O Πασκουάλ είχε ζητήσει 80+. Τούς έβαλε ο Παναθηναϊκός και νίκησε...

Το ΟΑΚΑ είναι το "άντρο" του Παναθηναϊκού και το 82-80 επί της Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε να το επιβεβαιώσει με τον πιο πειστικό τρόπο. Ήταν η τέταρτη σερί νίκη των "πρασίνων" στην Ευρωλίγκα, επίδοση που τούς επέτρεψε να μπουν στην πρώτη τετράδα της κατάταξης.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Αποδεδειγμένα πια ο Παναθηναϊκός δεν χάνει στο ΟΑΚΑ. Δεν χάνει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Δεν έχει σημασία, αν η άμυνά του είναι "μπάτε σκύλοι αλέστε" για ένα ημίχρονο έχοντας δεχθεί 54 πόντους. Δεν έχει σημασία αν χάνει με 16 από τη Ρεάλ στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και περισσότερη σημασία δίνεται σε κάποια σφυρίγματα παρά στον νωχελικό τρόπο παιχνιδιού. Δεν έχει σημασία αν πορεύεται με 3/12 τρίποντα και απ' έξω σκοράρει μονάχα ο Λοτζέσκι.

Θα βρει κάπου μια χαραμάδα και θα... χωθεί. Η πίεση (που άργησε χαρακτηριστικά) σε Ντόντσιτς και Καμπάτσο για να διακοπεί η κυκλοφορία των Μαδριλένων άλλαξε την εικόνα. Στέρησε από την ομάδα του Πάμπλο Λάσο το εύκολο σκορ, την αποσυντόνισε, αφού οι υπόλοιποι "κόλλησαν" χωρίς να παίρνουν μπάλες, και επέτρεψε στους "πράσινους" να επαναπροσδιορίσουν την παρουσία τους στο παρκέ.

Δεν θα πούμε ψέματα, βοήθησαν η ψυχή του Γκιστ που έδωσε πόντους μ' επιθετικά ριμπάουντ και τα μεγάλα σουτ του Ρίβερς. Αν όμως δεν υπήρχε η συνολική και αδιάκοπη προσπάθεια για να πέσει η Ρεάλ στους 27 πόντους (σε τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο) από τους 54, τίποτα δεν θα είχε συμβεί.

Όχι πως οι Μαδριλένοι βυθίστηκαν. Παρέμειναν στην επιφάνεια, πάλεψαν, έβγαλαν δυο-τρεις μεγάλες φάσεις, ισοφάρισαν δύο φορές. Μόνο που αυτό το παιχνίδι ήταν να το πάρει ο Παναθηναϊκός. Γι' αυτό και ο Παππάς έβαλε το αψυχολόγητο σουτ, ενώ ο Τόμπκινς έχασε το ελεύθερο στην εκπνοή.

Τα δεκάλεπτα: 23-28, 40-54, 64-69, 82-80

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 10(1/5δ, 2/4τρ, 6ρ), Ρίβερς 20(4/11τρ), Παππάς 9(1), Ντένμον, Γκιστ 15(6/8δ, 7ρ), Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 1(4ρ), Λοτζέσκι 8(2), Καλάθης 12(5/10δ, 0/3τρ, 4ρ, 8ασ), Αντετοκούνμπο

Ρεάλ: Κοζέρ 7(1), Ραντλ 3(1), Φερνάντεθ 9(2/4τρ, 5ρ, 4ασ), Ντόντσιτς 19(2/5δ, 3/9τρ, 6ρ, 8λ), Ματσιούλις, Ρέγες 12(5/9δ, 8ρ), Καμπάτσο 7(1/4τρ), Γιούστα 4, Κάρολ, Ταβάρες 7(4ρ), Τόμπκινς 12(1)

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK