Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Νταρουσάφακα: Το 'άστρο' του Μήτογλου έγινε η πυξίδα της νίκης

Από τ' Αστέρια του Θοδωρή Ροδόπουλου εξελίσσεται σε αυτόφωτο αστέρα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν συγκλονιστικός απέναντι στην Νταρουσάφακα και απέτρεψε μια τέταρτη ήττα στη σειρά.

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

"Το παιδί κείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκε.... ολόκληρο το βράδυ". Όταν ο Μενέλαος Λουντέμης έγραφε για το 'παιδί που μετρούσε τ' άστρα', ένα παιδί που κυνηγούσε τα όνειρά του κόντρα στις αντιξοότητες και στις αναποδιές, δεν είχε στο μυαλό του τον Ντίνο Μήτογλου. Ένα παιδί που γεννήθηκε 40 χρόνια μετά την έκδοση του μυθιστορήματος.

Δυνητικά ο 22χρονος Θεσσαλονικιός είναι αυτό το παιδί. Όχι ο Μέλιος, αλλά ένα παιδί με όρεξη για μάθηση και κυρίως πρόοδο που στο 15ο παιχνίδι του στην Euroleague πέτυχε προσωπικό ρεκόρ πόντων (20) χάνοντας μόνο ένα σουτ (6/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 5/5 βολές), ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση ριμπάουντ (6, 4+2) κι έπαιξε καταπληκτικές άμυνες όταν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε ισοφαριστεί 65-65 και κινδύνευε να χάσει για τέταρτη σερί φορά (Χίμκι, Μπασκόνια, Φενέρμπαχτσε).

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Νταρουσάφακα: Το 'άστρο' του Μήτογλου έγινε η πυξίδα της νίκης

Ο Πασκουάλ δεν τον χρησιμοποίησε από την έναρξη της τέταρτης περιόδου και τον θυμήθηκε μόνο στα 3'55'' πριν από τη λήξη. Τη στιγμή που οι 'πράσινοι' ισορροπούσαν σε τεντωμένο σχοινί και πάλευαν ν' αποφύγουν την πτώση στο κενό. Ταλαντώθηκαν για κάμποση ώρα, εκβιάζοντας καταστάσεις. Δεν έπεσαν όμως γιατί παρόντος του Μήτογλου 'έτρεξαν' 10-0 και έφτασαν στο πολύτιμο 75-67.

Απομονώνοντας μία προς μία τις φάσεις, τον είδαμε:

- να βγάζει μια σπουδαία άμυνα πάνω στον Έρικ και ν' αρπάζει το αμυντικό ριμπάουντ.

- ν' ακολουθεί τον αιφνιδιασμό και μετά το κόψιμο στον Παππά, να πετυχαίνει το 67-65 με επιθετικό ριμπάουντ.

- ν' αναγκάζει τον ΜακΚάλουμ σε άσχημη προσπάθεια και να κερδίζει νέο ριμπάουντ και φάουλ.

- να πετυχαίνει 2/2 βολές.

- να σώζει μια μπάλα με υπερπροσπάθεια και να γυρίζει για να κλέψει.

Όλ' αυτά σε λιγότερα από 4 λεπτά. "Χαίρομαι που βοήθησα τόσο πολύ. Με τέτοιες εμφανίσεις νιώθεις καλύτερα στο επόμενο παιχνίδι", θα πει από τ' αποδυτήρια περικλυκλωμένος από τους δημοσιογράφους που έψαχναν δικαιολογημένα μια δήλωσή του.

Για πρώτη φορά είχε μείνει τόσο πολύ στο παρκέ (21'13'') και η πρώτη που έπαιρνε τόσες επιθέσεις. "Οι συμπαίκτες του μ' εμπιστεύονται, αλλά φάνηκε κιόλας πως ήταν η μέρα μου", συμπλήρωσε επιχειρώντας, εμφανώς αμήχανος με τα καλά λόγια, να κρατήσει χαμηλό προφίλ.

Ούτως ή άλλως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε επικρατήσει με το ζόρι της ουραγού της διοργάνωσης, μιας ομάδας με τη δεύτερη χειρότερη επίθεση και κυρίως τη δεύτερη χειρότερη άμυνα μεταξύ των 16. Μια ομάδα που είχε ήδη δεχθεί τρεις φορές τουλάχιστον 100 πόντους (Ρεάλ, Μπάγερν, Φενέρμπαχτσε), είχε νικήσει μονάχα την Μπουντούτσνοστ στις 16 Οκτωβρίου και είχε αλλάξει προπονητή!

Ο Τσάβι Πασκουάλ εξήγησε πως "μετά από τρεις ήττες δεν είναι εύκολο να νικήσεις", ατάκα με την οποία συμφώνησε και ο Κέβιν Λάνγκφορντ των 12 πόντων - οι 10 στο πρώτο μισό του αγώνα.

Ήθελε παρόλα αυτά κόπο για ν' απειληθούν οι πρωταθλητές από την 'αμερικανοποιημένη' ομάδα από την Πόλη, δεδομένου ότι είχαν περισσότερες ασίστ (19 με 12 από τον Καλάθη) και δέκα λιγότερα λάθη (8 έναντι 18). Έχασαν όμως για άλλη μια φορά τη μάχη των ριμπάουντ (35-25), σούταραν με το απογοητευτικό 3/13 τρίποντα (23%) και πέταξαν οκτώ ελεύθερες βολές (18/26).

Το δραστικό 'αντίδοτο' ήταν ο Μήτογλου. Ένα παιδί που, κόντρα στο ποδοσφαιρικό παρελθόν του πατέρα του (αμυντικός του ΠΑΟΚ), μέτρησε τ' αστέρια στην ομώνυμη ακαδημία του Θοδωρή Ροδόπουλου στη Θεσσαλονίκη, αποχώρησε από τον Άρη γιατί τον άφησαν να παίξει μονάχα 9'45'' σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος, διεκδίκησε το αμερικανικό όνειρο μέσω του κολεγιακού προγράμματος του Ουέικ Φόρεστ και πριν από 1.5 χρόνο ήρθε στην Αθήνα για να γίνει αυτό που δεν κατάφερε στο 'τριφύλλι' ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Ένας σταθερός όρος στην εξίσωση των πολλών.

Αν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κατακτήσει μαζί του ευρωπαϊκό, όπως είχε δηλώσει τον Μάρτη του 2015 ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ουδείς μπορεί να προβλέψει. Σίγουρα όχι όπως παίζει αυτήν την εποχή. Ομολογουμένως πάντως ο Μήτογλου δεν θα κοιμηθεί το βράδυ της Παρασκευής. Όπως εκείνο το παιδί που μετρούσε τ' άστρα!

Κεντρική φωτογραφία: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK