ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ 66-61

Αντί να ενθουσιάσει τους φίλους του τέσσερις ημέρες πριν από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός τους προβλημάτισε. Η νίκη επί της Μπάμπεργκ με 66-61 για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκα ήρθε με πολύ κόπο και μετά από ένα παιχνίδι διαρκείας με τη φωτιά. Χρειάστηκαν δε τέσσερις βολές των Γιασικεβίτσιους και Σπανούλη για να ξεφύγει από τη μέγγενη των Γερμανών ο πρωταθλητής.

Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ 66-61

Αντί να ενθουσιάσει τους φίλους του τέσσερις ημέρες πριν από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός τους προβλημάτισε.
Η νίκη επί της Μπάμπεργκ με 66-61 για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκα ήρθε με πολύ κόπο και μετά από ένα παιχνίδι διαρκείας με τη φωτιά. Χρειάστηκαν δε τέσσερις βολές των Γιασικεβίτσιους και Σπανούλη για να ξεφύγει από τη μέγγενη των Γερμανών ο πρωταθλητής.



O Παναθηναϊκός γενικά δεν…τραβάει, κατά το κοινώς λεγόμενο, αυτήν την περίοδο. Του λείπουν οι αυτοματισμοί αλλά και η φρεσκάδα, γεγονός που την Τετάρτη φάνηκε από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Οι «πράσινοι», ναι μεν είχαν στόχο να βάλουν την μπάλα κοντά στο καλάθι, αλλά το έκαναν άτσαλα και χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Η Μπάμπεργκ δεν είχε τίποτα να χάσει και βρίσκοντας ελεύθερα σουτ έμενε πάντα κοντά στο σκορ (13-9, 17-14). Βεβαίως η κλάση των παικτών του επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να έχει το σχετικό έλεγχο και προηγείται σταθερά. Πότε με τον Διαμαντίδη, πότε με τον ορεξάτο Ντικούδη οι λύσεις υπήρχαν.

Το μοναδικό σημείο που ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό ήταν στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου όταν έβαλε ενέργεια στο παρκέ και αποφάσισε να αυξήσει λίγο την ένταση. Ο φρέσκος Βούγιανιτς μπήκε και έβαλε γρήγορα-γρήγορα 5 πόντους για το 50-38, στη συνέχεια όμως τα…φαντάσματα επέστρεψαν στο ΟΑΚΑ.

Λίγο η χαλάρωση, λίγο η άγνοια κινδύνου των Γερμανών και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι λίγο στο τελευταίο πεντάλεπτο. Ο Ομπράντοβιτς ανησύχησε και έριξε στο παρκέ τους Διαμαντίδη και Σπανούλη για να καθαρίσει η «μπουγάδα». Η Μπάμπεργκ όμως και ο απίθανος Ρόμπερτ Γκάρετ είχαν όρεξη για..θαύματα. Με τρίποντο του τελευταίου το σκορ έγινε 62-60 ενώ ο Φεν με μία βολή στρίμωξε ακόμα περισσότερο τους πρωταθλητές. Εν τέλει η λύση δόθηκε από τη γραμμή των βολών (Γιασικεβίτσιους και Σπανούλης ευστόχησαν) και το πατατράκ αποφεύχθηκε.

MVP

Δεν θα δώσουμε σε κανέναν αυτόν τον τίτλο σε ένα τόσο κακό παιχνίδι.

Η απογοήτευση

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δείχνει να μην μπορεί να βρει ρυθμό με τίποτα αυτή την περίοδο. Θα ανέβει βέβαια κάποια στιγμή αλλά κάτι μας λέει ότι οι φίλοι του θα χρειαστεί να κάνουν αρκετή υπομονή.

Το σχόλιο

Πάνω-κάτω το επισημάναμε και μετά τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Ρόμα. Αν περιμένετε να δείτε θέαμα από τον Παναθηναϊκό στην παρούσα φάση καλύτερα αλλάξτε κανάλι. Είναι φανερό ότι ο πρωταθλητής ψάχνει και ψάχνεται. Και στην άμυνα και, κυρίως, στην επίθεση, όπου ώρες-ώρες τα πράγματα μοιάζουν ανοργάνωτα. Με τέτοιους παίκτες όμως και με τον προπονητή-εγγύηση οι καλύτερες ημέρες είναι καθαρά θέμα χρόνου να έρθουν.


Τα δεκάλεπτα: 20-17, 33-29, 54-45, 66-61

Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 3 (1), Περπέρογλου, Σπανούλης 9, Μπατίστ 6, Ζίζιτς 3, Χατζηβρέττας 5, Ντικούδης 8, Διαμαντίδης 8 (1), Ουίνστον 6, Τομάσεβιτς 2, Βούγιανιτς 5 (1), Γιασικεβίτσιους 11 (1).

Mπάρμπεργκ: Ενσμίγκερ 11 (1), Χάμαν 10 (2), Γκριν 3 (1), Σούπουτ 16 (1), Φεν 5, Γκάρετ 9 (3), Οκουλάγια 7, Οχμπρεχτ, Ντίκελ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK