Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ολυμπιακός: Οι πρώτες στιγμές 10 μήνες μετά

Το κλίμα της πρώτης συνάντησης των δύο ισχυρών του ελληνικού μπάσκετ στο ΟΑΚΑ ύστερα από εκείνη την επεισοδιακή Τετάρτη του Φλεβάρη.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού παραταγμένοι στο κέντρο του γηπέδου
Οι παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού παραταγμένοι στο κέντρο του γηπέδου EUROKINISSI SPORTS

Από τη 13η του Φλεβάρη ως την 6η Δεκεμβρίου μεσολάβησαν 296 ημέρες. Σε κάθε άλλη περίπτωση η χρονική απόσταση που θα είχε χωρίσει το πρώτο εφετινό ραντεβού Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ - Ολυμπιακού από το αμέσως προηγούμενο θα ήταν παραδόξως μεγάλη. Παραδοσιακά η παρεμβολή ενός νοκ άουτ αγώνα κυπέλλου, στα προημιτελικά φερ' ειπείν, ή μια πρόωρη συνάντηση στο πρωτάθλημα θα διέκοπταν, πιθανότα, το διάστημα από την τελευταία μάχη στους τελικούς της πρότερης αγωνιστικής περιόδου.

Ωστόσο όσα εκτυλίχθηκαν πρώτα στ' αποδυτήρια και τις επόμενες ημέρες στις αίθουσες της ΕΟΚ, του ΕΣΑΚΕ και του Αθλητικού Δικαστή με τον φωτεινό πίνακα του ΟΑΚΑ να είναι κολλημένος στο 40-25 που είχε διαμορφωθεί στα μισά του αγώνα προκάλεσαν την ημερολογιακή ανατροπή του πρώτου ντέρμπι.

Το καλεντάρι της Euroleague διαμορφθώθηκε με τέτοιο τρόπο που οι δύο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες τη 12η αγωνιστική της νέας χρονιάς. Αφού η μία είχε ήδη χτίσει ρεκόρ 7-4 και η άλλη είχε φτάσει στ 5-6.

Οι 'ερυθρόλευκοι' είχαν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να εμφανιστούν στον πρώτο γύρο των πλέι οφ του περυσινού πρωταθλήματος, από τη στιγμή που η κατάσταση στη βαθμολογία της EKO Basket League διαμορφώθηκε με τέτοιον τρόπο που διασταυρώθηκαν με τους 'πράσινους', και μοιραία μηδενίστηκαν, καταλήγοντας στην Α2 με την αναπτυξιακή ομάδα να κουβαλά αφαίρεση 6 βαθμών.

Κατά συνέπεια η επιστροφή των Πειραιωτών στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, με διαφορετικό ρόστερ φυσικά και χωρίς τον Ντέιβιντ Μπλατ, ήταν η πρώτη είδηση της βραδιάς. Η αποστολή των 'ερυθρόλευκων' αφίχθη λίγο πριν τις 20:00, χωρίς οποιαδήποτε εξωτερική παρεμβολή.

Ο Γουίλ Τσέρι κατά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού υπό την επίβλεψη αστυνομικών δυνάμεων
Ο Γουίλ Τσέρι κατά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού υπό την επίβλεψη αστυνομικών δυνάμεων EUROKINISSI SPORTS

Η Αστυνομία πάντως είχε σπεύσει να λάβει μέτρα... ελληνικού ντέρμπι για να έχει το κεφάλι της ήσυχο. Επιβάλλοντας την τοποθέτηση προστατευτικού διχτυού και πλεξιγκλάς πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Το προστατευτικό δίχτυ στο ΟΑΚΑ
Το προστατευτικό δίχτυ στο ΟΑΚΑ EUROKINISSI SPORTS

Έξτρα μετατροπές που ήθελε ν' αποφύγει -για το image της- η διοργανώτρια αρχή, αλλά εκ των υστέρων συναίνεσε για να μην χρεωθεί οτιδήποτε.

Το διαφήμισε πάντως το προϊόν της όπως μπορούσε.

Με το πράσινο πέταλο της κερκίδας γεμάτο από νωρίς, η είσοδος των παικτών του Κεστούτις Κεμζούρα στο παρκέ ήταν η στιγμή που αναπόφευκτα θα 'ηλέκτριζε' την ατμόσφαιρα. Κόκκινο πανί, λόγω χρώματος και παρελθόντος, ο Βασίλης Σπανούλης.

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όσοι παίκτες είχαν ξαναζήσει κάτι αντίστοιχο, δεν χρειάστηκαν βοηθήματα για ν' αυτοσυγκεντρωθούν. Μεταξύ αυτών ο Κώστας Παπανικολάου, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και ο Γιώργος Πρίντεζης.

Ο Κώστας Παπανικολάου στο πρώτο σκέλος της προθέρμανσης του Ολυμπιακού
Ο Κώστας Παπανικολάου στο πρώτο σκέλος της προθέρμανσης του Ολυμπιακού EUROKINISSI SPORTS
Ο Γιώργος Πρίντεζης στη διάρκεια της προθέρμανσης
Ο Γιώργος Πρίντεζης στη διάρκεια της προθέρμανσης EUROKINISSI SPORTS

Αντίθετα οι Αμερικανοί, όπως ο Γουίλ Τσέρι και ο Γουίλι Ριντ, που προτιμούσαν μουσικούς ήχους από κραυγές και συνθήματα, έκαναν το πρώτο στάδιο προθέρμανση με ακουστικά. Αμφότεροι είχαν προτιμηθεί από τον Κέβιν Πάντερ.

Ο Γουίλι Ριντ ακολουθεί τις οδηγίες του γυμναστή Ανδρέα Γκατζούλη
Ο Γουίλι Ριντ ακολουθεί τις οδηγίες του γυμναστή Ανδρέα Γκατζούλη EUROKINISSI SPORTS
Ο Γουίλ Τσέρι κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης
Ο Γουίλ Τσέρι κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης EUROKINISSI SPORTS

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, που έδωσαν 'όρκο νίκης' στο κέντρο, τούς συνόδευσαν επευφημίες και αποθέωση.

EUROLEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την ίδια στιγμή η 'πράσινη' ΚΑΕ ζητούσε, διαδικτυακά, σύνεση και σεβασμό στον αντίπαλο.

Όλα αυτά μέχρι το τζάμπολ. Η συνέχεια ανήκε στο αγωνιστικό σκέλος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK