμε αν θα αγωνιστούμε καν… Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για εμάς αλλά για όλες τις ΚΑΕ.

Από τέτοιες καταστάσεις χάνονται χρήματα, ακυρώνονται εισιτήρια ή διαμονές, δεν μπορεί να γνωρίζει ο κόσμος αν και πότε θα έρθει στο γήπεδο κι αυτά όλα είναι δυσάρεστα και πρέπει να προβληματίσουν πρωτίστως τον ΕΣΑΚΕ. Υπό τέτοιες συνθήκες δεν υπάρχουν περιθώρια ώστε ν’ αναρωτιέται κάποιος χορηγός αν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί σοβαρά και να επενδύσει στο πρωτάθλημα. Γι’ αυτό, προφανώς, δεν έχουμε δει κάποιες ουσιαστικές χορηγίες που θα δώσουν ανάσες σε όλες τις ΚΑΕ.

Η Nova που έχει δώσει χρήματα για τους αγώνες 12 ομάδων στο πρωτάθλημα, δεν έχει τη δυνατότητα να καθορίσει το πρόγραμμά της και μέσα σ’ αυτό το αδιανόητο μπλέξιμο δεν έχει περάσει από το μυαλό κανενός μην τυχόν και του χρόνου κρίνει ότι υπό τις επικρατούσες συνθήκες οφείλει να αναθεωρήσει κάποια πράγματα σχετικά με την παρουσία της, την προβολή και την ενίσχυση του πρωταθλήματος.

Ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός διατηρούμε σε υψηλό επίπεδο τη σχέση μας με τη Nova τόσο για το καλό το δικό μας όσο και για το καλό του πρωταθλήματος, άρα και των υπολοίπων ΚΑΕ.

Θα πρέπει κάποια στιγμή, όμως, οι αρμόδιοι να ασχοληθούν με ένα πρωτάθλημα το οποίο παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις σε θέματα οργάνωσης, σχεδιασμού και προοπτικής κι έχει φτάσει στο σημείο να «σέρνεται» στις δικαστικές αίθουσες κι όλα αυτά υπό την παθητική στάση που επιδεικνύει ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ. Παρόλο που είναι νομικός έχει καταφέρει να προεδρεύει ενός πρωταθλήματος όπου οι κανονισμοί είναι ελλιπείς και αντί να λύνουν τα προβλήματα, αντιθέτως τα διογκώνουν.

Εμείς θα είμαστε πάντα εδώ προκειμένου να εκφράζουμε τους προβληματισμούς μας με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών του πρωταθλήματος.

Ελπίζουμε αυτό να γίνει σύντομα και με τον ΕΣΑΚΕ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK