Παναθηναϊκός-Νανσί 83-69

Με το λιγότερο δυνατό κόπο Ούτε δράμι παραπανίσιο ιδρώτα έχυσε ο Παναθηναϊκός για να φτάσει στη νίκη (με 83-69) επί της Νανσί στο κλειστό του ΟΑΚΑ το βράδυ της Τετάρτης για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πάτησαν το γκάζι όσο ακριβώς χρειαζόταν για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα. Εξασφάλισαν, παράλληλα, και την πρόκρισή τους στο Top-16.

Παναθηναϊκός-Νανσί 83-69

Ετσι νίκησε

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε χαλαρά και επιπόλαια τον αγώνα στο ξεκίνημά του καθώς μόνο οι Τσαρτσαρής και Περπέρογλου έδειχναν διάθεση να βγάλουν ενέργεια στο παρκέ. Μετά το 16-11, οι Γάλλοι εκμεταλλεύτηκαν αυτή τη χαλαρότητα των αντιπάλων τους και κάνοντας αυτό που ξέρουν καλά (γρήγορο παιχνίδι της μίας πάσας) κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου (21-22).

Ο Ομπράντοβιτς πήρε τάιμ-άουτ, αποφάσισε να εμπιστευτεί περισσότερο τη σίγουρη λύση του Διαμαντίδη και άφησε κατά μέρους το πείραμα Σερμαντίνι που δεν απέδωσε. Αμέσως η ομάδα του ανέβασε στροφές, βρήκε ανοιχτά σουτ ενώ έβαλε και την μπάλα μέσα στο καλάθι (με Τσαρτσαρή και Μπατίστ απόντος του Πέκοβιτς). Το 21-22 έγινε εν ριπή οφαθλμού 32-22 και ο Παναθηναϊκός ουδέποτε κοίταξε πίσω του αν και ποτέ δεν εξασφάλισε πολύ μεγάλη διαφορά.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης συμπλήρωσε 200 κλεψίματα στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα.

Αυτό που είχαν να κάνουν οι πρωταθλητές στο δεύτερο ημίχρονο ήταν να δείξουν στοιχειώδη προσοχή έτσι ώστε να φτάσουν άκοπα στη νίκη. Αν και η αυτοσυγκέντρωσή τους δεν έφτασε σε υψηλά επίπεδα (χάθηκαν πολλά αμυντικά ριμπάουντ) ο έλεγχος του αγώνα δεν τους ξέφυγε από τα χέρια (53-38, 60-50, 68-54). Στο τέλος ο Σερμαντίνι ξαναπήρε την ευκαιρία για να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερες παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο.

Το αστέρι

Διαμαντίδης σημαίνει εγγύηση. Ο Ελληνας πλέι μέικερ πήρε θέση στο παρκέ για να συμμαζέψει λίγο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και τα κατάφερε μια χαρά. Σκόραρε από το τρίποντο, έπαιξε άμυνα, βοήθησε στη δημιουργία και έδωσε στους Γάλλους να καταλάβουν ότι δεν υπήρχε διάθεση για αστεία.

Απογοήτευση

Σε πολλά σημεία του αγώνα έλειψε η επαγγελματική νοοτροπία και η αυτοσυγκέντρωση από τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Αλλά και οι αθλητές άνθρωποι είναι, δικαιούνται να είναι χαλαροί κάποιες στιγμές.

Σχόλιo

Δεν χρήζει ειδικού σχολιαμού το παιχνίδι από τη στιγμή που η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν και αποδείχθηκε τεράστια. Τα δύσκολα για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα θα έρθουν το 2009.
Tα δεκάλεπτα: 17-15, 39-27, 60-50, 83-69

Παναθηναϊκός: Κέτσμαν 2, Σπανούλης 7, Περπέρογλου 16 (3), Μπατίστ 10, Φώτσης 5 (1), Χατζηβρέττας 1, Νίκολας 5 (1), Τσαρτσαρής 11, Διαμαντίδης 12 (4), Σάκοτα 8 (2), Σερμαντίνι 1, Γιασικεβίτσιους 5 (1).

Νανσί: Κοχ 11 (3), Μοραντάις 4, Ουίλσον 14 (2), Γκριρ 8 (1), Τσικαμπούντ, Αμπουμπακάρ, Σάμνικ 11, Γκριρ Ρικ. 21 (2), Εν' Τζόγια.


News 24/7

24MEDIA NETWORK