Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ρεάλ: Το πρώτο τρίποντο του Καλάθη άργησε 38,5 λεπτά

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ηττήθηκε για τρίτη φορά στο ΟΑΚΑ και έβδομη συνολικά στην Euroleague γιατί έχασε άλλη μια φορά τη μάχη των ριμπάουντ και σούταρε με ποσοστό μικρότερο του 30% από το τρίποντο. Αναπόφευκτο το 87-75 από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ρεάλ: Το πρώτο τρίποντο του Καλάθη άργησε 38,5 λεπτά
Ο Νικ Καλάθη μοίραζε ασίστ, αλλά δεν ευστοχούσε απ' έξω EUROKINISSI SPORTS

Ο αγώνας του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ, από το 0-0 ως το 75-87 είχε μια μονοδιάστατα επαναλαμβανόμενη εικόνα. Με τον Νικ Καλάθη στο κέντρο της κορνίζας να σουτάρει ανενόχλητος για τρεις. Τουλάχιστον όταν δεν ήταν δυνατόν να πασάρει, όπως στον Μήτογλου.

Οκτώ φορές συνέβη στα 32'27'' της συμμετοχής του. Για κακή τύχη των 'πρασίνων' ευστόχησε τη μία. Την προτελευταία εξ αυτών, μειώνοντας σε 73-84, όταν πια στο ρολόι απέμεναν μονάχα 89 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Είχα βρει σίδερο στις έξι προηγούμενες και κατόπιν στο σουτ που επιχείρησε για να εξαντλήσει τις ήδη μηδαμινές πιθανότητες του 'τριφυλλιού' για μια επιστροφή που δεν φάνταζε πιθανή ούτε τη στιγμή που από το -18 (39-57, 23'24'') πλησίαζε στο -8 (58-66, 30').

Οι 'μερένγκες' άπλωναν στο παρκέ όλες τις αρετές και κυρίως τη φόρμα που εκφραζόταν ως το ταξίδι στην Αθήνα μέσα από 10 διαδοχικές νίκες στη διοργάνωση, μεταξύ των οποίων επί ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα. 10 νίκες με μέσο όρο διαφοράς τους 15.7 πόντους. Ο Καμπάτσο δεν έδωσε σκορ απ' έξω, αλλά μοίρασε 8 ασίστ (για 2 λάθη), ο Ταβάρες τέλειωσε με 14 πόντους (5/7 δίποντα) και 14 ριμπάουντ (τα 8 εκ των οποίων επιθετικά), ο Ράντολφ έβαλε τα 5 από τα 11 τρίποντα που πήρε από τα φτερά ή τις γωνίες και καθένας από τους υπόλοιπους του Πάμπλο Λάσο ήταν στις θέσεις που όριζε το τεχνικό τιμ για να τελειώσει, επιτυχώς ή όχι, το εκάστοτε σύστημα. Γιατί πάντα αυτό φταίει στο φινάλε: το σύστημα.

Οι Μαδριλένοι έχασαν 43 σουτ, περισσότερα από τα 31 που έβαλαν, αλλά με 17 επιθετικά ριμπάουντ, 6 κλεψίματα και 24 ασίστ (για 9 λάθη) αποκτούσαν διαδοχικά τη δυνατότητα να διορθωθούν κάθε προηγούμενη ανολοκλήρωτη προσπάθειά τους. Συνολικά, με πάσες από μέσα προς τα έξω, βρήκαν 42 πόντους πίσω από τη γραμμή των 6μ75 και αφήνοντας τον Καλάθη (1/8 και συνολικά 7/20), τον Τόμας (0/4 και συνολικά 1/7) και τον Παπαπέτρου (1/4) να 'γκρεμίζει' το δικό τους ήλεγξαν, σχεδόν απόλυτα, το τέμπο και δεν έχασαν από τον οίστρο του Φριντέτ, ο οποίος στο 13'15'' ήταν ήδη διψήφιος (10 πόντοι), ως το 29' είχε φτάσει τους 16 πόντους (με 3 στην τρίτη περίοδο), αλλά τέλειωσε με μόλις 2 παραπάνω.

Ο Αμερικανός ομολόγησε με κυνικότητα πως "έπαιξαν καλύτερα από εμάς" και ακριβώς εκεί κρύβεται όλη η ουσία του αγώνα. Γιατί μια φιλοξενούμενη ομάδα του επιπέδου της Ρεάλ Μαδρίτης, που έχει 5 περισσότερα τρίποντα (+15 πόντους), 9 παραπάνω ριμπάουντ (41-32), διπλάσιες ασίστ (24 έναντι 12) και λιγότερα λάθη (9 έναντι 13) θα κερδίσει, είτε της χαριστούν κάποια σφυρίγματα είτε όχι.

Ειδάλλως ο κόουτς Ρικ Πιτίνο δεν θα ισχυριζόταν πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει ανάγκη από βελτίωση και όχι από νέους παίκτες που θα μεταφέρουν αλλού το πρόβλημα. Διότι μόνο "αν είχαμε 2 εκατομμύρια δολάρια, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Δεν τα έχουμε όμως".

News 24/7

24MEDIA NETWORK