Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Μπαρτσελόνα: Τα 3 λεπτά της μοιρολατρίας

Η αλληλουχία διαδοχικών 'ατασθαλιών' στέρησαν την όποια παραπάνω πιθανότητα επιδίωξε να κερδίσει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για να 'πληγώσει' την Μπαρτσελόνα και η σκληρή ήττα στο ΟΑΚΑ δεν αποφεύχθηκε.

Ο Νικ Καλάθης έμεινε κι αυτός από δυνάμεις και ιδέες στο τέλος του αγώνα με την Μπαρτσελόνα
Ο Νικ Καλάθης έμεινε κι αυτός από δυνάμεις και ιδέες στο τέλος του αγώνα με την Μπαρτσελόνα SOTIRIS DIMITROPOULOS

Το χρονόμετρο στον φωτεινό πίνακα του ΟΑΚΑ ανέγραφε 4'24'' για τη λήξη τη στιγμή που ο εξαιρετικός Γιώργος Παπαγιάννης ισοφάριζε 76-76 με την έβδομη εύστοχη προσπάθειά του στις εννέα που δοκίμασε συνολικά. Ναι μεν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε σκορπίσει στις τέσσερις γωνιές του παρκέ τον κόπο που είχε βάλει πρωθύστερα σε κάθε φάση, μαζί και τη διψήφια διαφορά (59-48 και 67-57), αλλά εξακολουθούσε να παράγει φάσεις, να προκαλεί ρωγμές και να συμβαδίζει με τους 'μπλαουγκράνα' σ' ένα δρόμο που οδηγούσε στο ξέφωτο της νίκης.

Όπως εδώ.

Κι ας δεν έδωσε ποτέ φάουλ, ενώ είχε διαθέσιμα, στον Αμπρίνες με συνέπεια να προκύψει αυτή φάση στη λήξη της τρίτης περιόδου.

Ωστόσο την κρίσιμη ώρα η σκέψη θόλωσε, τα κουρασμένα πόδια παρέσυραν το μυαλό εκτός δρόμου, η έλλειψη ενέργειας απέτρεψε το απαιτούμενο σπριντ στην τελική ευθεία. Από το χαμένο αμυντικό ριμπάουντ και το καλάθι του Ντέιβις για το +2 της Μπαρτσελόνα (76-78) ως την ολοκλήρωση του καταδικαστικού 12-2, που σφραγίστηκε με τρίποντο του Νίκολα Μίροτιτς (68-78), οι 'πράσινοι' κινούνταν στο χώρο με ξεχαρβαλωμένη πυξίδα. Δίχως κατεύθυνση και προσανατολισμό για 3 λεπτά, βιάστηκαν αναίτια και μοιραία μηδένισαν τις ελπίδες τους. Ο Καλάθης πέταξε μια μπάλα στο κενό και χρεώθηκε αχρείαστο τέταρτο φάουλ, ο Μπέντιλ σημάδεψε τις πολυθρόνες της τελικής γραμμής επιχειρώντας μια πάσα στη ρακέτα και απέτυχε να βγάλει άμυνα στον Μίροτιτς, ο Φριντέτ έχασε το κοντρόλ επιχειρώντας να 'τρυπήσει' κάθετα το αντίπαλο σχέδιο, ο Καλάθης πήρε μια γρήγορη επίθεση μ' ελάχιστες πιθανότητες αίσιας κατάληξης.

Ακολούθησε άλλο ένα, τέταρτο, λάθος από τον ομογενή γκαρντ και ο Μπέντιλ έχασε ένα σουτ απ' έξω που δεν θα έπρεπε να πάρει, όλα όμως είχαν ήδη τελειώσει για τον πρωταθλητή, οποίος δεν απαίτησε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ό,τι η απόδοσή του έως το 27' τού επέτρεψε να διεκδικήσει (45-38 στο 20'). Με διαύγεια και ορθή ανάγνωση των καταστάσεων.

Με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εκμετάλλευση του Παπαγιάννη.

Όλα αυτά μάλιστα παρά το κακό ποσοστό στα τρίποντα (αρχίζοντας με 1/8 και τελειώνοντας με 6/28) και τα πολλά λάθη (15 για μόλις 4 ασίστ παραπάνω), όταν η αντίστοιχη αναλογία των φιλοξενούμενων ήταν 24-11! Μ' αυτόν τον τρόπο "δεν ορίζεις τη μοίρα σου", όπως φιλοσόφησε ο Ρικ Πιτίνο αμέσως μετά την αρνητική έκβαση της μάχης, η οποία ήρθε πριν από μια σειρά αγώνων με Ρεάλ στη Μαδρίτη, Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, ΤΣΣΚΑ στην Αθήνα και Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη. Με απλά λόγια, οι 'πράσινοι' είχαν παραδοθεί σχεδόν μοιρολατρικά στο 'πεπρωμένο' άλλης μιας εντός έδρας ήττας από ένα πληρέστερο σύνολο.



News 24/7

24MEDIA NETWORK