Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το παιχνίδι που δεν τελείωσε

Το ντέρμπι μύριζε μπαρούτι από πριν, όμως αυτήν τη φορά δεν έφταιγαν φίλαθλοι. Ο Ολυμπιακός αποχώρησε από το ΟΑΚΑ στο ημίχρονο και ο Παναθηναϊκός πήρε πρόκριση στον τελικό κυπέλλου άνευ αγώνα.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το παιχνίδι που δεν τελείωσε
EUROKINISSI

Γιορτή του μπάσκετ, πρόωρος τελικός, πρώτο τίτλος της χρονιάς. Αυτά και πολλά ακόμα θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα συνοδεύει πια αυτό το παιχνίδι. Γιατί αυτό δεν τελείωσε ποτέ, διεκόπη οριστικά στο ημίχρονο.

Οι ημέρες που προηγήθηκαν, μύριζαν μπαρούτι, προοικονομούσαν για ένταση σε αυτό το παιχνίδι. Η διαρροή του ηχητικού του Γιώργου Πρίντεζη, οι δηλώσεις - απάντηση του διεθνή φόργουορντ και των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, η αντίδραση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η καταγγελία του Ολυμπιακού στη FIBA για την ελληνική διαιτησία...

Το σκηνικό έμοιαζε σαν κανείς να μην ήθελε να τελειώσει το παιχνίδι και έκαναν τα πάντα γι' αυτό. Παρ' όλα αυτά, όταν ήρθε η ώρα του αγώνα, η εικόνα ήταν διαφορετική.

Οι δύο προπονητές προετοίμασαν τους παίκτες τους για τη μεγάλη μάχη που θα τους οδηγούσε στον τελικό της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ (νωρίτερα είχε νικήσει την Κύμη). Το γήπεδο σχεδόν γέμισε και οι πιο έντονες στιγμές ήταν οι αποδοκιμασίες ήταν έγινε η παρουσίαση των Πειραιωτών.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι το... τζάμπολ. Δύο φάουλ σε 19'' του Γιάνις Τίμα και ακόμα ένα του νεοαποκτηθέντα Μπριάντε Γουέμπερ προϊδέασαν για τη συνέχεια. Ο Αμερικανός έκανε ορισμένες σπουδαίες ενέργειες στα πρώτα λεπτά του αγώνα, τόσο με ένα τρίποντο που έφερε το σκορ στο 11-8, όσο και με κάποιες κατεβασιές και ψύχραιμες επιλογές στην πάσα.

Όμως οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε καλή μέρα και 'χτυπούσαν' κυρίως από τη ρακέτα και όχι αποκλειστικά με τους ψηλούς τους. Η αστοχία των φιλοξενουμένων και δη του Βασίλη Σπανούλη έδινε ευκαιρίες για αιφνιδιασμούς και μαζί με μία τεχνική ποινή στον Κώστα Παπανικολάου, η διαφορά έφτασε στο 20-8 στο 08:10.

Η αγωνιστική εικόνα είχε διαμορφωθεί. Το μομέντουμ ήταν με τους γηπεδούχους και οι φιλοξενούμενοι με 0/2 βολές, 3/9 δίποντα και 2/8 τρίποντα στην 1η περίοδο έμοιαζαν μπλοκαρισμένοι.

Ο Γουέμπερ συνέχισε να ξεχωρίζει από πλευράς Πειραιωτών και στο 2ο δεκάλεπτο, ωστόσο η διαφορά αυξανόταν λόγω των βεβιασμένων επιθέσεων των φιλοξενουμένων. Το 32-20 του 17' έγινε 40-22 πριν από το τέλος του ημιχρόνου, μέχρι να ευστοχήσει σε τρίποντο ο Σπανούλης.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το παιχνίδι που δεν τελείωσε
EUROKINISSI

Το ρολόι έδειχνε 20:58 ώρα Ελλάδας τίποτα δεν προμήνυε κάτι αρνητικό για τη βραδιά. Εκτός αν ένας έμπειρος παρατηρητής αντιλαμβανόταν τα σημάδια. Δεν ήταν μόνο τα 3 φάουλ εις βάρος του Ολυμπιακού πριν συμπληρωθεί μισό λεπτό αγώνα. Ήταν πολλά ακόμα.

Για παράδειγμα, ο team manager του Ολυμπιακού, Χρήστος Μπαφές, σε time out στο 35-22, είχε συνομιλία με τους ανθρώπους της γραμματείας και τον κομισάριο Θόδωρο Βιδάλη κι έστειλε... φιλιά, αφήνοντας να εννοηθεί η αποχώρηση της ομάδας.

Όταν πέρασε το τέταρτο του ημιχρόνου και στο παρκέ βρίσκονταν μόνο οι παίκτες του Παναθηναϊκού που έκαναν ζέσταμα, η πληροφορία διαδόθηκε με ταχύτητα φωτός. Ο Ολυμπιακός δεν κατέβαινε για το 2ο ημίχρονο. Αντ' αυτού αποχωρούσε από το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Στις 21:06 ήρθε η επιβεβαίωση από τον λογαριασμό twitter του μπασκετικού Ολυμπιακού.

Οι παράλληλες εικόνες ήταν πολλές. Στη μία πλευρά υπήρχε ο κομισάριος του αγώνα που δήλωνε στην κάμερα της ΕΡΤ ότι "στα αποδυτήρια δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο". Στα χρονόμετρα είχε αρχίσει αντίστροφη μέτρηση 15 λεπτών, όση αναμονή προβλέπει ο κανονισμός σε τέτοιες περιπτώσεις. Σε μία άλλη γωνιά, ο ιδιοκτήτης των 'πρασίνων' μιλούσε κι αυτός για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το παιχνίδι που δεν τελείωσε
EUROKINISSI

"Αυτά είναι μεθοδευμένα. Έχουν απλήρωτους παίκτες από ό,τι φαίνεται. Έχουν ρίξει λευκή πετσέτα. Τώρα το κάνουν γιατί δεν τους αρέσει η διαιτησία. Ο λόγος που το κάνουν είναι για να φύγει η οικογένεια των Αγγελόπουλων από τον Ολυμπιακό και να το ρίξουν σε εμάς και στους διαιτητές. Αυτά είναι απαράδεκτα", τόνισε μεταξύ άλλων.

Ορισμένοι φίλοι του Παναθηναϊκού βρίσκονταν ήδη στο παρκέ και έκαναν... σουτάκια μαζί με τους παίκτες. Τα χαμόγελα διάπλατα, την ώρα που οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν ντους και ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν από το γήπεδο.

Δεν τα κατάφεραν, αφού η αστυνομία τους εμπόδισε για λόγους ασφαλείας. Η ενημέρωση για οριστική διακοπή έκανε αρκετούς φίλους του 'τριφυλλιού' να σπεύσουν στα αυτοκίνητά τους για να προλάβουν να φύγουν πριν δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα. Το πούλμαν του Ολυμπιακού δεν πρόλαβε.

"Αηδιάσαμε, να τελειώσει αυτή η βρομιά", δήλωνε ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, λιγότερο από ένα τέταρτο μετά από την ανακοίνωση της αποχώρησης της ομάδας από τον αγώνα. "Προσπαθούν να βρουν κάποια δικαιολογία για αυτό που έγινε", απάντησε ο Μάνος Παπαδόπουλος.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το παιχνίδι που δεν τελείωσε
EUROKINISSI

Κάπου στη μέση, βρέθηκε και ο Ρικ Πιτίνο να προσπαθεί να βγάλει άκρη με την ελληνική πραγματικότητα: "Όχι, δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Είμαι απογοητευμένος. Αγαπάω το μπάσκετ, δεν μου άρεσε αυτό που έγινε".

Την ίδια στιγμή, τα social media πήραν 'φωτιά'. Φίλαθλοι των δύο ομάδων έδιναν το στίγμα τους και σχολίαζαν την κίνηση του Ολυμπιακού. Εκατοντάδες φίλοι των 'ερυθρολεύκων' προτίμησαν να αφήσουν τα κινητά τηλέφωνα και να πουν την άποψή τους στους παίκτες από κοντά, αφού συγκεντρώθηκαν στο ΣΕΦ για να αποθεώσουν την αποστολή.

Το πούλμαν τελικά ξεκίνησε την πορεία του προς τον Πειραιά λίγο μετά από τις 22:00 και δύο ώρες αφότου λήφθηκε η απόφαση για την αποχώρηση. Όπως έγινε γνωστό, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι βρίσκονταν σε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία με την αποστολή των 'ερυθρολεύκων' στο ΟΑΚΑ και είχαν αποφασίσει να πάρουν την ομάδα από πολύ νωρίς. Προτιμήθηκε αυτό να συμβεί στο ημίχρονο, όμως, για να αποφευχθούν επεισόδια.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το παιχνίδι που δεν τελείωσε
EUROKINISSI

Αμφότερες οι ομάδες πανηγύριζαν για την έκβαση του ημιτελικού. Στον Παναθηναϊκό θυμήθηκαν το ντέρμπι της Euroleague στο ΣΕΦ με τις 26-6 βολές υπέρ του Ολυμπιακού και έβγαζαν ανακοινώσεις... AMBER Alert στο twitter. Στους Πειραιώτες, το πάρτι στήθηκε στο ΣΕΦ από περίπου 800 φίλους της ομάδας, που στήριξαν την απόφαση για αποχώρηση από το ΟΑΚΑ.

Ίσως, όμως, νικητής να μην είναι κανείς. Οι 'πράσινοι' θα πάρουν μία νίκη στα χαρτιά με 20-0 και μία πρόκριση άνευ αγώνα από αυτές που στο τέλος αφήνουν άνοστη γεύση, οι 'ερυθρόλευκοι' κινδυνεύουν με αφαίρεση ενός έως έξι βαθμών στο πρωτάθλημα. Και με αυτά και αυτά, η πρόκριση στον τελικό της Κυριακής (17:00) από τον ΠΑΟΚ μετά από 20 χρόνια περνάει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα...

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK