Παναθηναϊκός-Ρεάλ: Τα 50 λεπτά μάχης κρίθηκαν στα 220 εκατοστά

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε για 50 λεπτά απέναντι στην Ρεάλ και λύγισε μετά από δύο παρατάσεις στο ΟΑΚΑ με σκορ 93-97. Η ήττα από τη νίκη απείχε 220 εκατοστά για τους 'πράσινους' αλλά αποδείχθηκε άπιαστη.

Ταβάρες και Παπαγιάννης έτοιμοι να διεκδικήσουν ένα τζάμπολ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός - Ρεάλ (93-97) στο ΟΑΚΑ, για την 14η αγωνιστική της Euroleague. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ταβάρες και Παπαγιάννης έτοιμοι να διεκδικήσουν ένα τζάμπολ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός - Ρεάλ (93-97) στο ΟΑΚΑ, για την 14η αγωνιστική της Euroleague. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Σε τιτανομαχία εξελίχθηκε η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ για την 14η αγωνιστική της Euroleague. Ίσως λίγοι να το περίμεναν, αλλά οι 'πράσινοι' έφτασαν στα άκρα τη 'βασίλισσα' και έχασαν το παιχνίδι στις λεπτομέρειες και την 2η παράταση με 93-97. Ή πιο σωστά το έχασαν γιατί ενώ είχαν όλες τις απαντήσεις στο επιθετικό πλάνο της Ρεάλ, υπήρχε ένα τείχος 220 εκατοστών που δεν μπόρεσαν να ρίξουν.

Ο Γουόλτερ Ταβάρες αποδείχθηκε ο πύργος που δεν κατάφεραν να γκρεμίσουν οι 'πράσινοι'. Ο 'δεινόσαυρος' της Ρεάλ έμεινε στο παρκέ για 40.48'' και έγραψε 36 βαθμούς στην αξιολόγηση (ρεκόρ καριέρας), με 20 πόντους, 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και μηδέν (!) λάθη. Ο Παπαγιάννης με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα έκανε το καλύτερο που μπορούσε αλλά δεν ήταν αρκετό.

Με το κλείσιμο του 20λεπτου, η άμυνα του Παναθηναϊκού άφηνε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Το 29-33 του ημιχρόνου είχε διπλή ανάγνωση. Εξυμνούσε τον τρόπο που οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να κρατήσουν χαμηλά την επιθετική δραστηριότητα της ισπανικής ομάδας, υποχρεώνοντας την στο διόλου κολακευτικό 3/16 έξω από τα 6.75. Την ίδια στιγμή το σκορ μαρτυρούσε το πρόβλημα των 'πρασίνων' που ήταν η λειτουργία στην άλλη πλευρά του παρκέ. Ο Παναθηναϊκός μετρούσε μόλις 1/11 τρίποντα και η δουλειά που είχε γίνει στην άμυνα πήγαινε κατά το ήμισυ στράφι, καθώς περνούσε ανεκμετάλλευτη.

Ο Μπέντιλ ήταν αυτός που έδινε τις λύσεις, κερδίζοντας την φροντ λάιν της Ρεάλ απόντος του Ταβάρες. Το πλάνο του Λάσο για τον γίγαντα των 220 εκατοστών προβλέπει την χρησιμοποίηση του στην 1η, 3η και 4η περίοδο των αγώνων, όμως τώρα αναγκάστηκε να τον ρίξει ξανά στο ματς στο 16', επιχειρώντας να σταματήσει την 'αιμορραγία' στη ρακέτα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η επίθεση του Παναθηναϊκού άρχισε να λειτουργεί, κυρίως χάρη στην δημιουργία του Μακ (6 ασίστ) που όμως τραυματίστηκε και στέρησε μια σημαντική επιλογή από τον κόουτς Βόβορα για το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Το άσχημο για τους 'πράσινους' ήταν πως η Ρεάλ είχε βρει ρυθμό και ξεπερνούσε τα αμυντικά τρικ, με μπροστάρηδες τους Ράντολφ, Ταβάρες, Κάρολ και Αμπάλντε.

Ήταν η σειρά του Νέντοβιτς να αναλάβει δράση (πέτυχε τους 22 από τους 27 πόντους του από την 4η περίοδο και μετά), με βοήθειες από τους Παπαπέτρου και Παπαγιάννη. Ο Σέρβος συνδέθηκε με το αντίπαλο καλάθι, ο Παναθηναϊκός κάλυψε το χάντικαπ και προηγήθηκε με 2/2 βολές του Νέντοβιτς αλλά ο Γιουλ στα 14.1'' ισοφάρισε με φόλοου για να στείλει το ματς στην παράταση.

Οι δύο ομάδες χρειάστηκαν ένα ακόμη έξτρα πεντάλεπτο για να λύσουν τις διαφορές τους και εκεί μέτρησε το μεγαλύτερο βάθος του πάγκου της Ρεάλ. Οι πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού δεν είχαν τις ανάσες να ολοκληρώσουν ένα δεύτερο come back στο παιχνίδι, ο Αμπάλντε βγήκε μπροστά για τη Ρεάλ και το ροζ φύλλο αγώνα πήγε στα χέρια των φιλοξενούμενων. Αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με παράπονα για τα σφυρίγματα στο τέλος και το 4-9 στην 15η θέση της κατάταξης.


News 24/7

24MEDIA NETWORK