Euroleague: Πώς περνούν και πώς μένουν έξω Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και Ολυμπιακός

Έξι ομάδες διεκδικούν τις 3 τελευταίες θέσεις που 'βγάζουν' στα playoffs της Euroleague. Οι Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και Ολυμπιακός έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να πάρουν τις δυο. Δείτε τι ισχύει.

Euroleague: Πώς περνούν και πώς μένουν έξω Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και Ολυμπιακός

Πρώτα θα καταθέσουμε το θαυμασμό μας σε όσους κατέχουν την τέχνη της χειροκίνητης διαδικασίας που καταλήγει στα σενάρια (πρόκρισης/αποκλεισμού) έπειτα από κάθε αγωνιστική του όποιου σπορ. Στους 'εραστές' των προγνωστικών που εξακολουθούν να παίρνουν στυλό και χαρτί και να υπολογίζουν με το μυαλό τους -και μια ταπεινή αριθμομηχανή- ό,τι μπορεί να συμβεί.

Εμείς θα συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, να εμπιστευόμαστε δηλαδή, την τεχνολογία. Πιο συγκεκριμένα, θα εμπιστευτούμε πάλι στον στον Άντριου Μάστιν του NewStats, την πρόγνωση όσων μπορούν να συμβούν στην 30η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague, σε ό,τι αφορά τη μάχη των έξι ομάδων για τις τρεις θέσεις που θα ολοκληρώσουν τη λίστα των μετεχόντων στα playoffs.

Έχετε πρόχειρη την πληροφορία πως θα υπάρχει live update την ώρα των αγώνων και θα το βρείτε εδώ.

Προς το παρόν και βάσει των εκτιμήσεων (για τη μεθοδολογία μπορείτε να ρωτήστε τον ίδιο τον Άντριου, στο Twitter) οι πιθανότητες των Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και Ολυμπιακού να 'πιάσουν' μια από τις 3 τελευταίες θέσεις που οδηγούν στα playoffs είναι αυτές:

Oι παραπάνω 'φούσκες' προέκυψαν από συγκεκριμένα δεδομένα, τα οποία θα δούμε ευθύς αμέσως, ένα προς ένα. Αρχής γενομένης από τις πιθανότητες νίκης της γηπεδούχου ομάδος σε κάθε αγώνα της 'αυλαίας'.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, προκύπτουν οι πιθανότητες πρόκρισης στα playoffs.

Aν θέλετε τώρα, να δείτε πιο συγκεκριμένα τι συμβαίνει σε κάθε ματς και πώς αλλάζουν οι πιθανότητες σε περίπτωση νίκης ή ήττας της κάθε 'δικαιούχου', κατεβάστε ελαφρώς το βλέμμα σας και είστε έτοιμοι.

Συμπερασματικά, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ προκρίνεται με νίκη, κάτι που ισχύει και για την Μπασκόνια. Όλοι οι άλλοι χρειάζονται και χείρες βοηθείας. Οι Βάσκοι μπορούν να προκριθούν και σε περίπτωση ήττας. Υπάρχουν τέσσερα απλά, τέτοια σενάρια. Το ένα είναι να νικήσει η Αναντολού Εφές την Αρμάνι.

> Ο Παναθηναϊκός έχει 97% πιθανότητες πρόκρισης με νίκη και 63.7%, σε περίπτωση ήττας. Αν χάσουν οι Μπασκόνια (από την ΤΣΣΚΑ, στη Μόσχα) και Ζάλγκιρις (στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ), ο ΠΑΟ θα βρεθεί στους '8' και με ήττα.

Οι 'πράσινοι' έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να τερματίσουν 6οι. Αν νικήσει η Εφές την Αρμάνι, στην Κωνσταντινούπολη θα τους 'στείλει' στην ΤΣΣΚΑ, ως 7ους. Αν τερματίσουν 8οι θα βρεθούν με τη Φενέρμπαχτσε.

Οι 'πράσινοι' θα μείνουν εκτός, μόνο αν οι Αρμάνι και Ζάλγκιρις πανηγυρίσουν (και οι δύο) εκτός έδρας νίκες, επί των Αναντολού Εφές και Ρεάλ Μαδρίτης -αντίστοιχα.

> Ο Ολυμπιακός πρέπει να νικήσει την Νταρουσάφακα, στο ΣΕΦ. Έτσι, οι πιθανότητες πρόκρισης θα φτάσουν στο 85% αν κάνουν τη δουλειά τους οι ΤΣΣΚΑ, Μπουντούτσνοστ και Ρεάλ Μαδρίτης. Για την ακρίβεια, αν δυο από αυτές νικήσουν (παίζουν με Μπασκόνια, Παναθηναϊκό και Ζάλγκιρις αντίστοιχα), οι "ερυθρόλευκοι" θα είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Αν χάσουν οι ΤΣΣΚΑ, Μπουντούτσνοστ και Ρεάλ, ο Ολυμπιακός θα 'χει αποκλειστεί πριν το τζάμπολ του παιχνιδιού του (Παρασκευή 5/4, 21.30).

Κάπως έτσι, φτάνουμε και στο τελείωμα της φάσης. Δηλαδή το πώς θα 'δείχνει' κατά πάσα πιθανότητα ο πίνακας της βαθμολογίας, όταν πια θα 'χει ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος της φετινής Ευρωλίγκας.

Photo: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK