Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 92-57
Πράσινο εξπρές Από το πρώτο παιχνίδι των play off ο Παναθηναϊκός φανέρωσε τις άγριες διαθέσεις του τώρα που τα πράγματα σοβαρεύουν. Το 92-57 επί του Πανιώνιου για το 1-0 κατέδειξε με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την τεράστια διαφορά ποιότητας μεταξύ του πρώτου και του όγδοου στην κανονική περίοδο της Α1.
Ο Παναθηναϊκός άργησε να βρει ρυθμό που θα του έδινε αέρα. Αν και τα επιθετικά συστήματα έβγαλαν ελεύθερα σουτ, οι παίκτες του Ομπράντοβιτς ήταν αρκετά άστοχοι και παρόλο που είχαν το προβάδισμα (13-7, 22-12) έδωσαν στον Πανιώνιο τη δυνατότητα να ακολουθεί.
Το σκηνικό άλλαξε άρδην μετά το 28-20 (11:30), την τελευταία φορά που η ομάδα της Νέας Σμύρνης έδειξε απειλητικές τάσεις. Όταν οι “πράσινοι” αύξησαν την πίεσή τους στην αντίπαλη περιφέρεια, έκλεψαν μπάλες και βρήκαν πιο απλούς (και συνάμα εντυπωσιακούς) τρόπους να σκοράρουν, η αναμέτρηση πήρε ένα διαδικαστικό χαρακτήρα.
Βέβαια οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν έμειναν στο 49-28 του πρώτου ημιχρόνου. Δούλεψαν καλά σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού τους και δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης. Στο 26’ το σκορ ήταν 61-30, ενώ στις αρχές της τέταρτης περιόδου έφτασαν σε νταμπλ σκορ (76-38), με τους Τέπιτς, Καλάθη και Σερμαντίνι να έχουν τη δική τους συμβολή. Ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να κάνει πολλά. Το χάσμα ήταν αγεφύρωτο, η διαφορά στην ποιότητα χαώδης. Τουλάχιστον παίκτες όπως ο Αθηναίου και ο Γιάνκοβιτς κέρδισαν λεπτά συμμετοχής σε έναν τέτοιο αγώνα.
Το αστέρι
Τέτοια ματς είναι για να κερδίζουν σε αυτοπεποίθηση παίκτες όπως ο Μιλένκο Τέπιτς. Ο Σέρβος ήταν με 17 πόντους ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, παίζοντας τα περισσότερα λεπτά (σχεδόν 24) από τους υπόλοιπους.
Απογοήτευση
Κάπως βαρύ αυτό που γράφουμε, αλλά ίσως ήταν καλύτερα ο Πανιώνιος να μην παίξει στα play off. Δεν διαθέτει πλέον το ειδικό βάρος να αναμετρηθεί με τον πρωταθλητή. Πόσω μάλλον με 21 λάθη και 12 λιγότερα ριμπάουντ.
Σχόλιo
Με το… καλημέρα ο Παναθηναϊκός έδειξε το στόχο που έχει βάλει στις πρώτες δύο φάσεις των play off. Θα κυνηγήσει μόνο νίκες προκειμένου να φτάσει σε χρόνο… ρεκόρ στους τελικούς. Ο Πανιώνιος δεν είναι υψηλό εμπόδιο για να τον καθυστερήσει και με εμφάνισή ανάλογη αυτών του τελευταίου διμήνου έφτασε άνετα κι απλά στο 1-0. Σοβαρός, αποτελεσματικός και κατά διαστήματα εντυπωσιακός ήταν το Σάββατο ο Παναθηναϊκός απέναντι σε μια ομάδα που δεν διαθέτει κάτι αξιόλογο να αντιπαραβάλει. Μετρίως μέτρια η ομάδα του Μάρκοβιτς, θα πάει πρόωρα για διακοπές τη Δευτέρα.
Τα δεκάλεπτα: 27-16, 49-28, 74-38, 92-57
Στατιστικά: GALANIS sports data